fbpx

Kaziranga National Park

KAZIRANGA NATIONAL PARK

Als u dacht dat de Indiase eenhoornige neushoorn alleen bestond in het Jura-tijdperk, dan heb ik goed nieuws voor u. Ze bestaan echt en daarvoor kunt u moet naar het Kaziranga National Park. Een van de meest gewilde vakantiebestemmingen voor wilde dieren in India, is het 430 vierkante kilometer grote gebied van Kaziranga National Park, bezaaid met grasweiden, moerassige lagunes en dichte bossen. Het park herbergt meer dan 2200 Indiase eenhoornige neushoorns, wat 66 % is van alle neushoorns die op aarde leven.

MARY CURZON

Gevormd in 1908 op aanbeveling van Mary Curzon, ligt het park aan de rand van de hotspots van de biodiversiteit in de oostelijke Himalaya – de districten Golaghat en Nagaon. In 1985 werd het park door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Er wordt gezegd dat Mary Curzon, de vrouw van de onderkoning van India – Lord Curzon van Kedleston, het park bezocht om de Indiase eenhoornige neushoorn te zien, maar ze kon er niet één vinden. Ze haalde haar man over om dringende maatregelen te nemen om de afnemende soort te beschermen, wat hij deed door plannen te maken voor hun bescherming. Na een reeks bijeenkomsten en documentatie werd het Kaziranga Proposed Reserve Forest gecreëerd met een oppervlakte van 232 km2 (90 vierkante mijl) in 1905.

Samen met de iconische grote eenhoornige neushoorn is het park de broedplaats van olifanten, wilde waterbuffels en moerasherten. In de loop van de tijd is de tijgerpopulatie ook toegenomen in Kaziranga, en dat is de reden waarom Kaziranga in 2006 werd uitgeroepen tot Tijgerreservaat. Ook wordt het park door BirdLife International erkend als een belangrijk vogelgebied voor het behoud van avifaunale soorten. Vogels zoals kleine witkopgans, zwartnekkooievaar en Aziatische openbek ooievaar migreren speciaal vanuit Centraal-Azië tijdens het winterseizoen.

Het park staat ongetwijfeld bekend om zijn goede populatie dieren, maar meer dan dat zijn de initiatieven voor natuurbehoud die in het park plaatsvinden populairder. Met zijn verbazingwekkende natuurbeschermingsactiviteiten is het park erin geslaagd om de populatie van grote eenhoornige neushoorn, een bedreigde diersoort, te laten groeien.

De uitgestrekte uitgestrektheid van hoog olifantsgras, moerassen en dichte tropische vochtige breedbladige bossen laten het park er ongetwijfeld mooi uitzien, maar het is de aanwezigheid van de Brahmaputra-rivier, waardoor het er raadselachtig uitziet.

FLORA KAZIRANGA

Vanwege het hoogteverschil tussen de oostelijke en westelijke delen van het park, kunt u hier vier soorten vegetatie zien:

  1. overstroomde graslanden
  2. savannebossen,
  3. tropische vochtige gemengde loofbossen
  4. tropische semi-groenblijvende bossen.

Kumbhi, Indiase kruisbes, de katoenboom en de olifantenappel behoren tot de beroemde bomen die in het park te zien zijn. Ook is er een grote verscheidenheid aan waterflora te zien in meren, vijvers en langs de rivieroevers.

FAUNA KAZIRANGA NATIONAL PARK

Naast ’s werelds grootste populatie Indiase neushoorns herbergt ook nog de Hoolock Gibbons, Tijgers, Luipaarden, Indische olifanten, Luiaardberen, Wilde waterbuffel en moerasherten om een aantal belangrijke dieren te noemen. Elk jaar neemt de tijgerpopulatie toe en daarom hebben de overheidsinstanties Kaziranga in 2006 uitgeroepen tot Tijgerreservaat. Ook hier kan men een groot aantal trekvogelsoorten uit Centraal-Azië vinden. Bovendien is het park een verblijfplaats van wereldberoemde slangen – de rotspython, de netpython en de koningscobra, de langste giftige slang. Terwijl oosterse moerasherten en wilde waterbuffels veelvoorkomende bezienswaardigheden zijn, kunt u als u geluk hebt ook een kudde olifanten spotten die zich een weg banen door het park. Een van de belangrijkste attracties van het park zijn de 4WD-safari’s waarmee u het park beter kunt verkennen.

REIZEN NAAR KAZIRANGA NATIONAAL PARK

Kaziranga National Park

1 tour

AANBEVOLEN HOTEL KAZIRANGA

IORA THE RETREAT ****

Gelegen te midden van de heuvels

Lees verder

LIGGING KAZIRANGA NATIONAL PARK

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.