fbpx

Thiruvananthapuram (Trivandrum)

THIRUVANANTHAPURAM

EEN OVERVLOED AAN CULTUUR

Gelegen tussen de Arabische Zee en het UNESCO-werelderfgoed van de West-Ghats, raakt Thiruvananthapuram, de hoofdstad van de prachtige staat Kerala, bijna de zuidpunt van India. Omzoomd door binnenwateren, stranden en bezaaid met een aantal schilderachtige watervallen en meren, betovert de stad u met zijn natuurlijke charmes.

De sereniteit en rust, in combinatie met een rustige omgeving hebben Thiruvananthapuram tot een centrum van spa’s en wellnessresorts gemaakt die een complete ontspanning, Ayurveda en yogafaciliteiten bieden.

De stad is ook het culturele centrum van de staat en heeft een prominente positie met speciale platforms voor Kathakali, Mohiniyattam, Kutiyattam en andere dansvormen van Kerala. Thiruvananthapuram viert ook festivals met veel enthousiasme, vooral Onam (oogstfeest), dat wordt gekenmerkt door heerlijk eten, de beroemde bootraces op de binnenwateren en een grootse parade.

De diverse cultuur van de staat wordt treffend weerspiegeld in de keuken, die zowel levendig als heerlijk is.

Een van de oudste steden van het land, Thiruvananthapuram, heeft een rijke erfenis van erfgoedmonumenten, spectaculaire architectuur die is ontwikkeld onder verschillende heersers, spirituele wonderen en culturele juweeltjes. De koloniale naam ‘Trivandrum’ wordt nog steeds in de volksmond gebruikt. Gebouwd op zeven heuvels, de naam is een hoogtepunt van de woorden “Thiru Anantha Puram”, of de stad van de Heilige Anantha, en is gedoopt naar Ananthan, de kosmische slang waarvan gezegd wordt dat hij duizend hoofden heeft. De stad wordt ook genoemd in de Romeinse en Griekse literatuur. De legende gaat dat de wijze Parasurama Kerala van de zeegod Varuna heeft weggenomen om ‘God’s eigen land’ (Kerala) te creëren.

4 BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN TRIVANDRUM

1. DE PADMANABHASWAMY TEMPEL

De Padmanabhaswamy tempel, ligt in de wijken het East Fort en staat bekend om zijn stenen beelden en muurschilderingen. De tempel is gewijd aan de Heer Vishnu die achterover leunt op Anantha, de slang. Volgens de hindoeïstische tekst van de Bhagwat Gita, de oudere broer van Heer Krishna, bezocht Balarama deze tempel, die een samenvloeiing is van de bouwstijlen van Dravidius en Kerala. Er wordt aangenomen dat de tempel een mysterieuze kluis heeft die door niemand kan worden geopend. Er wordt gezegd dat als mensen dat zouden proberen, er rampen zouden plaatsvinden in het tempelgebouw, eromheen of in heel India. Alleen degenen die beweren de hindoeïstische code te volgen, kunnen deze tempel betreden en er is ook een dresscode. De tempel kan daarom ook alleen bezocht worden door Hindoeïsten. Niet-Hindoeïsten mogen de tempel niet in, maar de sfeer rondom de tempel is bijzonder. De huidige bouw van de tempel is het resultaat van de renovatie in opdracht van Marthanda Varma, een van de populairste en bekendste Travancore koningen. Hij introduceerde ook diverse festivals in de tempel. De eerste van deze festivals vertaalt zich in het continu zingen van gebeden en wordt eens in de zes jaar in Padmanabhaswamy gehouden.

2. ZANDSTRANDEN TRIVANDRUM:

KOVALAM BEACH

Al sinds de jaren dertig is Kovalam Beach een internationaal bekende tussenstop voor toeristen. Er zijn drie halvemaanvormige stranden met een rotswand die Kovalam tot een van de beste plekken in het land maken om in zee te zwemmen. U kunt hier ook een catamarancruise maken of heerlijk van de zon genieten. Het blauwe water en de mooi zandstranden zijn perfect voor een ontspannen verblijf. Daartoe zijn in Kovalam verschillende hotels en resorts gevestigd die geschikt zijn voor verschillende budgetten. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor Ayurveda resorts. Kovalam staat ook bekend om zijn heerlijke eten, zeevruchten en traditionele Zuid Indiase gerechten zijn het proberen waard.

LIGHTHOUSE BEACH

Omzoomd door palmbomen en bezaaid met kleine hutjes die allerlei snacks en snuisterijen verkopen, is Lighthouse Beach een van de meest bezochte plekken in Kovalam. Het gouden zand en de koele bries zorgen voor een heerlijk plek om te ontspannen. Het is hier vooral mooi tijdens zonsopgang en zonsondergang. Boven op de met palmbomen bedekte Kurumkal-heuvel staat een vuurtoren. U kunt deze via een wenteltrap beklimmen en genieten van een schilderachtig uitzicht vanaf het hoogste punt. In het weekend is dit strand wel bijzonder druk omdat toeristen uit naburige steden en de lokale bevolking ook massaal naar het strand komen voor ontspanning.

CHOWARA BEACH

Beroemd om zijn schilderachtige locatie, is Chowara een vissersdorp in de buurt van Trivandrum, en het is een favoriete picknickplaats voor toeristen en de lokale bevolking. ’s Ochtends kunt u vissers zien die hun vangst voor een dag binnenhalen en in enorme netten naar de kust slepen.

Op de top van een nabijgelegen heuvel staat de beroemde Chowara Ayyappa-tempel, die vanwege zijn hoge uitkijkpunt het meest uitstekende uitzicht op het strand en de oceaan biedt.

Het is op zijn best tijdens de moesson, wanneer, naar men zegt, de oceaan zich terugtrekt, waardoor er een schoon stuk strand overblijft waar bezoekers van kunnen genieten.

3. THIRUVALLAM BACKWATERS

De binnenwateren van Kerala, die parallel lopen aan de Arabische Zee, zijn een van de meest populaire toeristische bestemmingen in India. Het schilderachtige binnenwatergedeelte van Thiruvallam is een toeristisch paradijs, waar de rivieren Killi en Karamana samenkomen, voordat ze één worden met de zee. De backwaters zijn ideaal voor kajakken, kanotochten en cruises in kettuvallams of grote traditionele handelsvaartuigen die worden gebruikt voor het transport van rijst en kruiden naar nabijgelegen steden. Lees hier alles over de backwaters.

4. REHABILITATIECENTRUM VOOR OLIFANTEN

Het rehabilitatiecentrum voor olifanten, gelegen op 20 km van Thiruvananthapuram, is gelegen in een uitgestrekt grasachtig loofbos van 56 hectare dat wordt begrensd door diepe greppels om wilde dieren af ​​te weren. Hierdoor kunnen de olifanten kettingvrij rondlopen. De beste tijd om te bezoeken is ’s ochtends, wanneer de olifanten worden gebaad door de verzorgers. Het voeren vindt ook op dit moment plaats, de verzorgers voeren de olifanten met grote ballen gemaakt van gekookte rijst en rietsuiker. In het centrum kunnen gemakkelijk 30 olifanten tegelijk worden ondergebracht. Het rehabilitatiecentrum redt ook verweesde en zieke olifanten en zorgt voor ze totdat ze in het bos kunnen worden gerehabiliteerd, of voor het leven, voor het geval rehabilitatie niet mogelijk is.

INDIVIDUELE RONDREIZEN INDIA

Zuid India rondreizen

3 tours

India rondreizen

12 tours

LIGGING THIRUVANANTHAPURAM

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.