fbpx

Ari Atol

ARI ATOLL

De ovale Ari Atol ligt ongeveer 45 kilometer ten westen van de hoofdstad Male. Het Ari Atol is verdeeld in twee delen: Noord Ari Atol en Zuid Ari Atol en daarmee is dit atol een van de grootste atollen van de Malediven. De totale lengte is 80 kilometer lang en de breedte is 30 kilometer. Het hoofdeiland van Ari-atol is Mahibadhoo en ligt in het oosten van de groep. Op dit eiland wonen ongeveer 1700 mensen.  

In totaal liggen er ongeveer 30 resorts in dit atol, waarvan de meeste uitsluitend te bereiken zijn per watervliegtuig. Belangrijk om te weten is dat transfers per watervliegtuig alleen bij daglicht kunnen worden uitgevoerd. De resorts die dichterbij de hoofdstad liggen zijn ook te bereiken per speedboot. 

In de Malediven vindt u de mooiste koraalriffen van de wereld, het gebied is daarom ook een wahalla voor duikers en snorkelaars. Het Ari atol biedt enkele van deze beste duik- en snorkelplaatsen van de Malediven. 

NOORD ARI ATOL 

Het Noord Ari Atol wordt ook wel Alifu Alifu Atol genoemd. Tot het Noord-Ari Atol behoren ook de Rashdoo Atol en de Thodhoo Atol. Het atol telt ruim 30 eilandjes, waarvan acht bewoond worden door de lokale bevolking en het Noord Ari Atol staat, nog meer dan de andere atollen van de Malediven, bekend om de uitstekende duikgebieden waaronder Maaya Thila en de Halaveli en Fesdu wrakken. Ook zijn hier diverse souvenirwinkels te vinden en vormt de traditionele dhoni werf een interessante bezienswaardigheid. Op deze werf kunt u zien hoe deze typische Maldivische boten worden gebouwd. Het grootste gedeelte van de lokale bevolking is werkzaam in de visserij. In het Noord Ari Atol liggen 12 toeristische resorts. De meeste toeristen bezoeken dit atol om te duiken, maar ook andere watersporten zijn favoriet, zoals waterskiën, zeilen en surfen. Dit aanbod verschilt per resort.  

ZUID ARI ATOL 

Mahibadhoo is het hoofdeiland van het zuidelijk gelegen gedeelte. Ook het Zuid Ari Aol bestaat uit een groot aantal eilanden die bewoond zijn en in gebruik zijn als vakantieresort. Ook hier kunt u zeer goed duiken, want hier liggen ongeveer 30 duiksites waar u kunt duiken naar prachtige koralen en mooie vissen. Een spectaculaire duikspot is het Manta Point, hier kunt u van dichtbij deze reusachtige zeedieren aanschouwen. Ook Kudarah Thila is een van de beste duikspots in dit atol. In het Zuid Ari Atol ligt ook het grootste toeristische resort van de Malediven, Sun Island. Op vrijwel alle resorteilanden zijn mooie stranden en met goede faciliteiten, waaronder een ruime variatie aan watersportvoorzieningen.  

 

HOTELS NOORD ARI ATOL

GANGEHI ISLAND RESORT *****

Een ongerept en vredig eiland

Lees verder

KANDOLHU MALDIVES *****

KURAMATHI MALDIVES *****

Een paradijs in het Rasdhoo Atol

Lees verder

NIKA ISLAND *****

Een van de eerste resorts van de Malediven

Lees verder

RADISSON BLU RESORT MALDIVES *****

Een verborgen juweel in de Malediven

Lees verder

SAFARI ISLAND RESORT *****

WEST SANDS SUKULHAS *****

NALA VELI MALDIVES B&B ***

HOTELS ZUID ARI ATOL

AMAYA KUDA RAH *****

NOOVILU SUITES

CENTARA GRAND ISLAND RESORT *****

CONRAD MALDIVES *****

LUX SOUTH MALDIVES *****

MIRIHI ISLAND RESORT *****

MALA BOUTIQUE INN

SUN ISLAND RESORT & SPA *****

LILY BEACH RESORT & SPA *****

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.