fbpx

Periyar National Park

PERIYAR NATIONAL PARK

Hoog in het bereik van de West-Ghats, in de staat Kerala, die ook wel “God’s Own Country” wordt genoemd, ligt het Periyar National Park en Tiger Reserve. Periyar is een van de 27 tijgerreservaten in India. Het is ook het oudste natuurreservaat in Kerala en staat bekend als het grootste beschermde gebied. Het park is 192 km2 groot en is gezegend met een schilderachtig landschap met verschillende flora en fauna. Het natuurreservaat Periyar heeft een schilderachtig meer in het hart van het reservaat, gevormd door de bouw van een dam in 1895. Het meer kronkelt rond de contouren van de beboste heuvels en vormt een permanente bron van water voor de lokale fauna. Hoewel het een tijgerreservaat is, zult u deze weinig zien. Het park is erg groot en de tijgers hier zijn erg schuw. Er leven ook ongeveer 40 tijgers in dit park. Reizigers kunnen hier wel kuddes olifanten en grazende herten zien met het zoete geluid van tjilpende vogels in de bomen.

Periyar is de thuisbasis van maar liefst 1.965 soorten bloeiende planten, dit omvat 171 grassoorten en 143 orchideeënsoorten. Hier groeit ook de Podocarpus wallichianus, een van de weinige Zuid-Indiase naaldbomen. Wat zoogdieren betreft, er zijn meer dan 60 soorten gevonden, waaronder luipaarden, sambarherten, Indiase bizons, Indiase wilde honden en blaffende herten. De bedreigde langstaartmakaak, de motorkapmakaak en de Nilgiri langoer zijn ook te zien tussen de bomen. Het bos heeft 265 vogelsoorten, waaronder de Malabar neushoornvogel, Indische bonte neushoornvogel, witbuikige treepie en de Malabar Trogon.

HOE PERIYAR TE BEZOEKEN?

Bootcruises zijn de beste optie om de wildernis van Periyar Sanctuary te bekijken. Tegenwoordig is het Periyar-meer een uitstekende plek waar toeristen met een boot kunnen varen. Houdt er rekening mee dat u niet veel dieren ziet vanaf de boot, maar een familie van olifanten, wilde zwijnen, sambarherten zult u hoogst waarschijnlijk zeker zien. Vanaf het bovendek heeft u de grootste kans om deze dieren te zien.

LIGGING PERIYAR

Het reservaat ligt op 110 km afstand van Munnar, 200 kilometer vanaf Kochi (Cochin) of 140 kilometer vanaf Madurai in Tamil Nadu. Het dorpje Kumily is de dichtstbijzijnde stad op vier kilometer afstand.

Kumily is een groeiende stad waar het toerisme snel een inhaalslag maakt. Vroeger was de specerijenhandel de belangrijkste handel in de stad, tegenwoordig komen safari’s in Periyar daar bij. De stad is goed uitgerust met de uitstekende hotels en resorts.

BESTE PERIODE OM PERIYAR TE BEZOEKEN

De beste maanden om het Periyar National Park te bezoeken zijn de maanden juni en oktober. Het regenseizoen is een hele slechte periode, want na zware regenval is de kans op het zien van veel wilde dieren erg klein. De dieren komen pas naar het meer komen als de waterbronnen in het bos zijn opgedroogd.

INDIVIDUELE RONDREIZEN INDIA

Zuid India rondreizen

3 tours

Periyar National Park

1 tour

India rondreizen

12 tours

LIGGING PERIYAR NATIONAL PARK

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.