fbpx

Guwahati

GUWAHATI INDIA

DE TOEGANGSPOORT VAN NOORD OOST INDIA

Guwahati, de grootste stad van Assam, ligt aan de zuidelijke rand van de machtige Brahmaputra-rivier en heeft spiritualiteit en avontuur als kern. De thuisbasis van de veelgeprezen Kamakhya-tempel, opgedragen aan moedergodin Kamakhya, een incarnatie van godin Sati, trekt de 8e-eeuwse tempel het hele jaar door toegewijden aan. Ook het maken van een riviercruise op de Brahmaputra rivier is een magische ervaring evenals het rotsklimmen op de Olifantenrotsen in Morigaon, ongeveer 78 km verderop, op de tweede plaats.

Guwahati heeft een rijke overvloed aan flora en fauna en door een flink aantal wandelpaden kunt u hier optimaal van genieten. Wees getuige van een vliegende vos die over het bos springt, of de Indiase cobra die zondig voorbij glijdt. Pas op voor de ongrijpbare dolfijnen die de wateren van de Brahmaputra hun thuis noemen, samen met prachtige inheemse en trekvogels die in de buurt schuilen. In de nabij gelegen Jungles zijn de safari’s een bijzondere ervaring. Naast flora en fauna bruist het kosmopolitische centrum van de stad van de levendigheid van festivals, beurzen, muziek, dans en kunst en kunstnijverheid. Deze beroemde Bihu-dans en volksmuziek zorgt er voor dat de toeristen nog lang zullen terugdenken aan de grote hoeveelheid kleuren en vrolijkheid.

Om de lokale smaken van de stad te proeven, kunt u het beste naar de oude wijken aan de rivier gaan. Het gebied is bezaaid met palmen, vijvers, schilderachtige tempels en keizerlijke herenhuizen en hier spreekt de glorieuze geschiedenis van de regio toen het werd geregeerd door het koninkrijk Ahom en de Koch Hajo. De stad stond ooit bekend als “Licht van het Oosten” en er wordt gezegd dat het een machtig koninkrijk was in de dagen van Mahabharata.

Guwahati staat ook bekend om de schitterende zijden sari, bekend als Assam-zijde of Muga-zijde.

DE HOOGTEPUNTEN VAN GUWAHATI

KAMAKHYA TEMPEL

Bovenop de Nilachal-heuvel, aan de oevers van de Brahmaputra-rivier, is de majestueuze Kamakhya-tempel een iconisch monument in Guwahati. Een van de oudste tempels in de stad dateert uit de 8e eeuw. De tempel is opgedragen aan moedergodin Kamakhya. De huidige tempelstructuur is gebouwd door de Ahom-koningen. Een van de klassieke kenmerken is de shikhara (spits) die eruitziet als een bijenkorf van gebeeldhouwde panelen en afbeeldingen van hindoegoden en -godinnen. De tempel staat ook synoniem voor opperste vrouwelijke kracht en vruchtbaarheid. Elk jaar bezoeken duizenden toegewijden de tempel, vooral tijdens de Ambubachi Mela inwijding in juni.

RIVIERCRUISE BRAHMAPUTRA RIVIER

Varen langs de wateren van de stromende Brahmaputra-rivier is een van de meest indrukwekkende ervaringen die u zult hebben bij een bezoek aan Guwahati. Tijdens deze cruise ziet u verschillende vogels schuilen in de weelderige omgeving. Hoewel het een genot is voor vogelaars, kunnen natuurliefhebbers ook een gedenkwaardige tijd hebben. Kijk hoe de brandende bol van de zon in de rivier wegzakt en de lucht in talloze tinten schildert terwijl je langzaam voorbij vaart. Proef authentieke delicatessen tijdens uw reis en communiceer met de lokale bevolking om een ​​glimp op te vangen van hun levensstijl. De schilderachtige en rustieke gehuchten verspreid langs de rivier nodigen u ook uit om te genieten van de lokale cultuur en tradities. Tijdens de cruise worden ook live muziekuitvoeringen georganiseerd die bijdragen aan de charme van de complete ervaring.

SUALKUCHI

Gelegen aan de noordelijke oever van de rivier de Brahmaputra, op ongeveer 30 kilometer van Guwahati, wordt het weversdorp Sualkuchi in de volksmond het centrum van het textiel van Assam genoemd. Het dorp is uitgeroepen tot Handloom Heritage Village en het staat bekend om zijn handgeweven stoffen die zijn gemaakt volgens eeuwenoude technieken. Pat zijde en Muga zijde zijn twee populaire soorten zijde die hier worden gemaakt. Het rustieke dorp is bekleed met bamboe huizen en is ook een paradijs voor vogelaars.

TEMPELS GUWAHATI

ASWAKLANTA TEMPEL

Een van de grootste heiligdommen van Heer Vishnu in Assam, de Aswaklanta tempel, is gebouwd op de rotsachtige oever van Brahmaputra. Het herbergt de voetafdrukken van de Heer in zijn schildpadavatar. Volgens de legende kampeerden Heer Krishna en zijn leger hier ooit voordat ze de demon Narkasura doodden. De tempel is ook verbonden met Heer Krishna en zijn vrouw, Rukmini, waarin wordt aangenomen dat hij op dezelfde plek is gebouwd als waar het paard van Heer Krishna ooit door een aantal vijanden was omringd.

