fbpx

Udaipur India

UDAIPUR

HET VENETIE VAN HET OOSTEN

CITY OF LAKES

In de volksmond staat Udaipur bekend als de “City of Lakes, het Venetië van India, en hiermee is het serene Udaipur het kroonjuweel van de koninklijke Rajasthan. Met glinsterende meren zichtbaar vanaf bijna elk dak, sprookjesachtige paleizen, uitgestrekte haveli’s (traditionele herenhuizen), gerespecteerde tempels en smalle straatjes die door kleurrijke markten zo oud als de geschiedenis van de stad weven, is de charme van Udaipur ongeëvenaard. Gesticht door Maharaja Udai Singh II in 1559, diende de stad als de hoofdstad van het koninkrijk Mewar nadat Mughal-keizer Akbar zijn eerdere machtscentrum Chittorgarh belegerde.

ARAVALLI GEBERGTE

De naam Venetië van het Oosten is een titel die het heeft verdiend omdat het bezaaid is met talloze meren (zeven om precies te zijn)! Genesteld in het machtige Aravalli-gebergte, omringd door dichte bossen en steile heuvels, magische zonsopkomsten en zonsondergangen die de meren in gouden poelen veranderen, is Udaipur een van de meest pittoreske bestemmingen in het land. Kolonel James Tod van de Oost-Indische Compagnie, die ook een geleerde was, beschreef de stad treffend als ‘de meest romantische plek op het Indiase subcontinent’.

PICHOLAMEER

Bezoekers kunnen genieten van een rustige boottocht op het Picholameer, dit is het grootste meer van Udaipur of verblijven in het voormalige luxe buitenverblijf van de Maharadja, wat tegenwoordig is omgebouwd in een hotel, het City Palace hotel, een weelde van luxe! Ga terug in de tijd, breng een bezoek aan de  verweerde tempels, u kunt winkelen bij de kunst en curiosa-kraampjes slenteren door de kleine straten, genieten van Rajasthani volksmuziek en dansvoorstellingen, proef overheerlijke gerechten of rijd de stad uit om legendes te ontdekken die verborgen zijn in de beboste Aravalli-heuvels en de onneembare forten die de omgeving omringen. Geen wonder dat Udaipur een van de meest populaire toeristische bestemmingen van het land is!

UDAIPUR MAG MET RECHT NIET ONTBREKEN IN EEN RONDREIS DOOR RAJASTHAN!

INDIVIDUELE RONDREIS INDIA

(INCLUSIEF UDAIPUR)

ROYAL RAJASTHAN - 13 DAGEN

Een prachtige rondreis door Rajasthan met alle bekende hightlights

Lees verder

HOTELS UDAIPUR

UDAI KOTHI ***

een buitengewoon modern hotel met faciliteiten voor de 21e-eeuwse reiziger.

Lees verder

KAROHI HAVELI ***

In traditionele Rajasthani-architectuur gebouwd en gerund door de Karohi koninklijke familie

lees verder

FOTO'S UDAIPUR

LIGGING UDAIPUR

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.