fbpx

Jaisalmer

JAISALMER INDIA

DE GOUDEN STAD

©incredibleIndia

Glooiende heuvels met honingkleurige zandduinen, uitgestrekte kale vlakten, contrasterende kleuren en betoverende historische schatten vormen de grimmige schoonheid van de betoverende stad Jaisalmer in Rajasthan, gelegen in de Tharwoestijn. De stad heeft het nog steeds bewoonde Jaisalmer-fort in het hart, dat als een luchtspiegeling uit de woestijn lijkt te rijzen en in vuur en vlam staat terwijl de gouden stralen van de zon het baden. De stad lijkt zo uit het sprookje Aladin te komen. Hierdoor wordt Jaisalmer ook wel de “gouden stad” genoemd. Omringd door 99 bastions, betovert dit sprookjesachtige fort u met zijn grootsheid. Deze afgelegen stad in Rajasthan nodigt toeristen uit om de tempels, smalle straatjes en bijna perfect verborgen geneugten te komen verkennen. Hiervoor worden kameeltochten te midden van de mystieke woestijn georganiseerd. Jaisalmer heeft een geschiedenis die teruggaat tot in de prehistorie.

BADA BAGH

Een must see in Jaisalmer is de Bada Bagh is een bijzonder bouwwerk op zes kilometer afstand van Jaisalmer. Een andere naam van het complex is Barabagh. Dit complex ligt op zes kilometer afstand van Jaisalmer. Het is officieel een tuinencomplex, maar de cenotafen, de staande grafbeelden, er om heen zijn nog indrukwekkender. Het complex is gebouwd in de vroege 18de, 19de en 20ste eeuw. Bezoek dit complex aan het eind van de dag, rond zonsondergang. U waant zich dan in een soort van magie die u niet meer zult vergeten.

FORT JAISALMER

De naam Jaisalmer komt van de legende Rawal Jaisal, de oudste erfgenaam van de Rawal van Deoraj. Toch werd zijn jongere halfbroer tot koning gekroond en daarom ging Rawal Jaisal op zoek naar een plek waar hij wel kon regeren. Onderweg kwam hij een wijze geleerde tegen die hem een oud Bijbels verhaal vertelde. Dit verhaal leidde er toe dat Rawal Jaisal in 1156 een fort liet bouwen en naar zichzelf vernoemde. Jaisalmer vertaalt zich letterlijk naar het heuvelfort van Jaisal. Het lijkt net een zandkasteel die als fata morgana opdoemt uit de woestijn. Binnenin het fort zijn winkels met enigszins opdringerige verkopers, het paleis van Rawal en een aantal hindoetempels. Een van deze tempels is de Laxminath Tempel gebouwd in 1494. Vanaf het fort heeft u een mooi uitzocht op de stad en door dit uitzicht begrijpt u meteen waarom Jaisalmer ook “Gouden Stad’ wordt genoemd.

TANOT MATA TEMPEL

Een andere must see is de Tanot Mata-tempel, die dicht bij de grens tussen India en Pakistan ligt en beroemd werd tijdens de oorlog van 1965, toen de bommen die erbij vielen niet afgingen. Dit is ook te zien in de film ‘Border’, een film van regisseur JP Dutta en een film die heel veel filmprijzen er mee in de wacht heeft gesleept.

Jaisalmer lag vroeger aan oude handelsroutes wat zorgde voor legendarische rijkdommen en architectuurstijl van diverse andere culturen. Jaisalmer staat ook bekend om zijn houtsnijwerk, lokale kunst en het fabelachtig rijke culturele erfgoed van podiumkunsten.

INDIVIDUELE RONDREIS INDIA

(INCLUSIEF JAISALMER)

ROYAL RAJASTHAN - 13 DAGEN

Een prachtige rondreis door Rajasthan met alle bekende hoogtepunten inclusief Jaisalmer

Lees verder

JAISALMER HOTEL

DEOKI NIWAS PALACE HOTEL ***

ontworpen als een kasteel met faciliteiten en diensten van wereldklasse

Lees verder

FOTO'S JAISALMER

LIGGING JAISALMER

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.