fbpx

Zuid India

ZUID INDIA REIZEN

TRADITIES, GEBRUIKEN EN VERWONDERING!

Zo druk en hectisch Noord India is, is het zuiden van India landelijk en een ware verademing.  Zuid-India heeft een schat aan magnifieke tempels, waar u de devotie voor de Hindoe goden Shiva en Vishnu kunt ervaren. Ook kenmerkend voor Zuid India is de vriendelijke bevolking en de kleurrijke gebouwen die prachtig afspiegelen bij de kustlijn. In het zuiden zijn ook nog diverse kenmerken van de Britse en Franse overheersing. Andere ingrediënten van Zuid-India zijn de uitbundige tempels en gebouwen uit de Chola dynastie. Laat u meevoeren door de muziek tijdens de avondprocessie in de Shree Meenakshi Tempel.

TAMIL NADU

Tussen de kust van Coromandel in het oosten en de West-Ghats in het westen ligt Tamil Nadu, de wieg van de oude Dravische cultuur. Het hart van de deelstaat is de Kaveri Vallei, rijk aan rijstvelden en prachtige tempels. Tempels vindt u ook in Madurai en Chidambaram waar de dans, muziek en literatuur opbloeiden onder de heersers. De 7de– -eeuwse stad Mahabalipuram kent schitterende, uit de rotsen gehouwen tempels en staat op de Werelderfgoed Lijs van Unesco. De voormalige Franse enclave Pondicherry en Britse Forten en kerken getuigen van het koloniale verleden. Veel plaatsnamen hebben het voorvoegsel “Tiru” (Heilig), dat aangeeft dat hier een belangrijke tempel staat.

Tamil Nadu is qua grootte de elfde staat van India en de op vijf na meest bevolkte staat. De officiële taal is Tamil, een van de langst bestaande klassieke talen ter wereld. Chennai is de hoofdstad van Tamil Nadu. Tamil Nadu heeft alle segmenten van toeristische attracties die toeristen zoeken Het heeft bergen met unieke rotsformatie, zilverkleurige watervallen, groene vegetatie, zandstranden, gigantische monumenten, tijdloze tempels, fantastische dieren in het wild, sprankelende sculpturen en een weergaloos plattelandsleven. Het heeft pittoreske plaatsen en het heeft een culturele samenvloeiing esthetische pracht en natuur.

De stad Chennai (voorheen Madras) is de hoofdstad van Tamil Nadu, een voormalige Britse Nederzetting, een stad die zijn eigen identiteit behouden heeft.

Tamil Nadu heeft ook zes locaties die op de Werelderfgoedlijst staan:

  • Mahabalipuram
  • Tanjore
  • Gangaikonda Cholapuram
  • Tiruchirappalli
  • Nilgiri Mountain Railway.
  • Western Ghats

Tamil Nadu heeft vier internationale luchthavens:

Het wegennet is goed, en ook de verbindingen per trein zijn prima.

KERALA

Tussen de West-Ghats en de Arabische Zee ligt Kerala. Kerala is gezegend met een unieke reeks geografische kenmerken die het tot een van de meest gewilde toeristische bestemmingen in Azië hebben gemaakt. Een lange kustlijn met serene stranden, rustige stukken smaragdgroene binnenwateren, weelderige heuvelstations en exotische dieren in het wild, zijn slechts enkele van de wonderen.

De cultuur is er verrijkt door drie wereldreligies met een lange traditie. Het Hindoeïsme is de grootste godsdienst en wordt beoefend met een voor India zeldzame strengheid, niet Hindoes mogen de tempels dan ook niet betreden. Het christendom is door de apostel Thomas naar India gebracht en vindt aanhang onder een kwart van de bevolking. De Islam is in de 7de eeuw geïntroduceerd door Arabische kooplieden.

Kerala heeft het hele jaar door een aangenaam en gelijkmatig klimaat en is een tropisch land waar u kunt ontspannen en op uw gemak kunt zijn.

Kerala kent een prachtige architectuur, getuige het houten paleis in Padmanabhapuram, de majestueuze koloniale gebouwen en de  16de -eeuwse synagoge in Kochi. Kerala staat vooral bekend om de backwaters, dit is een keten van brakwaterlagunes en meren die parallel lopen aan de Arabische Zeekust, een gebied van vijf grote meren die door middel van natuurlijke en kunstmatige kanalen met elkaar in verbinding staan. Een stukje “hemel op aarde”.

De regio staat ook bekend om de Ayurvedische behandelingen, die draait om het creëren van rust en harmonie in het lichaam door middel van het herstellen van het evenwicht in verschillende energiekanalen, ook wel chakra’s genoemd. Ayurveda wordt daarom ook wel ‘de filosofie van het leven’ genoemd.

Kerala heeft drie internationale luchthavens:

Kerala heeft ook twee locaties die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan:

Kerala is niet alleen een bestemming, het is een verhaal over ervaringen!

TAMIL NADU

CHENNAI (Madras)

Chennai, een overvloed aan culturen

Lees verder

MADURAI

Een van de grootste tempelsteden van India

lees verder

PUDUCHERRY (Pondicherry)

Een Franse stad in India

Lees verder

THANJAVUR (Tanjore)

De culturele hotspot van Tamil Nadu

Lees verder

OVERIGE BESTEMMINGEN TAMIL NADU

Mamallapuram (Mahabalipuram), Swamimalai, Chidambaram, Karaikudi, Tiruchirappalli (Trichy)

Lees verder

KERALA

KOCHI (Cochin)

Koningin van de Arabische Zee

Lees verder

MUNNAR

De wereld van thee

lees verder

TRIVANDRUM

Een overvloed aan cultuur en stranden

Lees verder

NATUURGEBIEDEN KERALA

PERIYAR NATIONAL PARK

Het tijgerreservaat van Kerala

Lees verder

BACKWATERS VAN KERALA

De binnenmeren van India

Lees verder

INDIVIDUELE RONDREIZEN INDIA

Zuid India rondreizen

3 tours

India rondreizen

12 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.