fbpx

Kochi (Cochin)

KOCHI

KONINGIN VAN DE ARABISCHE ZEE

Kochi, beter bekend als Cochin, is een levendige potpourri van kunst, cultuur, eten, carnaval en festivals. Kochi, uitgestrekt langs een prachtige monding in Kerala, is een fascinerende toeristische bestemming. De stad wordt omringd door de smaragdblauwe Arabische Zee die langs de gouden zonovergoten stranden loopt en op sommige plekken gaat u terug in de tijd door een koloniale charme die naadloos overgaat in een artistieke esthetiek. Kochi werd in een vroeg stadium de “Koningin van de Arabische Zee” genoemd. Gevestigd rond Fort Kochi, het culturele centrum van de stad, blijft Kochi het hele jaar in een feeststemming. Het verandert in een kunstwonderland tijdens de vier maanden durende Kochi Biënnale, de grootste kunsttentoonstelling in India, waar levendige kleuren, opvallende beelden en welsprekende patronen u bij elke beurt begroeten. Intrigerende boottochten, spirituele Onam, grootse Shivaratri-feesten en het weelderige Cochin-carnaval trekken bezoekers van heinde en verre.

Zittend aan de kust van Malabar, was Kochi historisch gezien de connectie van India met de rest van de wereld. Het was hier dat de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama voor het eerst arriveerde en de weg vrijmaakte voor Europese kolonisten. De stad blijft doordrenkt van haar erfgoed, wat tot uiting komt in verschillende Portugese, Nederlandse en Britse forten, paleizen en bungalows die overal verspreid zijn.

Kochi is een mix van diverse culturen, waar u van alles een beetje kunt proeven. Ga naar de smalle steegjes van Jew Town en kijk hoe de stad aan u voorbij raast terwijl u langzaam verliefd wordt op de Joodse cultuur en zeldzaam antiek en exquise handwerk inslaat. Ontspan in de kunstzinnige cafés terwijl u geniet van authentieke gerechten, terwijl u naar de bruisende markt beneden kijkt.

Kochi, omgeven door de ongerepte grenzen van Kerala, geniet een paradijselijke omgeving, waardoor het een genot is voor toeristen om te verkennen. Vaar langs het rustige Vembanad-meer of vaar naar de zonsondergang terwijl u de zuidelijke randen van de stad bewondert. U kunt ook een pitstop maken op de schilderachtige eilanden Willingdon en Vypeen, die met bruggen en veerboten naar de stad zijn verbonden.

10 BEZIENSWAARDIGHEDEN IN KOCHI DIE U NIET MAG MISSEN!

1. MATTANCHERRY PALACE (DUTCH PALACE)

Mattancherry Palace of Dutch Palace ligt op 10 kilometer van het drukke zakencentrum Ernakulam en is een van de beste voorbeelden van architectuur in Malayalam-stijl vermengd met koloniale invloeden. Het interieur is prachtig versierd, met 17e en 18e-eeuwse muurschilderingen met scènes uit de epos Ramayana en Mahabharata. Daarnaast kunnen toeristen levensgrote portretten bewonderen van alle koningen van Cochin sinds 1864, omhulde zwaarden, dolken en bijlen, samen met ceremoniële speren versierd met veren, Koninklijke petten, munten uitgegeven door de koningen van Cochin, zilveren paillettenjurken, Koninklijke paraplu’s gemaakt van zijde en messing, samen met plannen die de Nederlanders voor Cochin hebben opgesteld. Opvallend zijn de schilderijen in de slaapkamer van de koning die de verhalen van Ramayana weergeven. De kamer tegenover Coronation Hall heeft schilderijen van Lord Shiva, Lord Vishnu en Goddess Devi. Een andere kamer heeft muurschilderingen van Kumarasambhava en werken van de beroemde dichter Kalidasa.

Het paleis is door de Portugezen gebouwd als geschenk aan koning Veera Kerala Varma (1809-1828). Het werd bekend als het Nederlandse paleis vanwege het aantal toevoegingen dat de Nederlanders eraan deden. Het paleis is de thuisbasis van de presiderende godheid van de Koninklijke familie, de ‘PazhayannurBhagavathi’ (de godin van Pazhayannur).

