fbpx

Madurai

MADURAI

Madurai, een van de grootste tempelsteden van Zuid India, wordt vaak in adem genoemd met de Meenakshi –Sundareswarar tempel, een tempel die tot een van de mooiste en grootste tempels in India behoort. De tempel werd 2500 jaar geleden gebouwd door de Pandiaanse koning Kulasekhara en is de hartslag van de stad en wordt elk jaar bezocht door duizenden toegewijden.

SRI MEENAKSHI SUNDARESWARAR TEMPEL

Een van de grootste tempelcomplexen in India, de Sri Meenakshi-Sundareswarar-tempel. Het is ook de beroemdste spirituele plek in Madurai. Een uitstekend voorbeeld van Dravidische architectuur, de tempel is uitgestrekt over een enorm gebied, begrensd door goed aangelegde tuinen en ongerepte fonteinen. Twee heiligdommen, meer dan 10 poorten of gopurams, verschillende mandapa’s (zalen) en een gigantisch zwembad vormen de structuur van de tempel, die is versierd met prachtig houtsnijwerk binnen en buiten.

Een van de zalen van de tempel staat bekend als de “Hal met 1000 pilaren”, hoewel er vandaag nog maar 985 bestaan. Er wordt gezegd dat vanuit welke richting u deze pilaren ook bekijkt, ze altijd in een rechte lijn lijken te staan. Het hoogtepunt van de tempel is de buitenste gang met muzikale pilaren. Deze produceren verschillende muzieknoten wanneer erop wordt getikt. Terwijl een van de sanctorums, Sundareswarar, is opgedragen aan Lord Shiva, is de andere toegewijd aan godin Meenakshi, zijn gemalin.

De tempel licht elk jaar op in de maanden april en mei wanneer het belangrijkste festival – de Meenakshi Thirukalyanam of het goddelijke huwelijk van de godin Meenakshi met grote ijver wordt gevierd.

Madurai stond eerder bekend als Madhurapuri en Thoonga Nagaram, wat een stad betekent die nooit slaapt. In de volksmond wordt Madurai ook het Athene van het Oosten genoemd. In de 3e eeuw voor Christus werd het gebied bezocht door de Griekse ontdekkingsreiziger Megasthenes. Andere beroemde reizigers die deze oude Zuid-Indiase stad bezochten, waren Plinius in jaar 77 na Christus, Ptolemaeus in het jaar 140, Marco Polo in 1203 Batuta in 1333. Volgens de legende droomde koning Kulasekhara ooit van Lord Shiva, van wiens haar druppels zoete madhu (nectar) op aarde rolden. Het punt waar ze vielen stond bekend als Madhurapuri.

2000 jaar geleden bood de stad onderdak aan sangams (genootschappen voor dichters), die een belangrijke bijdrage leverden aan de Tamilliteratuur. Van de 7de tot de 13de eeuw was Madurai de hoofdstad van het Pandyarijk en bloeiden de kunst en handel op met Rome en China. Later was het een deel van het Vijayanagarrijk en in de 16de en 17de eeuw hoofdstad van de Nayakkar.

Madurai is tegenwoordig nog steeds een knooppunt van winkels, waar bezoekers een fijne selectie van unieke en handgemaakte producten kunnen vinden, exquise sari’s tot houten speelgoed en sculpturen.

Na een druk en levendig voorbeeld van de drukke straten van de stad, kunnen toeristen even tot rust komen in de serene en schilderachtige heuvelstations die de stad flankeren. In Kodaikanal vindt u prachtige watervallen. Madurai is omgeven door natuurlijke schoonheid die u ademloos achterlaat.

DIT ZIJN 5 ANDERE PRACHTIGE BEZIENSWAARDIGHEDEN IN MADURAI

AZHAGAR KOVIL

Naast de Sri Meenakshi-Sundareswarar-tempel, is er nog een tempel die erg de moeite waard is, beroemd om zijn boeiende architectuur en ingewikkelde beeldhouwwerk, is de Azhagar Koyil-tempel een van de meest aantrekkelijke tempels in de regio, genesteld aan de voet van de Alagar-heuvels. Te midden van een weelderige groene omgeving, is de tempel gewijd aan Heer Vishnu en heeft het een enorme religieuze betekenis. Volgens de legende werd de tempel tijdens de Mahabharata-periode bezocht door de gebroeders Pandava, Yudhishtir en Arjun. Een ander populair verhaal in verband met de tempel gaat over een leerling van Sint Ramayana die zijn verloren gezichtsvermogen terugkrijgt in het tempelcomplex. De Alagar-heuvels zijn vernoemd naar Lord Thirumal, die onder de lokale bevolking bekend staat onder zijn lokale naam Alagar. De ruïnes rond de tempel suggereren dat er ooit een versterkte oude stad rond de tempel bestond. De beste tijd om de Azhagar Koyil-tempel te bezoeken is in de maanden april en mei, wanneer toegewijden uit alle delen van het land de tempel bezoeken voor het jaarlijkse Chithirai-festival.

