fbpx

Tamil Nadu

TAMIL NADU INDIA

MEER DAN TEMPELS EN SPIRITUALITEIT

Naast Chennai, Madurai, Puducherry en Thanjavur heeft Tamil Nadu nog veel meer te bieden. Het hart van de deelstaat is de Kaveri Vallei, rijk aan rijstvelden en prachtige tempels, witte zandstranden, surfsports, spiritualiteit, kerken en diverse Unesco-werelderfgoed locaties.

MAMALLAPURAM  (Mahabalipuram)

©IncredibleIndia

Langs de Coromandel kust aan de Golf van Bengalen, is de zeehavenstad Mamallapuram (Mahabalipuram) gevestigd. Een prachtige strandbestemming die langzaamaan het surfcentrum van het land wordt genoemd. Verrijkt met verschillende UNESCO-werelderfgoed locaties, met dank aan de oude Pallava-dynastie (3de – 9de eeuw voor Christus), toen er grote beschermheren waren van kunst en ambachten, heeft Mamallapuram zeer interessante monumenten. De ontzagwekkende grottempels, sculpturen en monumenten zorgen voor verwondering over de vaardigheid van de ambachtslieden uit die tijd. Met zijn opvallende bas-reliëfs en uitgehouwen tempels is Mamallapuram praktisch een openluchtmuseum. Veel van de tempels, gebouwd met graniet, vertellen de verhalen uit het hindoe-epos Mahabharata. Ooit een bloeiende haven, is Mamallapuram nu een UNESCO-werelderfgoedcomplex, ook beroemd om zijn schelpjuwelen, zeevruchten, cafés en markten en een adembenemende oceaan. Terwijl u kunt genieten van geschiedenis door verschillende historische locaties te bezoeken, nodigen de ongerepte stranden van Mamallapuram, omgeven door weelderige bosjes met een warme zon, surfers uit. Met perfecte zeegolven tussen juni en september, worden op de stranden surftrainingen gegeven door experts. De stad is ook een belangrijke tussenstop voor bezoekers die uit Chennai en Puducherry komen.

Mahabalipuram was een gevestigde zeehaven tussen de 7e en 10e eeuw. Het dankt zijn naam aan de legende van de demonenkoning Mahabali die op de plaats wordt gedood door Heer Vishnu. Overgenomen door de koningen van de Pallava-dynastie, die hun hoofdstad van Kanchipuram naar Mamallapuram hebben verplaatst, en koning Narasimhavaranam, die de titel “Mammala” kreeg vanwege zijn worstelvaardigheden, de eer te geven. Tijdens de heerschappij van de Pallavas vonden veel grote kunstenaars, dansers, dichters en schrijvers hier voet aan de grond en lieten ze hun sporen achter. De Pallavas maakten van Mamallapuram een ​​knooppunt waar ze naar voren kwamen als pioniers van nieuwe stijlen van kunst en architectuur, waarbij ze hun middelen goed gebruikten. De vindingrijkheid van de Pallavas bleef echter eeuwenlang verborgen voor de wereld. Toen de regio een groot deel van de aandacht kreeg, werd het snel populair vanwege zijn architectonische wonderen, prachtige stranden, absolute rust en betoverende tempels, en niet te vergeten de fascinerende legendes van de Pallavas.

SWAMIMALAI

Gelegen op 35 kilometer afstand van Thanjavur, ligt de Swamimalai-tempel, opgedragen aan Lord Murugan, op een heuvel. U moet 60 steile trappen beklimmen om de top te bereiken dat 60 jaar van de hindoe-jarencyclus vertegenwoordigt. De legende zegt dat Lord Murugan zelf de betekenis van de pranaya-mantra onderwees die bedoeld was om zijn vader Lord Shiva te aanbidden, ooit op deze site. Swamimalai wordt ook beschouwd als een van de zes heilige verblijfplaatsen van Lord Murugan. Het staat bekend als de Padai Veedugal (Battle Camps) van Lord Murugan. Er is ook een heiligdom van Lord Shiva net iets onder de tempel op de heuvel. De beste tijd om de tempel te bezoeken is tijdens Temple Car Festival, gehouden in april en Panguni Uthiram Festival, georganiseerd in de maand maart.

