fbpx

Centraal Laos

LAOS

Laos is één van de meest ongerepte en authentieke landen in Azië. Hier gaat u terug in de tijd en waant u zich in een geheel andere (relaxte) wereld. De vriendelijke bevolking, de rustige steden en de groene omgeving met karstgebergten zijn uniek. Of u nu fiets door rijstvelden, een trekking maakt naar de etnische bevolkingsgroepen of een boottocht maakt over de Mekong Rivier, Laos blijft u verrassen.

Laos is een land met een lange historie. Deze historie is nog altijd zichtbaar in de verschillende regio’s en plaatsen, in het bijzonder in de hoofdstad Vientiane.

Laos biedt cultuur, natuur en avontuur, maar in een rustigere variant dan in Thailand of Vietnam. Tijdens een rondreis door Laos gaat u letterlijk terug in de tijd. In Centraal Laos ligt de “dorpse” hoofdstad Vientiane, de kleinste hoofdstad en meest rustige hoofdstad van Azië. Vientiane, een moderne stad die een goed beginpunt is voor een reis door dit prachtige land. De brede straten stammen uit de Franse tijd, evenals een aantal monumenten. In de restaurantjes en de barretjes aan de Mekong-rivier kunt u een heerlijke avond doorbrengen.

De machtige Mekong Rivier is de levensader van Laos en stroomt het grootste deel langs de grens met Thailand, langs Vientiane en dan door naar boven. Veel Laotianen halen hun inkomsten uit deze rivier.

In Centraal Laos liggen ook kleine dorpen omgeven door karstgebergten en groene rijstvelden. Het gebied leent zich daarom enorm goed om fietsend te ontdekken. Plaatsen als Vang Vieng, Hinboun en Thakhek mogen niet missen op een rondreis door Laos.

BESTE REISTIJD CENTRAAL LAOS

De meest geschikte reistijd voor een vakantie in Centraal Laos is van november tot en met maart. Het regenseizoen begint in mei en loopt door tot eind oktober. In november wordt het minder en gaat ook de luchtvochtigheid naar beneden. Dit maakt het aangenaam om in deze regio te verblijven. De droogste maanden zijn december en januari.

HOE KOMT U IN CENTRAAL LAOS?

Vientiane, de hoofdstad van Laos heeft een internationaal vliegveld. Vanuit Amsterdam kunt u niet rechtstreeks aanvliegen op Vientiane. Dit moet minimaal met één of twee overstappen in Europa en/of Azië. Vanuit Vientiane kunt u met de auto (met privé chauffeur) tijdens een van de rondreizen of korte tours van Delta Holidays, boot en bus verder het land in trekken.

 

CENTRAAL LAOS

RONDREIZEN EN KORTE TOURS

LAOS RONDREIZEN

4 tours

CENTRAAL LAOS

TOERISTISCHE INFORMATIE

VIENTIANE

De hoofdstad van Laos

Lees verder

PLAIN OF JARS

De mysterieuze kruiken in Laos

lees verder

VANG VIENG

Tuben, karstbergen en kajakken.

Lees verder

HINBOUN

Met de beroemde Kong Lor grot en Nam Sanam watervallen

Lees verder

THAKHEK

Inclusief de Thakhek Loop

Lees verder

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.