GHANDI MUSEUM MADURAI

Er zijn vijf Gandhi musea in India, en eentje daarvan staat in Madurai. Dit museum is een eerbetoon aan de vader van de natie, Mahatma Gandhi. Er is een speciale tentoonstelling getiteld ‘India Fights for Freedom’, die 265 illustraties toont die de geschiedenis van de vrijheidsbeweging van het land en verschillende opstanden welsprekend vertellen. Een visuele biografie van Gandhi, met zijn foto’s, schilderijen, sculpturen, manuscripten, citaten en geselecteerde kopieën van door hem geschreven brieven, geeft een dieper inzicht in het leven van Mahatma. Foto’s van de verschillende fasen van het leven van Gandhi worden ook getoond, samen met een reeks artefacten die door hem worden gebruikt. Het toont brieven die door Gandhi zijn geschreven aan vooraanstaande persoonlijkheden zoals Adolf Hitler, Narayanan Sathsangi van Devakotta en dichter Subramania Bharati. Dit museum is een ideale plek om meer te leren over het leven van de man die een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten op de geest van de mensheid.

THIRUMALAI NAYAK PALEIS

Dit majestueuze paleis staat voor een fijne mix van islamitische en Dravidische stijlen van paleisarchitectuur. Oorspronkelijk ontworpen als de residentie van de koning door een Italiaanse architect, was het paleiscomplex vier keer groter dan wat er nu nog van over is. Bekend om zijn prachtige stucwerk, vooral op de bogen en koepels, is dit paleis een visuele traktatie voor bezoekers. Het is zowel van binnen als van buiten prachtig versierd. Een ander opvallend kenmerk is het hemelpaviljoen dat is opgetrokken uit baksteen en mortel zonder de steun van een balk of spant. Er zijn ongeveer 248 pilaren in het paleis die een idee geven van de pracht van de grootte. Het hoofdgedeelte van het paleis is verdeeld in twee secties: Rangavilasa en Swargavilasa. Deze secties bevatten verschillende secties, waaronder de Koninklijke residentie, het heiligdom, appartementen, theater, vijver, tuin, arsenaal en Koninklijke muziektent. Een museum gehuisvest binnen het pand gegeven als inzicht in de geschiedenis van de regio en kunst en architectuur. Toeristen kunnen ook een klank- en lichtshow bijwonen in het paleis. Het paleis werd genoemd als een nationaal monument vlak nadat India onafhankelijk werd en werd in 1636 gebouwd door de heerser van Madurai, Thiramulai Nayak, en wordt beschouwd als het meest illustere monument dat onder zijn regime is gebouwd.

TIRUPPARANKUNDRAM

De stad Tirupparankundram is een belangrijk religieus centrum en is de thuisbasis van een van de zes speciale verblijfplaatsen gewijd aan Lord Murugan of Lord Subrahmanya. Volgens de legende werd het huwelijk van Lord Subrahmanya met de dochter van Lord Indra, Devayani, gehouden in het grottenheiligdom van Tirupparankundram, gebouwd door de Pandiyans in de 8e eeuw. Het sanctum sanctorum van de tempel is uit één rots gehouwen en de muren en pilaren zijn versierd met fascinerende gravures. De tempel, die wordt beschouwd als de vierde bedevaart van Muruga, wordt in verschillende klassieke Tamil-teksten genoemd als de zuidelijke Himalaya waar de goden samenkomen. Er wordt ook aangenomen dat het een plaats is waar de zon en de maan verblijven. Omdat wordt aangenomen dat Murugan op de heuvel met Devasena trouwde, wordt de plaats door de Tamil-gemeenschap als het meest gunstig beschouwd voor het aangaan van huwelijken. De Tirupparankundram-tempel ligt op een afstand van 8 km van Madurai.

ST. MARY’S KATHEDRAAL

Naast de vele tempels heeft Madurai ook een kathedraal, de St. Mary’s Kathedraal. Deze kathedraal staat ook bekend onder de naam Church of Our Lady of Dolours en is een van de meest populaire kerken, niet alleen in Madurai, maar ook in Tamil Nadu. De architectonische schoonheid trekt veel bezoekers samen met zijn religieuze betekenis. Met een geschiedenis van meer dan 150 jaar presenteert deze parochie een prachtige mix van Romeinse, Europese en andere bouwstijlen.

INDIVIDUELE RONDREIZEN INDIA

Zuid India rondreizen

3 tours

India rondreizen

12 tours

AANBEVOLEN HOTELS MADURAI

HERITAGE MADURAI *****

Omringt met een historische charme

Lees verder

REGENCY MADURAI BY GRT ***

Ontworpen om de verwachtingen te overtreffen

lees verder

ROYAL COURT MADURAI ***

Met aandacht voor details

Lees verder

LIGGING MADURAI

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.