CHIDAMBARAM

Op 110 kilometer van Thanjavur staat de heilige stad Chidambaram bekend om zijn Dravidische architectuurtempels. De belangrijkste attractie is de Chidambaram Natarajar-tempel, opgedragen aan Lord Shiva. Dit wordt vereerd als een van de vijf heiligdommen verspreid over de staat die vijf elementen vertegenwoordigen (lucht, water, aarde, vuur en wind). Hier wordt Lord Shiva aanbeden als Nataraja, de god van de dans, terwijl hij op de meeste plaatsen wordt vereerd als een shivling.

Volgens de legende kwam Lord Shiva in deze stad wonen, maar omdat het al de verblijfplaats was van godin Kali, besloot het duo het probleem op te lossen door middel van een danswedstrijd. Lord Shiva gaf een prachtige uitvoering van zijn kosmische dans, tandav, terwijl Kali de lasya uitvoerde. Lord Shiva won de wedstrijd en werd de Heer van Chidambaram. Heer Vishnu wordt ook in deze tempel aanbeden als Heer Govindaraja Perumal.

KARAIKUDI

Op ongeveer 90 kilometer van Madurai ligt de stad Karaikudi met zijn prachtige tempels en smakelijke Chettinad-delicatessen. Enkele van de tempels die u moet bezoeken, zijn de Ariyakudi Thiruvengamudayan-tempel, Thirumayam Perumal en de Kundrakudi Shanmuganthan-tempel. De prachtige stad dient ook als een belangrijke opnamelocatie voor de Zuid-Indiase film en toeristen krijgen vaak de kans om getuige te zijn van een filmopname in Karaikudi. De Chettinad-keuken dankt zijn naam aan de Chettiar-koningen en enkele van de must-see lokale Chettinad-gerechten zijn cheeyam, velliam paniayaram, masala paniyaram, Ilandhosai en thaalicha idiyappam. Karaikudi is de grootste stad van het Sivaganga-district en staat bekend om zijn kalkstenen huizen genaamd Karai Veedu in het lokale taalgebruik. Er wordt aangenomen dat de stad zijn naam te danken heeft aan de karai-fabriek, die hier in overvloed voorkomt.

TIRUCHIRAPPALLI (Trichy)

Liggend langs de oevers van de rivier de Cauvery, is de oude stad Tiruchirappalli (Trichy) doordrenkt van spiritualiteit en geschiedenis. De stad is bezaaid met een groot aantal tempels en een aantal andere religieuze bezienswaardigheden en is een toevluchtsoord voor pelgrims, die dichter bij hun god kunnen komen te midden van vrede en rust. Trichy was ooit het bolwerk van de Chola-heersers en de Pallavas, en heeft een glorieuze erfenis gekregen, die duidelijk te zien is in zijn prachtige tempelarchitectuur. Het Rotsfort, een schenking van de Nayaks, die de regio regeerde na de Pallavas, is de schildwacht van de stad, torenhoog hoog alsof ze het land met een rijk erfgoed in de gaten wil houden. De stad staat ook bekend om zijn voortreffelijke kunst en kunstnijverheid, waaronder Chola-bronzen beelden en Trichinopoly-sigaren die over de hele wereld worden bewonderd. Sommige mensen noemen Trichy het Rome van het oosten omdat het bezaaid is met colleges, kerken en overblijfselen van verschillende missies uit de 17e eeuw.

ANDERE INTERESSANTE PLAATSEN IN TAMIL NADU

CHENNAI (MADRAS)

Een overvloed aan culturen

Lees verder

MADURAI

Een van de grootste tempelsteden van India

lees verder

PUDUCHERRY (PONDICHERRY)

Een Franse stad in India

Lees verder

THANJAVUR (TANJORE)

De culturele hotspot van Tamil Nadu

Lees verder

AANBEVOLEN HOTELS TAMIL NADU

MAMALLAA HERITAGE ** – MAMALLAPURAM

Eenvoud en fijne gastvrijheid

Lees verder

RADISSON BLU RESORT TEMPLE BAY **** – MAMALLAPURAM

Aan de oevers van de Baai van Bengalen

lees verder

GRANDE BAY RESORT & SPA **** - MAMALLAPURAM

Een boutiquehotel aan het strand

Lees verder

INDECO *** - SWAMIMALAI

Een warme en unieke ervaring

Lees verder

THE BANGALA *** - KARAIKUDI

Verblijf in een erfgoedhuis

Lees verder

CHIDAMBAR VILAS LUXURY HERITAGE RESORT *** - KARAIKUDI

Ervaar de luxueuze Chettinad-levensstijl

Lees verder

INDIVIDUELE RONDREIZEN INDIA

Zuid India rondreizen

3 tours

India rondreizen

12 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.