fbpx

Vervoer in India

ALLE VERVOERSMOGELIJKHEDEN NAAR EN IN INDIA

VLIEGEN NAAR INDIA

Vanuit Nederland kunt u met KLM op drie bestemmingen rechtstreeks vliegen naar India. KLM vliegt op Mumbai, Delhi en Bangalore. Vanuit deze luchthavens kunt u verder vliegen naar een van de 400 andere luchthavens binnen India.

OPEN JAW INDIA

Wist u dat het mogelijk om deze verschillende luchthavens te combineren met dezelfde luchtvaartmaatschappij? Dit noemt men een “open-jaw”: heen vliegen op bestemming A en terugvliegen vanaf bestemming B. Bij een mooie rondreis in Kerala, kunt u heen vliegen op Kochi en terug vanaf Trivandrum. Zo bespaart u veel tijd en hoeft u geen groot stuk terug te rijden naar de luchthaven van aankomst. U kunt ook aanvliegen op Delhi, de rondreis door Rajasthan gaan maken en gaan verlengen in Goa en vanaf hier, met een overstap terugvliegen naar Nederland. Zo zijn er talloze mogelijkheden voor verschillende combinaties. Er is 1 voorwaarde: het moet wel altijd met dezelfde maatschappij of met een partnerluchtvaartmaatschappij.

EMIRATES

En vindt u overstappen niet erg? Met Emirates kunt u met een overstap in Dubai op negen bestemmingen in India vliegen: Delhi, Mumbai, Calcutta, Kochi, Trivandrum, Bengalore, Calcutta, Chennai, Hyderabad en Ahmedabad.

ETIHAD AIRWAYS

Ook Etihad vliegt naar India, zelfs naar 10 luchthavens met een overstap in Abu Dhabi. Dit zijn de zelfde als Emirates, maar zij vliegen ook nog extra naar Kozhikode in het noorden van Kerala.

QATAR AIRWAYS

Qatar Airways vliegt, ook met 1 tussenstop in Doha op 13 bestemmingen India, dit zijn ook dezelfde als Etihad, maar dan ook nog extra naar Nagpur, Amritsar en Goa,

HOE LANG IS HET VLIEGEN NAAR INDIA?

Vanuit Amsterdam vliegt u in 7 uur en 45 minuten naar Delhi, in 8 uur en 45 minuten naar Mumbai en Bangalore bereikt u in 9,5 uur. De terugreis duurt een half uur langer, dit heeft te maken met de straalstroom (tegenwind). Met een overstap duurt het uiteraard langer, maar dit is afhankelijk van de duur van deze overstap.

En wist u dat u ook vanuit Duitsland of België goedkoper kunt vliegen naar India? Delta Holidays heeft hele interessante tarieven. Ik informeer u hier graag verder over.

GOEDKOPE BINNENLANDSE VLUCHTEN INDIA

India heeft 10 verschillende luchtvaartmaatschappijen. Deze verzorgen het binnenlandse netwerk en vanuit India ook naar andere Aziatische landen. Met deze maatschappijen kunt u vaak goedkoop vliegen binnen het land. Let op, bij deze vluchten moet u vaak extra betalen voor ruimbagage, soms handbagage en is het verplicht om online in te checken. Doet u dit niet, dan moet u op de luchthaven extra betalen. Voorbeelden van deze maatschappijen zijn Air Asia, Indigo, Spicejet, Air India Express en Go Air. Delta Holidays kan bijna alle binnenlandse vluchten voor u boeken. Ik informeer u hier graag verder over.

VERVOER IN INDIA

Tijdens een rondreis door India kunt u kiezen voor allerlei verschillende soorten vervoer.

Bij Delta Holidays boekt u een individuele rondreis met een privé chauffeur. Van te voren legt bespreekt u een route en deze wordt dan voor u gereserveerd. Gedurende de gehele reis heeft u dan dezelfde chauffeur, tenzij u een stuk aflegt per trein of vliegtuig. Op de nieuwe bestemming staat dan een nieuwe privéchauffeur op u te wachten. Deze privé chauffeur is ook uw gids en spreekt goed Engels.

TREIN IN INDIA

India heeft een heel uitgebreid spoornetwerk en daarom is de trein vaak een makkelijke manier om binnen India te reizen, een treinreis kan wel lang duren.

