fbpx

Noord Laos

NOORD LAOS

Noord Laos staat bekend om haar ruige natuur en mooie nationale parken. Noord Laos is een oase van rust en een geheel andere wereld dan het zuiden van Laos. De flora en fauna is er ongerept, adembenemende landschappen, overal met jungle begroeide hellingen die tot de horizon reiken, afgewisseld met groene rijstterrassen. Regelmatig komt u langs heldere, snelstromende riviertjes en kleine dorpjes, alles behalve drukte en hectiek. De slechte wegen zorgen dat reizen hier de nodige tijd kost en soms is over water de enige weg, maar dit is juist de charme van deze regio. Tijdens een boottocht of trekking in Laos ontmoet u de etnische bevolkingsgroepen van het noorden en hun bijzondere cultuur en gebruiken, massatoerisme zult u hier niet vinden.

Er zijn hier geen uitgesproken hoogtepunten of bezienswaardigheden, maar het is een gebied wat u moet zien en moet ervaren, zoals de plaats Luang Prabang en het Unesco gebied van Plain of Jars. De Mekong rivier is in totaal 4350 kilometer lang en stroomt bijna 1900 kilometer binnen Laos. Zowel met de “slow-boot” als de “speedboot” beleeft u een geweldig avontuur op deze lange maar indrukwekkende rivier. Geniet van de lokale bevolking, de etnische bevolkingsgroepen en inheemse stammen, met al haar interessante gebruiken en kleurrijke verschijningen.

Natuur en trekkings zijn dan ook de voornaamste redenen om af te reizen naar het noorden van Laos, want vrijwel geheel Laos is heuvelachtig met verschillende berggebieden. In het noorden hebben de bergen een gemiddelde hoogte van 1500 meter. Het hoogste punt in het Hoogland is de Phu Bia met 2835 meter, daarna de Phu Xao (2690 m) en de Phu Xamxum (2620 m).

BESTE REISTIJD NOORD LAOS?

Het klimaat in Noord Laos kenmerkt zich vooral door lange, natte, hete zomers die uitermate geschikt zijn voor de groei van onder andere rijst. Dit bijzondere klimaat komt alleen voor in gebeden op grote hoogte en lage breedte. De wintermaanden zijn relatief koel. De beste reistijd voor noord Laos is dan ook november tot en met maart, maar ook in de maanden juli en augustus zijn prima, het regent dan wel meer, maar hierdoor is de natuur extra mooi groen. De maanden april tot en met juni kunnen extreem heet zijn.

HOE KOMT U IN NOORD LAOS?

Voor Noord Laos moet u aanvliegen op de internationale luchthaven van Luang Prabang. Vanuit Nederland kunt u niet rechtstreeks vliegen naar Luang Prabang. Met een overstap in Bangkok, Singapore en/of een Europese stad, kunt u wel naar Luang Prabang vliegen.

NOORD LAOS

INDIVIDUELE RONDREIZEN

Noord Laos korte tours

1 tour

LAOS RONDREIZEN

4 tours

NOORD LAOS

TOERISTISCHE INFORMATIE

LUANG PRABANG

De voormalige koninklijke hoofdstad

Lees verder

VLAKTE DER KRUIKEN (Plain of Jars)

De mysterieuze kruiken van Laos

lees verder

LUANG NAMTHA

Trekkings, een prachtig natuurreservaat en een inheemse bevolking

Lees verder

NONG KHIAW / NAM OU

Een authentiek Laotiaans dorpje tussen de spectaculaire karstbergen

Lees verder

PHONGSALI

1440 meter boven zeeniveau, terug naar de middeleeuwen

Lees verder

OUDOMXAY (MUANG XAY)

Stupa, gouden Boeddha, olifanten en watervallen

Lees verder

VIENG XAI (VIENG XAY)

Ondergrondse grotten tijdens de geheime oorlog

Lees verder

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.