fbpx

Kalimpong India

KALIMPONG

MET UITZICHT OP EEN UNIEKE BERGKAM

Verspreid over een zadelvormige bergkam, uitkijkend over de meanderende rivier de Teesta, het heuvelstation van Kalimpong in West-Bengalen, is het een van de meest populaire toeristische bestemmingen in de regio. Omringd door met sneeuw bedekte Himalaya en bekroond door de top van Kanchenjunga (Khangchendzonga), de op twee na hoogste berg ter wereld, nodigt het reizigers uit voor zijn schilderachtige landschappen en koloniale charme.

Kalimpong ligt op ongeveer 65 kilometer van Siliguri en staat bekend om zijn boeddhistische kloosters, Tibetaans handwerk en kerken. De legende gaat dat toen de lokale Lepcha-stamleden niet bezig waren met agrarische verplichtingen, ze zich overgaven aan veldsporten. Vandaar de naam Kalimpong, wat “de bergkam betekent waar we spelen”. De stad was ooit het centrum van de trans-Himalaya-handel tussen India en Tibet met kooplieden die goederen vervoerden via Jelep la Pass aan de Sikkim-Tibet-grens. De stad staat ook bekend om zijn onderwijsinstellingen, waarvan de meeste tijdens het Britse tijdperk zijn opgericht. De regio rond Kalimpong werd tot de 19e eeuw achtereenvolgens geregeerd door de Sikkimese en Bhutanese koninkrijken.

BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN KALIMPONG

DEOLO HILLS

Gelegen op een hoogte van ongeveer 1650 meter is Deolo Hill het hoogste punt in Kalimpong en bevindt het zich op een bergkam. Het biedt een spectaculair panorama over de hele heuvelachtige regio. Deolo Hill ligt ten noordoosten van Kalimpong en u kunt de Relli-vallei vanaf de top samen met de Teesta-rivier zien. De plek nodigt ook avontuurzoekers en sensatiezoekers uit, zoals paragliden en tandemvliegen zijn enkele van de activiteiten die hier beschikbaar zijn. De afdeling toerisme heeft een weelderig park van 8 hectare aangelegd met verzorgde bloementuinen op de top van de heuvels en vanaf hier kunt u genieten van een adembenemend uitzicht. Een nabijgelegen ontbijtrand biedt snacks aan bezoekende toeristen. Deolo Hill nodigt toeristen uit het hele land uit en is een van de favorieten onder natuurliefhebbers. Een extra bonus is de betoverende aanblik van de Kachenjunga-top vanaf de heuveltop.

CROCKETY

Crockety is in de 18e eeuw gebouwd door Britse wol handelaren tijdens de Britse overheersing in India en is een majestueuze koloniale bungalow die openstaat voor publiek. De bungalow staat symbool voor Britse techniek en architectonische uitmuntendheid. Het ligt in het bovenste deel van Kalimpong en heeft een schilderachtige structuur. De beste tijd om dit huis te bezoeken is van maart tot mei en van september tot november. Mensen moeten over het algemeen moessons vermijden, omdat de regen behoorlijk zwaar is. Net achter Crockety is de thuisbasis van Gurudev Rabindranath Tagore. Dit is de plek van waaruit hij op zijn verjaardag zijn gedicht “Janmadin” op de All India Radio uitzond. Het is een van de belangrijkste toeristische attracties in de omgeving.

NEORA VALLEY NATIONAL PARK

Verspreid over 88 vierkante kilometer is Neora National Park een van de rijkste biologische zones in het noordoosten van India. Het is een van de beste plekken om de rode panda in zijn natuurlijke omgeving te zien en strekt zich uit tot een hoogte van 3.200 m. Het grootste gedeelte van het park is door de ruige structuur ontoegankelijk. Het nationale park is de thuisbasis van de karmozijnrode specht, de Darjeeling-specht, de havikskoekoek van Hodgson, de haviksarend, de zwartkopzanger, de vuurstaartvogel, de koningscobra, de groene kuiladder, civetten, de luiaardbeer, het wilde zwijn, de luipaardkat, blaffende herten en nog veel meer dieren en vogels. Het hoogste punt van het park is de Rachela-pas en het bos heeft een unieke topografie met heuvels die abrupt oprijzen. Men kan ook de spectaculaire Kanchenjunga bergtoppen op de achtergrond zien.

INDIVIDUELE RONDREIZEN INDIA

Noord-Oost India rondreizen

Noord India rondreizen

India rondreizen

LIGGING KALIMPONG

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.