2. NEDERLANDSE BEGRAAFPLAATS

De Nederlandse begraafplaats ligt aan de route Fort Kochi Beach en is een van de oudste van het land. De begraafplaats weerspiegelt de Nederlandse architectuur van die tijd en wordt begrensd door hoge muren. Bij de ingang staat een oude pilaar met het jaartal 1724 erop gegraveerd. De begraafplaats herbergt 104 grafschriften en graven met authentieke verslagen van honderden mensen van Nederlandse en Britse nationaliteit. Veel van de graven zijn gemaakt van graniet en rood lateriet en hebben geen kruis. Er zijn zowel grote als kleine grafstenen en de inscripties op de grafschriften zijn in oud Nederlands schrift. Volgens historische bronnen was kapitein Joseph Ethelbert Winckler in 1913 de laatste persoon die hier werd bijgezet.

3. FORT KOCHI

Fort Kochi, doordrenkt van koloniale charme, was een van de eerste Europese townships in India. Fort Kochi, ten zuiden van Fosse Street, is een serene tussenstop met smalle straatjes met hoge bomen en kleurrijke bloemen die uit ramen van oude huizen gluren. Gebouwd door de Portugezen in 1506, weerspiegelt het fort nog steeds overblijfselen van zijn glorieuze verleden. Van bijzonder belang zijn de straten van Fort Kochi die een indruk maken op de cultuur en het erfgoed dat ze zo moedig tonen. Enkele van de populaire trefpunten zijn Princess Street, Burger Street, Rose Street en Tower Road. U kunt genieten van een rustige wandeling langs Mattancherry-wegen zoals Jew Street en Palace Road, die u naar een ander tijdperk brengen.

4. FORT KOCHI STRAND

Fort Kochi Beach, dat vlakbij ligt, is een andere attractie. Fort Kochi Beach, een deken van goudkleurig zand, omgeven door rustige wateren, is een van de beste natuurlijke toevluchtsoorden in de stad. Bekleed met wuivende palmen en dichte struiken, biedt het een schilderachtig uitzicht op de omgeving. Het strand is ook aantrekkelijk voor liefhebbers van avontuur, die kunnen genieten van sporten zoals snorkelen, windsurfen, kanoën, kajakken, duiken, catamaranzeilen en parasailen. Misschien wel de beste attractie van het strand is het spectaculaire uitzicht op de zonsondergang die u hier kunt krijgen. Kijk vol ontzag terwijl de brandende bol van de zon in de serene wateren duikt en de lucht schildert in een canvas van rood en oranje. De Chinese visnetten en de zeilschepen dragen bij aan het schilderachtige uitzicht. Veel bungalows in Europese stijl liggen langs de kustlijn en de kustlijn heeft veel kleine kraampjes, waar u kunt genieten van overheerlijke traditionele gerechten gemaakt met vers gevangen vis.

5. ST FRANCIS KERK

Een van de oudste kerken die door Europeanen in India is gebouwd, St Francis Church staat bekend om zijn prachtige ontwerp en sfeer. Met een verheven structuur met een zadeldak omlijst met hout en bedekt met tegels, heeft de kerk twee steile pinakels aan weerszijden van de gevel. Het werd gebouwd door de Portugese franciscaner broeders in 1503. Aanvankelijk was het een modder- en houten constructie en was het opgedragen aan Sint-Bartholomeus en later aan Sint-Antonio, de patroonheilige van Portugal. In 1524, tijdens zijn derde bezoek aan Kerala, werd de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama, die vanuit Europa India over zee bereikte, ziek en stierf in Kochi. Hij werd begraven in de St Francis Church. Ongeveer 14 jaar later werd zijn stoffelijk overschot teruggebracht naar Portugal. Zijn begraafplaats in de kerk is afgebakend. Beschermd onder de Archeological Survey of India (ASI), is de kerk op weekdagen open voor bezoekers. Op zondag en speciale dagen houdt de kerk diensten.

