fbpx

Vakantie India met kinderen

VERRE REIZEN MET KINDEREN

India is een bijzondere reisbestemming met kinderen en ligt misschien niet voor de hand om hier naar toe te gaan met kinderen. Houdt u van avontuur? Houdt u van dieren? Houdt u van mooie stranden? Houdt u dingen gaan bekijken? Is het antwoord: ja, dan is India een geweldige bestemming. De Indiase bevolking is zo vriendelijk en maken graag contact met u en met de kinderen. Met een goede voorbereiding maak ik graag met u een mooi plan en kunt u zich gaan verheugen op een geweldige vakantie waar u mooie herinneringen zult gaan maken.

Reizen met kinderen vraagt toch om wat extra’s waar rekening mee gehouden moet worden.

Deze extra’s deel ik graag met u:

  • De hotels hebben altijd een zwembad, hoe heerlijk is het om na een dag van actieve dingen doen en bekijken, heerlijk af te koelen in het zwembad.
  • Bij gezinnen met 2 kinderen kan ik hotels reserveren waarbij er twee kamers zijn met tussendeur, zo hebben ouders en kinderen ieder hun eigen kamer, maar toch samen. Ook kan ik extra grote familiekamers boeken, als u met “kleinere” kinderen reist.
  • Een rustig tempo. Niet elke dag dingen moeten bekijken of moeten doen. Heerlijk een rustdag bij het strand of bij het zwembad. Of juist een halve dag wat doen, de andere helft heerlijk vrij.
  • Bijna alle hotels in India hebben Wifi, kinderen kunnen dus hun ervaringen delen met het thuisfront en hun spelletje blijven doen op de tablet of Ipad.
  • Veel activiteiten die leuk zijn voor kinderen. Een paar musea zijn leuk, maar kinderen willen graag actie en activiteiten doen die gericht zijn op kinderen. Wat denk u van een safari, raften, het bezoeken van kastelen en paleizen, olifanten spotten, ziplinen en eindig en/of begin een vakantie op het strand, want met 7000 kilometer kustlijn heeft India hier meer dan voldoende mogelijkheden voor.
  • Ondanks dat het eten in India best pittig kan zijn, maken ze graag op verzoek een westerse maaltijd voor de kinderen klaar, lekker spaghetti of patatjes!

 

DE LEUKSTE VAKANTIETIPS MET KINDEREN IN INDIA:

TAJ MAHAL

Het monument dat u moet zien in India, gelegen in Agra, de Taj Mahal.  Het monument staat op alle reisgidsen en zal daarom heel veel herkenning geven bij kinderen. Het is wel vroeg opstaan, want de Taj Mahal is het mooist bij zonsopgang.Vlakbij de Taj Mahal is het rode fort, en dat spreekt ook enorm tot de verbeelding. En voor de allerkleinsten: zelfs Barbapapa is er geweest! Dit geeft zeker herkenning!

JODHPUR

Jodhpur, de stad van actie voor kinderen. Hoe gaaf is het om hier via zes ziplines naar beneden te roetsjen vanaf het Mehrangarh Fort. Er is geen minimumleeftijd, wel moeten de kinderen minimaal 1.45 meter zijn. Tot 16 jaar is het onder begeleiding van een ouder, daarboven mogen ze alleen. Inclusief de instructie kunt u hier 90 minuten gaan ziplinen.

TIJGERRESERVATEN & SAFARI

Houden de kinderen van dieren? In India zijn diverse mogelijkheden om op safari te gaan. Er zijn diverse natuurparken waar dit mogelijk is. Periyar is erg leuk, hier gaat u met een boot het reservaat in en onder leiding van een ervaren gids vaart u het park in. Langs het meer is het speuren naar de wilde dieren. Tijgers komen niet zoveel tevoorschijn, maar olifanten staan er volop!

TUK TUK

Een van de belangrijkste vervoermiddelen in India, de tuk tuk, een gemotoriseerde riksja. Dwars door het verkeer, de bocht om scheuren en overal net tussendoor piepen. Het ideale vervoermiddel om op sightseeing tour te gaan! Kinderen vinden het geweldig om hierin te zitten en op deze manier een stad te verkennen.

