fbpx

Ranthambore National Park

RANTHAMBORE NATIONAL PARK

Ranthambore National Park is een van de grootste en meest gerenommeerde nationale parken in Noord-India. Het park ligt in de deelstaat Sawai Madhopur in het zuidoosten van Rajasthan, ongeveer 130 km van Jaipur. Ranthambore National Park omvat een gebied van 400 vierkante kilometer. Het park ontleent zijn naam aan het Ranthambore Fort gelegen op haar terrein. Het park is enorm beroemd om zijn tijgers en is een van de beste locaties in India om de majestueuze roofdieren in zijn natuurlijke leefgebied te zien. De tijgers kunnen gemakkelijk worden opgemerkt, zelfs tijdens de dag dat ze bezig zijn met hun gewone speurtocht – jagen en goed voor hun jongen zorgen.

Ranthambore wordt ook gerekend tot een beroemde erfgoedsite vanwege de zeer schilderachtige ruïnes die het wildpark bedekken. Zeker, een bezoek aan Ranthambore National Park is een traktatie voor elke natuurliefhebber. De tijd die besteedt wordt aan het kijken naar tijgers die rondzwerven en een scala aan diverse soorten vrolijke vogels en dieren, zoals axisherten, vierhoornantilopen, gazelles, sambarherten, is onbetaalbaar en bijna een must om eenmaal in uw leven te doen. Andere dieren die u ook in het reservaat kunt spotten zijn luipaarden, hyena’s, jakhalzen, vossen, woestijnlynxen, wilde katten.

In het Ranthambore National Park zijn ook nog andere bezienswaardigheden:

TRINETRA GANESH TEMPEL

De Trinetra Ganesh-tempel bevindt zich in het Ranthambore-fort en staat bekend als een van de oudste tempels in Rajasthan. Het is de enige tempel ter wereld die de hele familie van Lord Ganesha huisvest, terwijl zijn standbeeld uit drie ogen bestaat.

Deze beroemde tempel gaat terug tot 1299, toen er een oorlog werd uitgevochten tussen koning Hameer en Ala-ud-din Khilji in het Ranthambore Fort. Koning Hameer was een fervent toegewijde van Lord Ganesha en vergat nooit zijn gebeden aan Lord Ganesha te bieden, zelfs niet tijdens de slag. Op een dag verscheen Lord Ganesha in de dromen van koning Hameer en vertelde hem dat hij de volgende ochtend vrij zou zijn van alle problemen waarmee hij te maken had. In de ochtend verscheen verrassend genoeg een symbool van Lord Ganesh op een van de muren van het fort. Wat nog verrassender was, was dat de oorlog opeens vanzelf eindigde.

In de tempel worden vijf keer per dag een Aarti timing gehouden. Dit zijn hindoerituelen met vuur en zang dat deel uitmaakt van een puja, een verering van een Hindoegod.

AARTI TIMINGS

  • Prabhat Aarti (vroege ochtend aarti) – Zonsopgang
  • Sringar Aarti – 09.00 uur
  • Bhog – 12 uur ’s middags
  • Sandhya Aarti – Zonsondergang (18.30 uur in de zomer, 17.45 uur in de winter)
  • Shayan Aarti – 20.00 uur

BAKAULA

Een van de vele plaatsen in Ranthambore National Park waar je de Royal Bengal Tiger en andere dieren in het wild kunt spotten tijdens je jeepsafari, is Bakaula. Het is een dichtbebost gebied, bezaaid met een aantal kleine poelen en waterpoelen. Tijdens de zomers kunnen bezoekers tijgerinnen met hun welpen zien die de waterpoelen bezoeken, samen met andere wilde dieren.

De dichte begroeiing zorgt ervoor dat de lucht vocht vasthoudt, waardoor Bakula een relatief koel gebied is in vergelijking met de andere plaatsen in Ranthambore National Park. Draag een verrekijker en spot verschillende wilde dieren in dit deel van het park.

LAKARDA EN ANANTPURA

Lakarda en Anantpura zijn twee regio’s in de noordwestelijke en noordelijke regio’s van Ranthambore National Park. Deze gebieden worden bewoond door een indrukwekkend aantal luiaards, die worden aangetrokken door de mierenheuvels die over het hele landschap verspreid liggen.  Het Ranthambore National park is een van de weinige parken waar deze dieren voorkomen. Soms kunnen bezoekers ook de Indiase gestreepte hyena’s zien, hoewel ze maar heel klein zijn, geeft het dus een kleine kans dat u ze ziet. 

RUINES VAN RAJ BAGH

De Raj Bagh-ruïnes bevinden zich tussen Padam Talo en Raj Bagh Talo in het Ranthambore National Park. Deze oude ruïnes zijn stenen bouwwerken in de vorm van bogen, bijgebouwen van het paleis, koepels en trappen. Het geeft een sfeer van mysterie en geschiedenis aan de omgeving. Hoe indrukwekkend deze ruïnes ook zijn, ze worden omgeven door dichte jungle, die vaak dient als schuilplaats voor Royal Bengaalse tijgers. U kunt deze stenen ruïnes van een afstand bewonderen tijdens uw wildlife jeepsafari in het Ranthambore National Park.

PADAM TALAO MEER

Padam Talao ligt diep in het Ranthambore National Park en is een van de grootste meren in het park. Er wordt aangenomen dat dit het meer is waar prinses Padmavati zou baden, en ook de plaats waar ze sati pleegde (weduweverbranding). De prachtig versierde Jogi Mahal staat dicht bij het meer. Omgeven door dichte bossen, wordt het meer bezocht door verschillende dieren die hun weg banen naar het meer om water te drinken in de zinderende hitte. Men kan ’s ochtends ook het zeldzame Chinkara-hert zien. Omdat verschillende dieren in de buurt van het meer jagen, is het een geweldige plek voor natuurfotografie. In de zomer, als het water uitdroogt, kunt u in de zomer krokodillen en andere dieren spotten. Hoewel u er niet dichtbij kunt komen, kunt u er wel een glimp van opvangen tijdens een jeepsafari, of vanuit het Ranthambore Fort.

TOURS NAAR HET RANTHAMBORE NATIONAL PARK

Ranthambore National Park

1 tour

LIGGING RANTHAMBORE NATIONAL PARK

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.