fbpx

Sundarbans National Park

SUNDARBANS NATIONAL PARK

Het Sunderbans National Park is een tijger- en biosfeerreservaat in de Sunderbans-delta in de staat West-Bengalen. De Sunderbans is vernoemd naar de Sundari-bomen die in dit gebied in grote hoeveelheden voorkomen. Het park werd op 4 mei 1984 opgericht als nationaal park, omdat het eerder in 1977 werd aangelegd als natuurreservaat, aangewezen als het kerngebied van Sunderbans Tiger Reserve.

Het ecosysteem van Sunderbans is een uniek natuurwonder van Zuid-Azië en de wereld. De delta is verspreid over India en Bangladesh met een oppervlakte van ongeveer 10.000 vierkante kilometer en geniet de status van het grootste mangrovebos ter wereld.

SUNDARBANS TIJGERS

De Sundarbans is de thuisbasis van de unieke Koninklijke Bengaalse tijger en staat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Sundarbans-bossen liggen in de delta van de rivieren Ganga, Brahmapoetra en Meghna, welke uitkomen in de Golf van Bengalen. Het in mist gehulde gebied staat vol met een verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder 260 soorten vogels en andere bedreigde soorten zoals de estuariene krokodil en de Indiase python.

BESTE REISTIJD SUNDARBANS NATIONAL PARK:

De beste tijd om het park te bezoeken is in de maanden mei en september.

FAUNA SUNDERBANS

Afgezien van de Bengaalse tijger zijn andere belangrijke in het wild levende soorten die in dit park voorkomen, makaken, Indische grijze mangoest, luipaardkatten, Ridley-zeeschildpadden, everzwijnen, oerwoudkat, vos, vliegende vos, vissende katten, chital, schubdier en vele anderen.

FLORA SUNDERBANS

Als u naar Sunderbans afreist, komt u heel dicht bij de natuur, met name mangrovehabitat zal indrukwekkend zijn.

Er zijn genoeg dingen om een reis naar Sundarbans onvergetelijk te maken. Met een boot over de rivier varen, vervolgens een wandeling door de natuur, zult u veel gevarieerde natuur zien. De serene ambiance en ontspannen gevoel in het park geven u nieuwe energie, ijver en enthousiasme voor alle lichaamsdelen. Weg van de drukte van de stad, komt u hier tot volledige rust terwijl u luistert naar het getjilp van vogels, maakt u kennis met het unieke natuurlijke wonder van de aarde.

HOE BEREIKT U SUNDARBANS NATIONAL PARK?

Het park ligt op 120 kilometer ten zuidoosten van Calcutta. Vanaf Calcutta is het ongeveer drie uur reizen naar Gosaba. Hier neemt u de boot van Godkhali Port naar Sajnekhali, die ongeveer twee uur duurt. Delta Holidays regelt graag uw trip vanaf Kolkata naar dit prachtige natuurgebied.

REIZEN NAAR SUNDARBANS NATIONAL PARK

Sundarbans National Park

1 tour

India rondreizen

12 tours

FOTO'S SUNDARBANS NATIONAL PARK

LIGGING SUNDARBANS NATIONAL PARK

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.