KAJAKKEN IN KERALA

Water en kinderen, dat doet het altijd goed. In Kerala liggen de backwaters, een groot gebied van meren, rivieren, kanalen en kleine stroompjes. Geniet hier op een house boat. Onderweg wordt de boot stil gelegd en zijn er mogelijkheden om te kajakken. Kajak langs de vissers, langs kinderen die in het water zwemmen en zwaai naar de lokale bevolking aan de kant van de oevers.

RONDREIS INDIA MET PRIVE CHAUFFEUR

Er zijn talloze mogelijkheden om rond te reizen in India. Bij Delta Holidays reist u altijd met een privéchauffeur. U hebt de tijd aan u zelf, u kunt ergens langer blijven als u dat wilt, of juist eerder weggaan. Tussendoor een keer extra stoppen voor een drankje of plaspauze, ideaal met kinderen!

STRAND, SNORKELEN, WATERSPORTEN EN ZANDKASTELEN BOUWEN

India heeft 7000 kilometer kustlijn en bij heel veel plaatsen kunt u met de kinderen diverse watersporten beoefenen, wat dacht u van snorkelen, parasailing of gewoon heel simpel een zandkasteel bouwen? Met name Noord Goa is zeer geschikt. De steden Calangute, Candolim en Baga hebben leuke winkels en er zijn leuke uitstapjes te maken zoals naar Ajuna, de hippiemarkt, met heel veel leuke kraampjes, koorddanseresjes, muziek, dans en nog veel meer. In Zuid Goa zijn de stranden ook zeer geschikt en zijn de accommodaties aan het strand luxer.

LADAKH

Het noorden van India is uitermate geschikt voor de sportieve (oudere) kinderen. Naast de prachtige boeddhistische kloosters, is er ook voldoende ruimte voor actie. Met de mountainbike naar beneden, raften op de Zanskar rivier of een tocht met paarden en verblijven in een tent.

WATERPRETPARKEN INDIA

Naast alle toeristische attracties heeft India ook diverse mogelijkheden voor waterpretparken. Van de glijbanen naar beneden, in de stroomversnelling of omhoog in de golven van het golfslagbad. In o.a. Mumbai, Kolkata, Rajasthan, Varanasi en Bardez (Goa) zijn van die heerlijke waterpretparken. Een leuke afwisseling tussen alle tempels en paleizen.

BEZOEK AAN DE THEEPLANTAGES

India heeft ook zeker heel veel leerzame activiteiten die heel herkenbaar zijn, zoals het verbouwen van thee. In Nederland drinken ze dat met heet water en een zakje, maar hoe komt die thee in een zakje? Super leuk en ook nog leerzaam om dit eens mee te maken. In Kerala zijn heel veel theeplantages en is er zelfs een theemuseum

ORIENTEER OP DE JUISTE BESTEMMING

NOORD INDIA

Delhi, Varanasi en Amritsar

lees verder

RAJASTHAN EN TAJ MAHAL

De gouden cirkel, Taj Mahal, paleizen en fort en een blauwe stad

Lees verder

ZUID INDIA

De mooiste tempels en groene backwaters

Lees verder

WEST INDIA

Steden, natuur en prachtige stranden

Lees verder

CENTRAAL INDIA

Majestueuze paleizen, erotische tempels en mysterieuze taferelen

Lees verder

NOORD OOST INDIA

Het afgelegen gebied van Kaziranga

Lees verder

OOST INDIA

Odisha en de Sundarbans

Lees verder

INDIVIDUELE RONDREIZEN NAAR INDIA

(ALLE REIZEN KUNNEN AANGEPAST WORDEN VOOR KINDEREN)

Zuid India rondreizen

West India Rondreizen

Rajasthan rondreizen

Oost India Rondreizen

Noord-Oost India rondreizen

Noord India rondreizen

Centraal India rondreizen

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.