6. SANTA CRUZ CATHEDRAAL BASILICA

De Santa Cruz Cathedral Basilica in Fort Kochi is een van de acht basilieken in Kerala. Dit erfgoedgebouw is een van de mooiste en imposante kerken in India.Deze basiliek ligt dicht bij de beroemde St. Franciscuskerk en dient als de kathedraalkerk van het bisdom Cochin, het op een na oudste bisdom van India. De geschiedenis van de Santa Cruz Kathedraalbasiliek gaat terug tot de zestiende eeuw en begint met de komst van Portugese missionarissen in 1500. De bouwwerkzaamheden begonnen toen de eerste Portugese onderkoning Dom Francisco de Almeida toestemming kreeg van de Cochin Raja om een ​​kerk te bouwen.De eerste steen werd gelegd op 3 mei 1505, de feestdag van de ‘Uitvinding van het Heilige Kruis’, vandaar dat de kerk Santa Cruz heette.Ondertussen had de kerk een zware sloop en herbouw ondergaan.De huidige structuur werd ingewijd op 19 november 1905. In 1984 verhoogde paus Johannes Paulus II de status van de kathedraal van Santa Cruz tot basiliek vanwege zijn oudheid, artistieke waardigheid en historisch belang.

Deze verbazingwekkende constructie heeft twee hoge torens die iedereen zelfs van een afstand verwelkomen.De buitenkant is witgekalkt en verbazingwekkend helder en de binnenkant is pastelkleurig.Het interieur van de kerk heeft een gotische architectuur met overweldigende bogen en een ontzagwekkend altaar.Het hoofdaltaar werd versierd door de beroemde Italiaanse schilder Fr Antonio Moscheni en zijn leerling De Gama van Mangalore.Hun bijdrage is nog steeds levendig in de zuilen die zijn versierd met fresco’s en muurschilderingen.De zeven grote canvas schilderijen waaronder een prachtige reproductie van het ‘Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci zijn een waar lust voor het oog.De plafonds van de kerk zijn versierd met schilderijen met scènes uit de Via Crucis van Christus.Ook de prachtige glas-in-loodramen zijn een attractie. De kerk is vanwege zijn onnavolgbare schoonheid en grootsheid een must-see bestemming geworden in Fort Kochi.

7. JOODSE WIJK EN SYNAGOGE

Een smalle straat die zich een weg baant tussen Mattancherry Palace en de Joodse synagoge, Jew Town is een van de oudste straten van de stad waar ooit een bloeiende Joodse bevolking woonde. Tegenwoordig is deze bruisende straat de beste plek om uniek handwerk, geurige kruiden en exquise antiek in te slaan. Geniet van de rijke joodse cultuur terwijl verkopers u hartelijk begroeten met Shalom, een joodse begroeting, en u uitnodigen om een ​​fijne selectie van joodse memorabilia, koperen beelden, Pashmina-sjaals, Chinese vazen, kandelaars, rozenwater sprinklers enz. Te bekijken.

Volgens de legende gaf de koning van Kochi een stuk land aan de Joden die daar kwamen handelen. De plaats heette Mattancherry omdat ‘mattan’ is afgeleid van een Hebreeuws woord dat donatie betekent en ‘kers’ in Malayalam staat voor nederzetting. Na een overstroming in de Periyar-rivier in 1341, werd de Kochi-haven gevormd die de stad hielp een handelscentrum voor specerijen te worden. Totdat Israël in 1948 werd gevormd, was Jew Town een vooraanstaande Joodse nederzetting. Tegenwoordig zijn hier nog maar een handvol Joden. Een grote attractie is de Paradesi-synagoge, gebouwd in 1568. Dit imposante gebouw is versierd met Belgische kroonluchters die warm gloeien. De vloer van de synagoge is bekleed met wilgenpatroon en handgeschilderde tegels uit China waarvan wordt aangenomen dat ze dateren uit de 18e eeuw. Er wordt aangenomen dat de synagoge vier rollen van de Thora bevat (eerste vijf boeken van het Oude Testament). Deze zijn ingepakt in gouden en zilveren kamers.