Het treinverkeer wordt door het hele land verzorgd door het overheidsbedrijf de Indian Railway. Het spoorwegennet heeft een totale lengte van ruim 63.000 kilometer en ruim 7000 stations, is het een van de grootste en drukste spoorwegennetten ter wereld met dagelijks met meer dan veertien miljoen passagiers. De spoorwegen zijn niet meer weg te denken uit de Indiase cultuur. Er zijn geen sneltreinen in India, gemiddeld haalt een trein ongeveer 50 kilometer per uur.

VERSCHILLENDE KLASSES

Een trein in India heeft verschillende classes. U kunt kiezen uit:

  • eerste klasse met airconditioning
  • tweede klasse met airconditioning
  • derde klasse met airconditioning
  • Sleeperklasse zonder airconditioning
  • tweede klasse zonder airconditioning

EERSTE KLASSE MET AIRCONDITIONING

De naam zegt het al, dit is de meest luxe klasse in de trein. Airco is geen overbodige luxe in de treinen in India aangezien het hier heel warm kan worden. In deze klasse kunt u ook slapen en hierbij heeft u de keuze uit twee of vier bedden. Dit is de duurste klasse.

TWEEDE KLASSE MET AIRCONDITIONING

Deze klasse wordt door de meeste toeristen geboekt. U hier kunt u slapen in een compartiment of aan het gangpad. Deze klasse is iets minder luxe dan de eerste klasse, maar het scheelt niet veel. De prijs is wel een stuk aantrekkelijker.

DERDE KLASSE MET AIRCONDITIONING

Deze klasse is ook favoriet bij toeristen, echter hier slaapt u met zes personen in een compartiment in plaats van met vier. Dit maakt het iets drukker en iets minder comfortabel.

SLEEPERKLASSE

Deze klasse wordt vooral geboekt door de locals. Deze klasse heeft geen airconditioning en is dus eigenlijk afzien, want het kan hier heel warm worden, zeker als het vol is.

TWEEDE KLASSE ZONDER AIRCONDITIONING

Dit is de goedkoopste klasse en ook heel erg druk. Hier zijn geen vaste stoelreserveringen en hier moet u “vechten” om een plekje, “opgestaan is plaats vergaan”. Hier zitten ook alleen de lokale bevolking die weinig te besteden hebben. Deze klasse is echt niet aan te bevelen, want hoe het hier aan toe gaat, zijn wij niet gewend in Europa.

BIJZONDERE TREINREIZEN INDIA

Naast het standaard treinaanbod van de Indian Railway, zijn er in India ook een aantal hele bijzondere treinreizen. Deze treinreizen behoren niet tot de standaard dienstregeling en het reizen met deze trein is zeer exclusief en luxe. In India zijn er zeven hoofdroutes:

PALACE ON WHEELS

In slechts 8 dagen reist u via Agra door Rajasthan. Tijdens deze treinreis geniet u van de bijzondere cultuur in dit deze staat. U verblijft gedurende deze reis in een deluxe privé hut met aangrenzende badkamer, een persoonlijke butler, voorzieningen zoals 2 restaurants, een loungebar en een spa. De trein vertrekt vanaf september 2020 elke woensdag om 16.30 uur vanuit Delhi, via Jaipur, Ranthambore, Chittorgarh Hill Fort, Udaipur, Jaisalmer, Jodhpur, Bhatarpur Bird Sanctuary, Agra keert hij na 8 dagen weer terug in Delhi.

DE MAHARAJA EXPRESS

Treinroutes die u het gevoel geven van “once in a lifetime experience”. De Maharaja Express staat bekend om het bieden van gastvrijheid van wereldklasse en maximaal gemak voor het ervaren van meerdere bestemmingen in korte tijd. Vanwege de eersteklas faciliteiten en het comfort dat het reizigers biedt, is het zeven keer op rij bekroond met de titel ‘World’s Leading Luxury Train’ bij de World Travel Award.

DE MAHARAJA EXPRESS HEEFT VIER UNIEKE ROUTES:

1. 7 DAGEN HERITAGE OF INDIA

Deze tour start elke zondag om 08.30 uur in Mumbai en gaat via Udaipur, Jodhpur, Bikaner en Jaipur naar Ranthambore Tiger Reserve, Fatehpur Sikri, Agra en eindigt dan in Delhi.

