fbpx

West India

WEST INDIA

GEVARIEERD MET STEDEN, NATUUR EN STRAND!

Namaste! Een begroeting die u welkom heet in het prachtige India, land van mystiek, kleurrijke winkelstrate, indrukwekkende cultuur , historie en moderniteit. India, een groter contrast tussen de westerse wereld en dit Zuid-Aziatische land is bijna niet voor te stellen.

India heeft een zeer gevarieerd landschap. Het noorden van India is zeer bergachtig met een gedeelte in de Himalaya, het zuiden is een groot groen plateau genaamd het Deccan plateau en het centrale gedeelte woestijn met diverse rivieren en een prachtige kustlijn.

Het Westelijk gedeelte van India bestaat uit de staten Gujarat, Maharashtra, Goa en Karnataka.

West-India heeft van alles wat, dit gedeelte wordt grofweg begrensd door de Tharwoestijn in het noorden, de Vindhya Range (een reeks berg- en heuvelruggen en hoogvlakten) aan de oostkant en de Arabische Zee in het westen.

West India heeft naast een aantal grote en bekende steden als Mumbai (Bombay), Bengaluru (Bangalore) ook de mooiste stranden in de provincie Goa. In het zuiden ligt de groene staat Kerala met de beroemde backwaters waar u een prachtige cruise kunt maken.

Naast de Indische cultuur zult u hier ook veel Portugese en Engelse kenmerken terug vinden door de Portugese en Britse overheersing.

HOE KOMT U IN WEST INDIA?

U kunt niet rechtstreeks aanvliegen op het westelijk gedeelte van India. Er zijn wel twee internationale luchthavens: Mumbai (Bombay) en Dabolim (Goa). U moet eerst vliegen naar Delhi, Bengaluru, Dubai, Abu Dhabi, Doha en dan met een doorvlucht verder vliegen naar Mumbai of Goa.

Ook kunt u met de trein of met een privé chauffeur hier komen. Lees hier verder over alle vervoersmogelijkheden in India.

BESTE REISTIJD WEST INDIA

West India heeft een tropisch moesson klimaat. Dit klimaat kenmerkt zich door een onderverdeling in twee periodes met een hoge luchtvochtigheid. De regentijd duurt van juni tot en met september, de overige maanden is het vrij droog, met een verkoelende zeebries. Rondom Mumbai kan het in december en januari wat koeler zijn, waarna de temperatuur weer gaat oplopen. De westkust is gevoelig voor tropische stormen. In dit gebied kunnen ook tyfoons voorkomen.

INDIVIDUELE RONDREIZEN WEST INDIA MET PRIVECHAUFFEUR

West India Rondreizen

BEZIENSWAARDIGHEDEN WEST INDIA

MUMBAI (BOMBAY)

Een miljoenenstad en Bollywood

Lees verder

BENGALURU (BANGALORE)

De ultramoderne stad van Karnataka

lees verder

MYSORE

Stad van Paleizen, yoga en tuinen

Lees verder

BADAMI

De stad met prachtige rotstempels

Lees verder

GOA

De verschillen tussen Noord- en Zuid Goa

Lees verder

HAMPI

De verloren stad tussen de ruïnes

Lees verder

STRANDEN NOORD GOA

Drukke stranden, feesten en eenvoudige accommodaties

Lees verder

STRANDEN ZUID GOA

Paradijselijke stranden en luxe resorts

Lees verder

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.