fbpx

Munnar

MUNNAR INDIA

DE WERELD VAN THEE

Een weelderig tapijt van glooiend groen, onderbroken door lage bergen van de prachtige West-Ghats, Munnar in Kerala, is bezaaid met enorme smaragdgroene plantages en ongerepte watervallen. Waar u ook heen gaat, in Munnar ruikt u de geur van thee, koffie en kardemom.

Met een overvloed aan natuurlijke schatten, laat Munnar één verrukking achter met zijn spectaculaire en ontzagwekkende uitzichten. De schoonheid van de talloze tinten groen van het landschap is zo mooi dat Munnar vaak de Kasjmir van Zuid-India wordt genoemd.

Gelegen aan de samenvloeiing van drie stromende rivieren – Mudrapuzha, Nallathanbi en Kundala-Munnar betekent letterlijk drie rivieren. Tijdens het bloeiseizoen, om de 12 jaar, wordt de stad Munnar getransformeerd in het canvas van een kunstenaar, wanneer de mooie en levendige Neelakurinji-bloemen het land bekleden in tinten van paars en blauw. Het is echt een lust voor het oog als de stad een paradijselijke kleur krijgt.

Boordevol schilderachtig groen, valleien en bergen, samen met een overvloed aan flora en fauna in de weelderige nationale parken en natuurreservaten, is Munnar een opwindende en vredige reisbestemming. Het biedt een onderbreking van de chaos van het dagelijkse leven en al zijn stress met bewolkte luchten, constant aangenaam weer, verrukkelijke gerechten en heuvels en groen. Munnar is ook de thuisbasis van de hoogste top van Zuid-India, Anamudi, op een hoogte van 2695 m. Deze piek heeft een aantal paden waardoor het een must is voor trekkers en backpackers. Gezien de toeristische aantrekkingskracht heeft de deelstaatregering gegarandeerd dat de toegang tot dit heuveldorp gemakkelijk is – het is goed verbonden met Bengaluru, Kochi, Mysore en andere grotere steden, waardoor het hele jaar door een toestroom van reizigers wordt gegarandeerd, inclusief het regenseizoen, wanneer de Munnar is zijn meest levendige en geurige zelf.

De regio rond Munnar was ooit het zomerverblijf van de voormalige Britse regering en verschillende maharadja’s van het Travancore-koninkrijk. Het was ooit bekend als de High Range of Travancore.

4 INTERESSANTE BEZIENSWAARDIGHEDEN IN MUNNAR

1. HET TATA THEEMUSEUM

Altijd al alles willen weten van thee? Breng een bezoek aan het Tata Tea Museum. Het bezoek laat u kennismaken met de nuances van het brouwproces en u kunt tips krijgen over hoe u een gekwalificeerde theeproever kunt worden. Je kunt ook maar liefst 15 verschillende soorten proeven met behulp van een lokale theeproeverijgids. Vergeet niet je favoriete soorten te kopen om mee naar huis te nemen als souvenir.

Munnar is een schatkamer van thee en heeft plekken met smaragdgroene plantages die rijpe mogelijkheden bieden om theetoerisme op zijn best te ervaren. Loop rond in het museum om kennis te maken met het veelbewogen verhaal van Munnar en van thee. 

Het Tata Tea Museum bevindt zich op het landgoed Nallathanni in Munnar, de transformatie van een onbewoond stuk bosland naar een plantagestad. De hoogtepunten van het museum zijn onder meer oude machines die worden gebruikt voor theeverwerking, foto’s en enkele andere merkwaardige displays die licht werpen op de inspanningen van enkele avontuurlijke planters die het wild durfden te veroveren met minimale apparatuur en weinig middelen. Maak een wandeling hierna door en langs de verschillende theeplantages net buiten de stad. Geniet van de kalmerende geur van het brouwen van theebladeren en geniet van een bijzonder kopje thee na afloop.

2. WEST GHATS

Houdt u van natuur? Dan zit u in Munnar goed. Op 15 kilometer afstand liggen de West Ghats. Langs de westkust van India, van de Tapti-rivier in het noorden tot de zuidpunt van India, zijn deze West-Ghats een ware schat aan biodiversiteit. Het is de achtste hotspot voor biodiversiteit ter wereld, die zich uitstrekt tot in de staten Kerala, Karnataka, Tamil Nadu en Maharashtra. De Western Ghats bestaat uit verschillende heuvelruggen zoals Cardamom Hills, Nilgiris, Anaimalai Hills en Sahyadris.

De West-Ghats herbergen meer dan 139 soorten zoogdieren, 508 vogelsoorten, 5.000 soorten bloeiende planten en 179 soorten amfibieën die uniek zijn voor de regio. Enkele van de bedreigde diersoorten, zoals Malabar groot bevlekte civetkat, Aziatische olifanten, zwarte panter, leeuwstaartmakaak, tijger, wild zwijn, luiaardbeer, luipaard, sambar en de grote Indische neushoornvogel, zijn hier te zien. De bossen van de West-Ghats omvatten 39 reservaten en 13 nationale parken.

3. ROTSKLIMMEN EN ABSEILEN IN MUNNAR

Het heuvelachtige landschap van Munnar is het perfecte terrein voor avontuurlijke activiteiten zoals rotsklimmen en abseilen. Het beklimmen van de in mist gehulde steile toppen van Munnar zorgt voor een uiterst opwindende ervaring voor liefhebbers van avontuur en adrenalinejunkies. Het is altijd raadzaam om deze activiteiten onder begeleiding te gaan doen, aangezien het behoorlijk inspannend kan zijn. Lokale gidsen helpen u om de juiste uitrusting en fitnessuitrusting te krijgen om de veiligheid te garanderen. Abseilen in de bergen is een mix van bergbeklimmen en rotsklimmen. Eerst moet u met behulp van uitrusting naar een steile klif wandelen, waarna u van een verticale rots naar beneden valt terwijl je aan een veiligheidsharnas wordt vastgemaakt. U kunt verschillende technieken proberen, zoals achteruit, vooruit, zij en buik abseilen en een van de meest opwindende ervaringen van uw leven opdoen.

4. NATIONAAL PARK NEELAKURINJI

Munnar verandert in een sprookjesland elke keer dat het bloeiseizoen aanbreekt en de prachtige Neelakurinji-bloem het landschap in blauw en paars bedekt. Deze zeldzame schoonheid bloeit eens in de 12 jaar in deze omgeving. Duizenden reizigers verdringen Munnar tijdens het bloeiseizoen wanneer de heuvels allemaal gedrapeerd zijn en er nog mooier uitzien. Neelakurinji is een struik die vooral voorkomt in de West-Ghats in Zuid-India. Zijn leefgebied is specifiek beperkt tot oa. de Eravikulam-heuvels van Munnar. De regering van Kerala heeft dit park opgericht voor het behoud en het behoud van dit unieke voorbeeld van biodiversiteit. Het belangrijkste doel van het initiatief is Neelakurinji te beschermen. Het park strekt zich uit over 7907 hectare land, over de dorpen Kottakamboor en Vattavada. Het bloeiseizoen wordt zo langverwacht dat mensen boekingen maken om maanden, zelfs jaren van tevoren te bezoeken en te blijven. Als u van plan bent om op dit moment te bezoeken, neem dan op tijd contact op met Delta Holidays. Het volgende bloeiseizoen wordt verwacht augustus 2030.

FOTO'S MUNNAR

INDIVIDUELE RONDREIZEN INDIA

Zuid India rondreizen

3 tours

India rondreizen

12 tours

LIGGING MUNNAR

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.