2. 7 DAGEN INDIAN SPLENDOUR TOUR

Dit is de omgekeerde route van Heritage of India. Vertrekdata: 18.10.20, 15.11.20, 13.12.20, 10.01.21, 07.02.21, 07.03.21 en 04.04.21

3. 4 DAGEN TREASURES OF INDIA

Deze trein vertrekt op zondag om 08.15 vanuit Delhi richting Agra voor een bezoek aan de Taj Mahal en het Red Agra Fort, vervolgens door naar Jaipur om daarna op woensdag om 10.00 uur weer aan te komen in Delhi. Vertrekdata: 04.10.20, 01.11.20, 29.11.20, 27.12.20, 24.01.21, 21.02.21, 21.03.21

4. 7 DAGEN INDIAN PANORAMA JOURNEY

Deze treinreis start op zondag om 07.30 uur in Delhi, waarna de trein vertrekt richting Jaipur, Ranthambore Tiger Reserve, Fatehpur Sikri, Agra, Orchha, Khajuraho, Varanasi en uiteindelijk terug in Delhi. Vertrekdata: 11.10.20, 08.11.20, 06.12.20, 03.01.21, 31.01.21, 28.02.21, 28.03.21

7 DAGEN DECCAN ODYSSEY TRAIN TOUR

De Deccan Odyssey-trein rijdt in de regio Centraal en West India. De Deccan Odyssey-trein met centrale airconditioning biedt passagiers de mogelijkheid om comfortabel te reizen in luxe ingerichte Deluxe Cabins & Suite Cabins met aangrenzende badkamers. Andere faciliteiten aan boord zijn onder meer Luxe diner restauratie, Salon, Bar, e, Ayurvedische Spa, fitnessruimte en een conferentiewagon. Bij deze treinreis reist u ’s nachts terwijl u heerlijk slaapt in de cabine en overdag maakt u de mooiste excursies onder leiding van een Engelssprekende gids. De vertrekdata voor het seizoen 20/21 zijn nog niet bekend.

7 DAGEN GOLDEN CHARIOT PRIDE OF SOUTH TOUR

Deze trein rijdt in Zuid India en start op zondag om 08.45 uur in Bengalore. De eerste stop is in Bandipur. Hierna rijdt de trein door naar Mysore, Halebidu en Chikamgaluru, Hampi, Badami, Goa en terug naar Bengalore. De vertrekdata voor het seizoen 21/22 zijn op aanvraag beschikbaar. U kunt deze treinreis ook combineren met een rondreis in Centraal India.

8 DAGEN MAHA PARINIRVAN EXPRESS – BUDDHIST CIRCUIT

Deze trein start op zaterdag om 13.30 uur in Delhi. De eerste stop is in Bodh Gaya. Hierna rijdt de trein door naar Rajgir, Nalanda, Varanasi, Sarnath, Nautanwa, Lumbini, Kushinahar, Balrampur, Sravasti, Agra en eindigt weer in Delhi. De vertrekdata voor het seizoen 21/22 zijn op aanvraag beschikbaar.

HERITAGE HILL TRAIN

DEZE TREIN HEEFT DRIE ROUTES:

1. SHIMLA HIMALAYAN HILL TRAIN

De Shimla Himalayan spoorweg is een heel smalle spoorlijn van 61 cm breed en rijdt in Noord-India langs een grotendeels bergachtige route van Kalka naar Shimla. Het staat bekend om zijn dramatische uitzichten op de heuvels en omliggende dorpen. De eerste trein reed in 1903 en is nu uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. De treinreis begint vanaf Kalka Railway Station (gelegen op 656 meter) en klimt naar Shimla Hill Station gelegen op 2276 meter. De trein doet er ongeveer vier en een half uur over om de reis van Kalka naar Shimla te voltooien. Onderweg passeert de trein 103 tunnels, 969 bruggen, 919 bochten en twintig stations. Afgezien van enkele stations rijdt de trein zeer snel langs een ander station. Op het station van Barog stopt de trein een kwartier zodat de passagiers naar beneden kunnen gaan en kunnen genieten van een drankje in het restaurant.

