fbpx

Indore

INDORE

EEN KONINKLIJKE ERFENIS

Genesteld in het hart van het Malwa-plateau, in de staat Madhya Pradesh, is de stad Indore de thuisbasis van grote monumenten, oude tempels en architectonische hoogstandjes die een erfenis zijn van de machtige Holkar-dynastiekoningen, die de voormalige heersers van de regio waren. Indore, geworteld in de geschiedenis, is een bruisende stad met een drukke culinaire scene, levendige bazaars en een diepgaande spirituele connectie. In feite is de naam afgeleid van de 18e-eeuwse Indreshwar-tempel.

Indore, een handelscentrum tussen de regio Deccan en Delhi in de 16e eeuw, werd in de 18e eeuw gesticht door Rao Nandlal Chaudhary, het hoofd van de landeigenaren in de regio. Het bloeide als een goed geplande hoofdstad van de Holkars aan de oevers van de rivier de Saraswathi (nu niet meer aanwezig) en de rivier de Khan (Kahn).

DE 5 MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN INDORE

LAL BAGH PALEIS

Beroemd als een van de grootste monumenten gebouwd door de Holkar-dynastie, is het Lal Bagh Palace een weelderige structuur met meerdere verdiepingen, gelegen aan de rand van Indore. De belangrijkste poorten zouden een replica zijn van de poorten die gebruikt werden in Buckingham Palace in Londen en werden exclusief verzonden vanuit Engeland. Als u de poorten binnenkomt, komt u een prachtige en goed aangelegde rozentuin tegen die het paleis omringt. Het interieur van dit paleis is vrij weelderig en omvat Italiaanse marmeren zuilen, imposante kroonluchters, tapijten uit Perzië en indrukwekkend houtsnijwerk. De prachtige balzaal van het paleis is een indrukwekkend gezicht. Het paleis heeft ook meubels in Georgische stijl en arresteert hedendaagse schilderijen uit India en Italië. Het paleis is nu omgebouwd tot een museum en neemt u mee door de rijke geschiedenis van de Koninklijke families.

RAJWADA PALEIS

Rajwada, gelegen in het hart van de Khajuri Bazaar van Indore, is het eerste gebouw in India dat is gerestaureerd met dezelfde materialen en in dezelfde stijl waarin het oorspronkelijk is gebouwd. Rajwada dateert uit 1747 en diende als de residentie van de Holkar dynastie. De huidige Koninklijke familie van Indore heeft het paleis in 2006 gerestaureerd en sindsdien bruist het van de bezoekers die de weelde van de plaats komen bewonderen. Het zeven verdiepingen tellende paleis is een prachtige mix van Maratha, Mughal en Franse architectuurstijlen. Terwijl de bovenste verdiepingen van het paleis van hout zijn gemaakt, zijn de onderste verdiepingen van steen. De gebeeldhouwde stenen en houten jaalis, Jharokha en Chhatris van het paleis zijn de meest opvallende kenmerken. Tijdens een bezoek aan het paleis leert u meer over het Koninklijke verleden van de heersers van Indore.

MAHATMA GHANDI HALL STADHUIS

Dit klassieke roodgekleurde gebouw is een van de meest opvallende koloniale bouwwerken in Indore. Gemaakt in Seoni-steen, is de hal een uitstekend voorbeeld van Indo-gotische architectuur. De koepels en torens maken het een waardig herkenningspunt van de stad. De centrale hal biedt plaats aan circa 2.000 personen tegelijk. De hal organiseert ook het hele jaar door boek- en schildertentoonstellingen. Voor het stadhuis staat een populaire klokkentoren, Ghanta Ghar genaamd. Het herbergt ook een bibliotheek, een kinderpark en een tempel op het terrein. Het stadhuis, gebouwd in 1904, heette oorspronkelijk King Edward Hall en werd in 1905 ingewijd door Prince of Wales, George V. Het werd in 1948 omgedoopt tot Mahatma Gandhi Hall.

CHHATRI BAGH

Een van de belangrijkste attracties van de stad, Chhatri Bagh, herbergt Chhatris of cenotafen die herdenkingsluifels zijn die zijn gebouwd ter nagedachtenis van de Holkar-heersers. De cenotafen, aan de oevers van de Khan-rivier, zijn een prachtig kunstwerk dat de architectuur en beeldhouwkunst van Maratha vertegenwoordigt. Ze zijn koepelvormig en hebben een piramidale spits aan de bovenkant. De cenotaaf van Malhar Rao Holkar I (1693-1766), de grondlegger van de Holkar-dynastie, is de grootste en is versierd met fresco’s. In de tweede compound ligt de cenotaaf van koningin Ahilya Bai (1725-1795) naast de prachtige Bolia’s Sarkars Chhatri. Deze Chhatris worden gemaakt op de begraafplaatsen van de Holkars. De avonden in Chhatri Bagh zijn heilig wanneer de cenotafen prachtig verlicht zijn en bezoekers een rustige boottocht kunnen maken in de kalme wateren van het kunstmatige meer in het park.

INDRESHWAR TEMPEL

Indreshwar Mahadev Tempel van Indore werd in de achtste eeuw gebouwd door Rajput-koning Indra III van Rajkot om zijn overwinning te herdenken. Vanwege deze pagode kreeg de stad de naam Indrapuri. Tijdens het bewind van Maratha werd Indrapuri omgedoopt tot Indur en de Britten omgedoopt tot Indur als Indore in het Engels. Indreshwar Mahadev-tempel is gewijd aan de hindoe-godheid Shiva en is een symbool van het geloof van mensen.

INDIVIDUELE RONDREIS MET INDORE

CENTRAAL INDIA 15 DAGEN

Rondreis Centraal India inclusief Indore

Lees verder

LIGGING INDORE

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.