fbpx

Beste reistijd Laos

BESTE REISPERIODE LAOS

Voor alle regio’s in Laos is de beste reistijd van november tot en met maart. Omdat er in Laos ook veel hoogteverschillen voorkomen, is de plaatselijke temperatuur vaak ook afhankelijk van de hoogte. Over het algemeen kunt u aannemen, hoe later in het droge seizoen, hoe hoger de temperatuur. Het gehele jaar door komt de temperatuur niet onder de 26 graden, alleen in de bergen kan het kouder worden.

BESTE REISTIJD PER REGIO

NOORD LAOS

Het klimaat in Noord Laos kenmerkt zich vooral door lange, natte, hete zomers die uitermate geschikt zijn voor de groei van onder andere rijst. Dit bijzondere klimaat komt alleen voor in gebeden op grote hoogte en lage breedte. De wintermaanden zijn relatief koel. De beste reistijd voor noord Laos is dan ook november tot en met maart, maar ook in de maanden juli en augustus zijn prima, het regent dan wel meer, maar hierdoor is de natuur extra mooi groen. De maanden april tot en met juni kunnen extreem heet zijn.

CENTRAAL LAOS

De meest geschikte reistijd voor een vakantie in Centraal Laos is van november tot en met maart. Het regenseizoen begint in mei en loopt door tot eind oktober. In november wordt het minder en gaat ook de luchtvochtigheid naar beneden. Dit maakt het aangenaam om in deze regio te verblijven. De droogste maanden zijn december en januari.

ZUID LAOS

Ook in Zuid Laos is er een duidelijk regenseizoen en een droog seizoen. Tijdens de moesson valt er veel regen. Deze moesson begint in mei en loopt door tot oktober. Het regent niet de hele dag, vaak zijn het korte maar hevige buien. U moet rekening houden met extra reistijd in het regenseizoen, want door de regen zijn veel wegen slecht door de overstromingen. Het voordeel van het regenseizoen is dat de natuur op zijn mooist is en de prijzen nog lager. Ook in het droge seizoen kan er heel af en toe een bui vallen. Maart en april zijn de warmte maanden in Zuid Laos, de temperatuur kan dan oplopen tot 40 graden.

HOOGSEIZOEN LAOS

Het hoogseizoen in Laos loopt van december tot en met januari. In deze maanden zijn in in het bijzonder de toeristische plaatsen als Luang Prabang en Vientiane erg druk en de accommodaties snel vol. In de afgelegen gebieden in Laos staat het toerisme nog in de kinderschoenen en hier zijn dan wel verschillende mogelijkheden. Alle verschillende soorten verblijf staan absoluut garant voor een avontuurlijke reis.

REGENSEIZOEN LAOS

Tussen april en oktober is het regenseizoen in Laos. In de praktijk betekent dit dat er aan het eind van de dag pittige buien vallen. De meeste regenbuien duren maximaal een paar uur, maar een periode van meerdere dagen regen komen dan ook voor.

Na een regenbui klaart het weer vaak snel weer op. Het voordeel van het regenseizoen is dat het landschap schitterend groen is. De rijstvelden en bossen zijn mooi gekleurd en de combinatie met donkere regenwolken en strakblauwe luchten maakt Laos ook in de regentijd een prima bestemming. De reizen naar Laos zijn in deze periode ook vaak een stuk goedkoper.

LAOS

RONDREIZEN EN KORTE TOURS

LAOS RONDREIZEN

4 tours

Laos korte tours

2 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.