MANIKARNESWAR TEMPEL

Op de noordelijke oever van de rivier de Brahmaputra staat de zeldzame stervormige Manikarneswar tempel, hoog op een heuvel. Er wordt gezegd dat het een van de oudste heiligdommen is die in de 10-11e eeuw na Christus door de Pal-dynastie is gebouwd. Tijdelijke blikken platen fungeren als het dak van deze tempel, aangezien het origineel waarschijnlijk tijdens een aardbeving werd vernietigd.

DIRGHESWARI TEMPEL

De Dirgheswari-tempel is een andere attractie die tussen 1714 en 1744 CE werd gebouwd door Ahom-koning Swargadeo Siva Singha. Er wordt gezegd dat het een shaktipeetha is (devotionele heiligdommen waar afgesneden lichaamsdelen van godin Sati vielen). Hoewel de presiderende godheid godin Durga is, zijn er een aantal afbeeldingen van andere goden en godinnen die in de rotsen van de heuvel zijn gegraveerd. De lokale bevolking beschouwt het als de volgende heiligste plaats na de Kamakhya-tempel.

RUDRESWAR TEMPEL

Toeristen kunnen ook respect betuigen aan de Rudreswar-tempel, opgedragen aan Lord Shiva, en gelegen in het dorp Rudreswar aan de noordelijke oever van de rivier de Brahmaputra. Het werd gebouwd door Ahom-koning Pramatta Singha (1744-1751) ter nagedachtenis van zijn vader.DOUL GOVINDA TEMPEL

Gelegen aan de voet van de Chandra Bharati-heuvel, is de Doul Govinda-tempel opgedragen aan Heer Krishna. Hoewel de oorspronkelijke tempel ongeveer 150 jaar geleden werd gebouwd, werd de structuur rond 1966 gerenoveerd.

DEEPOR BEEL WILDLIFE SANCTUARY

Deepor Beel, gelegen op ongeveer 10 km van Guwahati, is een van de belangrijkste riviermoerassen in de Brahmaputra-vallei. Deepor Beel staat op de shortlist als een belangrijk vogelgebied door Birdlife International en is de natuurlijke verblijfplaats van ongeveer 219 vogelsoorten en 70 soorten trekvogels. Enkele van de bedreigde vogels die u hier kunt zien, zijn de zeearend, de pelikaan, ooievaren en de tafeleend. Er zijn ook nog andere dieren: Aziatische olifanten, luipaarden, sambar, blaffende herten en Chinees stekelvarken. Bovendien herbergt het park ongeveer 20 soorten amfibieën, 12 soorten hagedissen, 18 soorten slangen en schildpadden en schildpadden, samen met 50 soorten vissen. De beste tijd om te bezoeken is van oktober tot maart.

GUWAHATI MASKERS

In de volksmond bekend als mukha’s in de lokale taal, zijn maskers een integraal onderdeel van de cultuur en traditie van Assam. Ze worden meestal gebruikt tijdens volkstheatervoorstellingen gebaseerd op tribale volksverhalen. Over het algemeen gemaakt van terracotta, metaal, bamboe, merg en hout, tonen de prachtig ontworpen maskers meestal lokale goden en personages uit hindoevertellingen. De maskers zijn op basis van hun grootte in drie categorieën onderverdeeld. Dit zijn Cho-masker, Lotokoi-masker en Mukh-masker. Voor de plattelandsbevolking is het maken van maskers een middel voor het levensonderhoud en het ambacht wordt gevolgd door ambachtslieden uit alle gemeenschappen. Het maken van een masker duurt ongeveer 10 tot 15 dagen, waarbij de ambachtslieden een frame maken met bamboe strips en vervolgens lagen met klei doordrenkte kleding plakken voordat ze deze onder de zon laten drogen. Eenmaal droog worden de maskers in felle kleuren geschilderd.

BIHU FESTIVAL

Bihu-liedjes zijn de beroemdste onder muziekliefhebbers in Assam en zijn gebaseerd op thema’s als Assamees Nieuwjaar, het dagelijks leven van boeren, liefde en meer. Bihu-muziek wordt gespeeld met o.a. bamboe instrumenten. Bihu-muziek weerspiegelt de oosterse invloed op de volksmuziek van Assam. Het is een absoluut genot om tijdens het Bihu-festival te zitten en te luisteren naar hartverscheurende Bihu-liedjes wanneer de hele staat in een feeststemming is. De getalenteerde muzikanten van de staat volgen deze traditionele vorm van muziek al generaties lang en het is een ongeëvenaarde ervaring voor elke toerist om naar hen te luisteren zingen in vreugde. Het zijn drie festivals van elk zeven dagen: half januari, half april en half oktober.

RONDREIZEN INDIA

Noord-Oost India rondreizen

1 tour

Kaziranga National Park

1 tour

India rondreizen

12 tours

BIHU FESTIVAL GUWAHATI

LIGGING GUWAHATI

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.