fbpx

Kanha National Park

©incredibleindia

KANHA NATIONAAL PARK,

HET RESERVAAT VAN DE BENGAALSE TIJGER

Het Kanha National park staat ook bekend onder de naam Kanha-Kisli National park en het is de thuisbasis van de majestueuze Koninklijke Bengaalse tijger. Het park heeft een oppervlakte van 940 km en er wordt algemeen aangenomen dat dit park, met zijn weelderige groene weiden en vele zoutbomen de perfecte basis is voor de vele dieren die hier leven. Voor de natuurliefhebbers is dit ook een park om van te houden. De kristalheldere beekjes temidden van de dichte jungle maken het land mooier en indrukwekkender. De Engelse auteur Rudyard Kipling was zo onder de indruk van dit park, dat hij dit als achtergrond gebruikte voor zijn iconische roman ‘Jungle Boek’.

Het park onderscheidt zich ook door het fokprogramma van de barasingha (moerashert, een dier dat bijna was uitgestorven. Het park herbergt ook andere majestueuze dieren zoals luipaarden en wilde honden. De bekroonde National Geographic-film ‘Land of the Tigers’ is hier ook opgenomen. De uitgestrekte hectares weelderige groene velden van het nationale park bieden ongelooflijke natuurlijke uitzichten. Een safari door het park waar men dieren in hun natuurlijke omgeving kan zien is een onvergetelijke ervaring.

Kanha Tiger Reserve wordt beschouwd als een van de best beheerde parken in Azië en werd in 1974 gecreëerd als onderdeel van Project Tijger. Het park staat bekend om de strenge beschermingsprogramma’s om de flora, fauna en het lokale ecosysteem te behouden.

Het Kanha National Park is het ideale huis voor een breed scala aan wilde wezens, van de machtige tijgers tot de meest bevolkte Barasingha en de talloze soorten planten, vogels, reptielen en insecten. 

Het park is in de zomer gesloten tijdens de moesson periode, dus het is het beste om reisplannen te maken voor Kanha tijdens de wintermaanden, tussen half oktober en eind juni. In de wintermaanden zien ook veel trekvogels hun weg naar Kanha vinden en daarom zijn er veel mogelijkheden om vogels te kijken. De beste locatie om hier optimaal van te genieten is de Bamni Dadar, ook wel bekend als het Sunset Point, het hoogste punt van Kanha National Park.

Het Kanha Nationaal Park ligt op 200 kilometer ten zuidwesten van het Bandhavgarh Nationaal Park.

REIZEN NAAR HET KANHA NATIONAL PARK

Kanha National Park

1 tour

LIGGING KANHA NATIONAL PARK

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.