fbpx
030-6055599 info@delta-holidays.nl

Malediven

REIZEN NAAR DE MALEDIVEN

De parelwitte stranden, oneindig blauwe lucht, wuivende palmbomen, koraalriffen, kraakhelder water en een zeer indrukwekkende onderwaterwereld maken van de Malediven een heus paradijs. Het ultieme bountygevoel kunt u hier ervaren, want zodra u hier voet aan wal zet wordt u overdonderd door de indrukwekkende schoonheid en de vriendelijke mensen. Het is een land met extreme uitersten. Er zijn eilanden met de meest luxueuze resorts te wereld en eilanden met simpele guesthoues. 

De Malediven zijn dan ook tropische eilanden in de beste zin van het woord. De regering doet er veel aan om de eilanden te houden zoals ze zijn.  Zo staan ze geen hoogbouw toe en door de beperkte invloed van de ‘buitenwereld’ blijven de Malediven een wereld apart. 

Gelegen in de turquoise wateren van de Indische Oceaan zijn de romantische Malediven uitermate geschikt voor een onvergetelijke droomvakantie of huwelijksreis. U kunt ook beginnen met een verblijf op de Malediven, zodat u heerlijk kunt uit rusten voordat u gaat rondreizen in Sri Lanka of India of eventueel na afloop een strandverlenging in dit paradijs.  Deze eilandengroep, die uit 1190 eilanden bestaat ligt in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India en Sri Lanka. Ongeveer 200 eilanden zijn bewoond en Mahe is het hoofdeiland met de hoofdstad Malé. Hier ligt ook de internationale luchthaven. De eilanden zijn gegroepeerd in 26 atollen.  

Een atol is een ringvormig eiland of een ringvormige reeks eilanden met een specifieke ontstaansgeschiedenis. Atollen zijn gefundeerd op koraal. Het gebied binnen de ring kan, als de ring gesloten is, zoet water, extra zout of brak water bevatten. 

Globaal worden de Malediven verdeeld in drie groepen: Noord Malé Atol, de Zuid Malé Atol en de Ari Atol.  De grootste en mooiste atollen zijn de: Ari Atol, Baa Atol, Faafu Atol, Lhaviyani Atol en Meemu Atol.  

De eilandjes noordelijk en zuidelijk van de hoofdstad Malé zijn stuk voor stuk in 20-40 minuten per boot te bereiken. De eilandjes zijn ook niet zo groot, met ongeveer 15 à 35 minuten bent u rond het eiland gelopen. Gaat u verder omhoog, dan is het vervoer tussen de luchthaven van Malé en het eiland met een klein vliegtuigje en een vervolg per boot of met het watervliegtuig.  

Tot voor kort moest u altijd terug naar het hoofdeiland Mahé als u door wilde reizen naar een ander eiland. Sinds kort is het mogelijk om met lokaal vervoer, de ferrytussen de verschillende eilanden te reizen. Door de opkomst van guesthouses op de bewoonde eilanden is de eilandengroep makkelijker te ontdekken dan ooit.

MALEDIVEN INFORMATIE

MALEDIVEN WEER

Wanneer kunt u het beste naar de Malediven reizen

PRAKTISCH

Praktische informatie over paspoort, visum, geldzaken en meer

ETEN

Wat eten ze op de malediven en waar kunt u eten

ATOLLEN VAN DE MALEDIVEN

(Vakantie Malediven)

DHAALU ATOLL

Riu Palace Maldivas & Riu Atoll hotel, Kandima Hotel en het St. Regis Maldives

Lees verder

ALIFU ATOLL (ARI ATOL)

BAA ATOLL

Het enige Atoll met een Unesco certificering voor biosfeerreservaat

Lees verder

KAAFU ATOLL

FAAFU ATOLL

LHAVIYANI ATOLL

MEEMU ATOLL

NOORD MALE ATOL

ZUID MALE ATOL