fbpx

Rajasthan India

RAJASTHAN INDIA

Rajasthan is de kleurrijkste, de mooiste en meest sprookjesachtige en adembenemende staat van India, met prachtige paleizen, kolossale forten, exotische steden, loslopende koeien langs de weg en rijkversierde mensen. Reis door verlaten woestijnen, bezoek adembenemend mooie tempels, roze en blauwe steden. Laat u betoveren door de Indiase duizend-en-één-nacht sfeer, een heus Oosters sprookje.

Rajasthan ligt in het noordwesten van India, grenzend aan Pakistan. De belangrijkste bezienswaardigheden van Rajasthan zijn de steden, met een magische sluier vol sprankeling en geheimzinnigheid. Met recht kan deze staat een openluchtmuseum worden genoemd, want de relikwieën uit het verleden zijn goed bewaard gebleven voor de bezoekers van nu.

Dit gebied heeft aan elk type reiziger wat te bieden: van actieve vakanties tot een reis met een verblijf in een paleis waar u wordt behandeld als een heuse Maharadja. Flora en fauna liefhebbers kunnen zich tegoed doen in de verschillende natuurreservaten, woestijnen en parken.

BESTE REISTIJD RAJASTHAN

Rajasthan heeft een warm steppeklimaat. Dit is een overgangsklimaat tussen een tropisch klimaat en woestijnklimaat. Rajasthan heeft hete en droge zomers, hierbij moet u denken aan temperaturen van zeker 40°C. In de winter is het aangenaam vertoeven hier, dan is de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 30°C. In en rond de woestijngebieden is het vrijwel het hele jaar kurkdroog, maar in het zuidwesten kan tijdens de moesson (juni tot en met september) aardig wat regen vallen.

HOE KOMT U IN RAJASTHAN?

Het meest gebruikelijk is om op Delhi, de hoofdstad van India aan te vliegen en vanuit hier met de rondreis door Rajasthan te beginnen. Met KLM kunt u vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Delhi vliegen en met Emirates, Ethihad Airlines en Qatar Airways met 1 overstap.  De steden Agra, Jodhpur en Bikaner hebben ook een vliegveld, maar om deze vanaf Amsterdam aan te vliegen, zijn hele ingewikkelde trajecten met 2 of 3 tussenstops. Deze steden worden voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten, vanaf Delhi of Bangalore.

DE MOOISTE STEDEN IN RAJASTHAN & UTTAR PRADESH

AGRA

De stad van de Taj Mahal en het Agra Fort

Lees verder

JAIPUR

De Roze stad van Rajasthan

lees verder

UDAIPUR

Het ‘Venetië” van het Oosten

Lees verder

JAISALMER

De gouden stad van Rajasthan

Lees verder

BIKANER

De kamelenstad

Lees verder

JODHPUR

De blauwe stad van Rajasthan

Lees verder

INDIVIDUELE RONDREIZEN RAJASTHAN

ROYAL RAJASTHAN - 13 DAGEN

De complete rondreis naar Rajasthan met alle belangrijke hightlights

Lees verder

RAJASTHAN EN KERALA - 13 DAGEN

Een prachtige combinatie van Noord- en Zuid India

lees verder

CALL OF THE JUNGLE - 15 DAGEN

Jaipur, Agra en 3 nationale parken van India inclusief safari

Lees verder

DE GOUDEN DRIEHOEK - 6 DAGEN

Een perfect startarrangement met Delhi, Jaipur en Agra

Lees verder

LIGGING RAJASTHAN

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.