8. CHINESE VISSERSNETTEN

Aan het eind van de straat van het Fort wordt vis gevangen met behulp van de Chinese visnetten. Enorm houten stellages van meer dan 10 meter hoog. Ze dachten dat deze visnetten werden gebouwd en geïntroduceerd tussen 1350 en 1450 door de Chinees Zheng He, maar recent is gebleken dat Portugese reizigers uit Macau hier verantwoordelijk voor waren. Kochi ligt op ruim 5000 kilometer van China en was een belangrijk handelscentrum. De visnetten worden handmatig neergelaten en volgens een hefboomprincipe weer opgehaald. Hiervoor waren zeker zes vissers bij nodig. Grote brokken steen dienen als contragewichten als de mannen het net gecontroleerd in het water laten zakken en weer ophijsen. De vangst bestaat meestal uit wat vissen en kreeftachtige welke meestal worden aangetrokken door fel licht of aas. Het aantal visnetten wordt wel steeds minder, maar het is toch nog steeds een spectaculair gezicht om hier langs te wandelen. Langs de kust loopt ook een straat waar diverse tentjes staan die allerlei plaatselijke souvenirs verkopen en visgerechten. De netten worden door vele toeristen gezien als een toeristische attractie.

9. WASPLAATSEN

In Kochi zijn diverse wasplaatsen, waar hotels, toeristen en rijke mensen hun beddengoed en kleren laten wassen. Alles gebeurt met de hand. Nadat de stukken zijn gewassen, slaan de mannen de kleding tegen een muur om uit te wringen. Dit is een zwaar karwei. Hierna worden de stukken te drogen gehangen in het veld naast de wasplaats. Zodra de was droog is, zijn de vrouwen die met een ouderwetse strijkbout gaan strijken. Met heet water wordt een ijzer verhit. De overheid houdt dit soort plekken in stand omdat de was schoner zou worden dan in machines.

10. KATHAKALI DANSSHOW

Kathakali is een belangrijke vorm van klassieke Indiase dans en een hindoeistische performancekunst. Al vertellend wordt een verhaal verteld, een “story play” -genre van kunst, maar het onderscheidt zich door de uitbundig kleurrijke make-up, kostuums en gezichtsmaskers die de traditioneel mannelijke acteur-dansers dragen. Kathakalī’s wortels zijn onduidelijk. De volledig ontwikkelde stijl van Kathakalī is ontstaan ​​rond de 17e eeuw, maar de wortels liggen in de tempel die herleidbaar zijn tot ten minste het jaar 1000. Een Kathakali-uitvoering synthetiseert, zoals alle klassieke danskunsten van India, muziek, vocale artiesten, choreografie en hand- en gezichtsgebaren samen om ideeën uit te drukken. Kathakali verschilt echter doordat het ook bewegingen bevat van oude Indiase vechtsporten en atletische tradities van Zuid-India. Kathakalī verschilt ook doordat de structuur en details van zijn kunstvorm ontwikkeld zijn in de rechtbanken en theaters van hindoeïstische vorstendommen, in tegenstelling tot andere klassieke Indiase dansen die zich voornamelijk ontwikkelden in hindoetempels en kloosterscholen. De traditionele thema’s van de Kathakalī zijn volksmythologieën, religieuze legendes en spirituele ideeën uit de hindoe-epen en de Purana’s. De vocale uitvoering wordt traditioneel uitgevoerd in Sanskritised Malayalam.In moderne composities omvatten Indiase Kathakali-groepen vrouwelijke kunstenaars, evenals aangepaste westerse verhalen en toneelstukken zoals die van Shakespeare. Voordat de show begint, maakt u kennis met het uitgebreid opmaken van alle make-up van de spelers. Dit duurt ruim twee uur.

AANBEVOLEN HOTELS KOCHI

CROWNE PLAZA KOCHI *****

Ervaar een sterrenbehandeling en geniet van extra service

Lees verder

FORT HOUSE KOCHI ***

een charmant, middelgroot familiehotel aan de waterkant

lees verder

TRAVANCORE COURT BY SPREE *** - KOCHI

een harmonieuze mix van moderniteit en traditie

Lees verder

INDIVIDUELE RONDREIZEN INDIA

Zuid India rondreizen

3 tours

India rondreizen

12 tours

LIGGING KOCHI (Cochin)

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.