2. DARJEELING HIMALAYAN HILL TRAIN

De Darjeeling Himalayan Railway staat ook bekend als de “Toy Train”, en gaat ook over een smal spoor van 61 cm die loopt tussen New Jalpaiguri en Darjeeling in de Indiase deelstaat West-Bengalen. De eerste trein reed in 1881 en is nu uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. De treinreis begint vanaf New Jalpaiguri, gelegen op 100 meter, en klimt naar het heuvelstation van Darjeeling, gelegen op 2200 meter, via Ghoom, gelegen op 2225 meter. Deze treinreis duurt ongeveer 7 uur. De passagiersrijtuigen worden getrokken door kleine locomotieven. Deze lijn wordt daarom ook wel de Toy Train genoemd.

3. NILGIRI MOUNTAIN RAILWAY

Nilgiri Mountain Railway is een legendarische trein sinds 1899. Dit Nilgiri-spoorwegsysteem is uniek omdat het de steilste is in Azië. Het werd in 2005 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Een ander interessant aspect van de Nilgiri-spoorlijn is dat de jongste locomotief van de X-klasse meer dan 50 jaar oud is en de oudste 80 jaar. Deze trein rijdt tussen het treinstation van Mettupalayam, gelegen op 326 meter, naar het heuvelstation van Ooty, gelegen op 2240 meter. De trein gaat via Conoor, gelegen op 1850 meter. De route heeft iets mysterieus en gaat echt terug in de tijd. De route gaat langs de valleien en door kleine donkere tunnels. Tussen Mettupalayam en Conoor gebruikt de lijn een tandheugelsysteem om de steile helling te beklimmen. De ‘Nilgiri Passenger’-trein rijdt door 208 bochten, 16 tunnels en over 250 bruggen en reistijd is ongeveer 5 uur. Het steilste parcours heeft een maximaal stijgingspercentage van 8,33%.

KANGRA RAILWAY

Het sensuele heuvelgedeelte van het noorden is het Pathankot-Joginder Nagar-gedeelte, een route van de trein langs de prachtige Kangra-vallei van Himachal Pradesh. Kangra Valley trekt niet alleen toeristen en natuurliefhebbers, het heeft ook een speciale aantrekkingskracht voor religieus ingestelde mensen, omdat het de aardse verblijfplaats is van verschillende goden en godinnen. De route is 164 kilometer en duurt ongeveer 8,5 uur. De trein gaat 4-6 keer per dag.

CRUISE INDIA

India heeft 13 grote haven en 187 kleinere havens. Met diverse rederijen is het mogelijk om een van deze havens aan te doen. Vanuit hier worden dan korte eendaagse excursies georganiseerd vlakbij deze havens. Delta Holidays kan alle cruiserederijen voor u boeken,  zoals Costa Cruises, Holland America Line, Carnival Cruises, MSC cruises en nog veel meer.

U kunt ook cruisen binnen India, en dat is in Kerala, met een woonboot door de binnenwateren van de staat Kerala. Lees hier meer over deze cruises.

AUTOHUUR IN INDIA

Ik adviseer u om niet zelf te gaan rijden met een huurauto in India. Dit is om de volgende redenen:

  • Het verkeer kan, in het bijzonder in de grote steden als Delhi en Mumbai, heel erg druk zijn.
  • Het rijgedrag is erg gevaarlijk van Indiase weggebruikers. Een claxon wordt gemiddeld 20 x per uur gebruikt.
  • Er zijn geen snelwegen, met uitzondering van Delhi
  • Er is nauwelijks bewegwijzering en als er al bewegwijzering is, dan staat het vaak in de Indiase taal/letters, iets wat wij Nederlanders niet kunnen lezen.

VERVOER IN DE STAD

TUK TUK — FIETS RIKSJA – SCOOTERRIKSJA – AUTORIKSJA

Binnen alle plaatsen kunt u zich goedkoop verplaatsen met een taxi of een fiets-, auto- en scooterriksja’s. Dit hoort echt bij het Indiase straatbeeld. Zonder dit avontuur heeft u niet de ultieme India ervaring meegemaakt. Sommige taxi’s en riksja’s hebben een meter, maar u moet vooraf altijd een prijs afspreken. Afdingen is hierbij gebruikelijk en betaal ook altijd achteraf.

 

INDIVIDUELE RONDREIZEN MET PRIVE CHAUFFEUR INDIA

Centraal India rondreizen

1 tour

Noord India rondreizen

6 tours

Noord-Oost India rondreizen

1 tour

Oost India Rondreizen

1 tour

Rajasthan rondreizen

4 tours

West India Rondreizen

2 tours

Zuid India rondreizen

3 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.