fbpx

Noord Oost India

NOORD OOST INDIA

EEN REGIO APART

De regio Noordoost-India bestaat uit zeven deelstaten: Arunachal Pradesh, Assam, Meghalaya, Manipur, Mizoram, Nagaland en Tripura. Het gebied ligt vrij afgelegen, ingeklemd tussen Bangladesh, Myanmar, Nepal, Bhutan en Tibet/China. Door de slechte infrastructuur, een bijzondere stammencultuur en de afwijkende etnische samenstellingen, komt Noordoost-India niet goed mee met de rest van het land. Een overwegend Boeddhistische cultuur, kloosters, dorpen en een prachtige natuur kunnen wel aan deze regio worden toegeschreven. Een gebied nog niet ontdekt door de toeristen.

HOE KOMT U IN NOORD OOST INDIA?

Vanuit Nederland kunt u niet rechtstreeks aanvliegen op Guwahati, de toegangspoort van Noord Oost India.  U moet eerst naar Delhi vliegen en vanaf hier met een binnenlandse vlucht doorvliegen naar Guwahati. Vanuit hier kunt u verder afreizen naar het prachtige Kaziranga National Park, wat bekent staat om de eenhoornige neushoorns. Het Kaziranga National park is ieder jaar gesloten van 1 mei tot en met 31 oktober.

BESTE REISPERIODE NOORD OOST INDIA

Het klimaat in Noord Oost India is een warm China klimaat, Dit klimaat kenmerkt zich door een onderscheid in seizoenen en een zeer natte zomer en droge winter. De beste reistijd voor noord oost India is van januari t/m mei en oktober t/m december. De temperatuur is aangenaam en er valt weinig tot geen regen. Van juni tot en met september valt er veel regen.

Ga mee met Delta Holidays naar dit unieke gebied?

BEZIENSWAARDIGHEDEN NOORD OOST INDIA

KALIMPONG

Een bergdorp met uitzicht op de Kanchenjunga (de 2de hoogste berg ter wereld)

Lees verder

GUWAHATI

De toegangspoort naar Noord Oost India

Lees verder

KAZIRANGA NATIONAL PARK

Het park van de eenhoornige neushoorns

Lees verder

INDVIDUELE RONDREIZEN NAAR (NOORD OOST) INDIA

Noord-Oost India rondreizen

Kaziranga National Park

India rondreizen

LIGGING NOORD OOST INDIA

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.