fbpx

Zuid Laos

ZUID LAOS

Het zuiden van Laos staat in het teken van ongerepte natuur, authentieke traditionele dorpjes, watervallen, rijstvelden en een zeer relaxte manier van leven langs de Mekong. In het gebied van de 4000 eilanden vergeet u bijna dat Laos geen strand heeft, want hier beleeft u het ultieme eiland gevoel. Ook de jungle op het Bolaven Plateau en de vele prachtige Unesco bekroonde tempels uit de Khmer tijd in Champassak maken het zuiden compleet als unieke reisbestemming evenals de vele onontdekte stukjes natuur.

Ook dit deel van Laos is nog niet overspoeld door het massatoerisme en lokale bevolking ontvangt u met open armen. Ondanks dat ze nauwelijks tot geen Engels spreken en de communicatie daarom met handen en voeten gaat, maakt deze gastvrijheid een reis naar het zuiden heel mooi.

BESTE REISTIJD ZUID LAOS

 

Ook in Zuid Laos is er een duidelijk regenseizoen en een droog seizoen. Tijdens de moesson valt er veel regen. Deze moesson begint in mei en loopt door tot oktober. Het regent niet de hele dag, vaak zijn het korte maar hevige buien. U moet rekening houden met extra reistijd in het regenseizoen, want door de regen zijn veel wegen slecht door de overstromingen. Het voordeel van het regenseizoen is dat de natuur op zijn mooist is en de prijzen nog lager. Ook in het droge seizoen kan er heel af en toe een bui vallen. Maart en april zijn de warmte maanden in Zuid Laos, de temperatuur kan dan oplopen tot 40 graden.

HOE KOMT U IN ZUID LAOS?

Laos heeft twee internationale luchthavens: Vientiane en Luang Prabang. Ook de plaatsen Savannakhet en Pakse hebben een internationale luchthaven, maar deze worden niet door de grote luchtvaartmaatschappijen aangevlogen. Vanaf Amsterdam zult u eerst naar de hoofdstad moeten vliegen en vanaf hier met een binnenlandse vlucht door naar het zuiden. U kunt natuurlijk ook langzaam met een tour naar het zuiden afzakken.

 

ZUID LAOS

RONDREIZEN EN KORTE TOURS

Zuid Laos korte tours

1 tour

LAOS RONDREIZEN

4 tours

TOERISTISCHE INFORMATIE

ZUID LAOS

PAKSE

De perfecte uitvalsbasis voor het Bolaven Plateau

Lees verder

CHAMPASSAK

Met het bijzonder Wat Phou complex

lees verder

4000 EILANDEN (SI PHAN DON)

Voor het bounty (strand) gevoel van Laos

Lees verder

BOLAVEN PLATEAU

Het walhalla van watervallen, jungle en koffieplantages

Lees verder

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.