fbpx

Hinboun

HINBOUN

Hinboun is vermaard vanwege de oerbossen, kalkstenen formaties, grotten en ondergrondse rivieren. Net als de natuur zijn ook de traditionele dorpjes in de omgeving nog ongerept. Hinboun ligt in een rivier vallei, vlakbij het nationale park Phou Hin Poun. Het dorpje zelf stelt niet zo heel veel voor, maar u gaat naar Hinboun voor de Kong Lor Cave, de mooiste grotten van Laos en de Nam Sanam waterval.

KONG LOR CAVES

De grot is maar liefst 7,5 kilometer lang en de grootste ruimte is wel 90 meter breed en 100 meter hoog. De grot is gevormd door de Hinboun rivier die er doorheen stroomt en uitkomt in een mooie vallei. De grotten zijn per longtailboot te bereiken. U zult uw ogen uitkijken terwijl u langs prachtige kalkstenen kliffen, ongerepte jungle en diverse dorpjes vaart. De rivier zelf is ongeveer 30 meter breed en stroomt langs zandstranden en rotsformaties die genoemd zijn naar hun vormen: “Boeddha”, “kikker”, “uil”, “zachte schildpad”, en “fish trap”. In de grot zijn wanden, stalagmieten en stalactieten soms prachtig verlicht waardoor u in een sprookjesachtige wereld rondloopt.

Volgens lokale overlevering navigeerden vijf dorpelingen uit Kong Lor voor het eerst door de tunnel naar Ban Natan, het dorpje aan de andere kant van de vallei, in de 17e eeuw. Deze tocht duurt ongeveer een uur en hier leven ook nog enkele zeldzame vogels en vleermuizen.

NAM SANAM WATERVAL

In het nationale park liggen ook de Nam Sanam waterval, een 80 meter hoge waterval. Samen met de Tad Kang waterval, zorgt Nam Sanam voor de watervoorziening van de stad Khounkham. Om bij de watervallen te komen, kunt u samen met lokale gidsen een trekking maken van drie kilometer. Deze trekking gaat door een weelderige jungle met gigantische bomen en bijzonder dieren, als vogels en vlinders. De trekking is vrij pittig, want het pad is op sommige stukken vrij moeilijk, ruig en steil. De gidsen vertellen u onderweg graag de verhalen van de waterval, hoe hij aan zijn naam is gekomen en over een reddingsactie met een happy end. De waterval is een spectaculaire waterval met meerdere niveaus die via zandstenen kliffen naar beneden stroomt.

LAOS

RONDREIZEN EN KORTE TOURS

LAOS RONDREIZEN

4 tours

Centraal Laos korte tours

0 tour

LIGGING HINBOUN

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.