fbpx

Beste reistijd Malediven

KLIMAAT MALEDIVEN

Op de ruim 1200 eilanden van de Malediven heerst een tropisch klimaat. De temperaturen zijn vrij consequent, overdag rond de 30 graden en in de nacht koelt het af tot ongeveer 25 graden.

De beste reistijd is op te delen in drie verschillende seizoenen:

  • Hoogseizoen
  • Tussenseizoen
  • Laagseizoen

REGENSEIZOEN MALEDIVEN

Van mei tot en met oktober is het regenseizoen in de Malediven. Gelukkig zijn er tijdens deze periode nauwelijks dagen dat het de gehele dag grijs en nat is. Tussen de buien door laat de zon zich regelmatig zien. Dit is dan ook het laagseizoen op de Malediven. In de zee vormt zich dan ook meer plankton, waardoor het zicht tijdens duiken en snorkelen wel afneemt.

DROGE SEIZOEN

Het droge seizoen is het hoogseizoen. De maanden december en januari zijn dan ook erg populair, maar ook meteen de duurste periode van het jaar. Het is ook de ideale tijd om dan te gaan duiken.

TUSSENSEIZOEN

De maanden februari, maart, april en november zijn prima om deze heerlijk bountybestemming te bezoeken. Rustiger dan in het hoogseizoen, maar prachtig helder water en prima zicht om te duiken en te snorkelen, blauwe luchten en af en toe een kleine kans op een bui.

BESTE REISPERIODE MALEDIVEN

LUCHTVOCHTIGHEID

Omdat de eilanden een tropisch klimaat hebben, is de luchtvochtigheid over het algemeen hoog. Gedurende het hele jaar zijn er passaatwinden, deze zorgen voor een aangename verkoeling. Zonder deze wind ligt de gevoelstemperatuur een stuk hoger. In oktober trekt deze wind wel aan, als onderdeel van het regenseizoen naar het droge seizoen.

ZEEWATER

De trekpleisters van de Malediven zijn natuurlijk de zee, de stranden en de zeer indrukwekkende onderwaterwereld. De temperatuur van het zeewater ligt het gehele jaar rond de 28 graden en dit wordt steeds warmer door de klimaatverandering, met als gevolg dat er aanzienlijke schade is toegebracht aan de koralen. De beste temperatuur voor koraal ligt rond de 26 graden. Door deze hogere temperaturen verbleekt het koraal en kan uiteindelijk sterven. Dit sterven heeft weer nadelige gevolgen voor andere oceaandieren waar het koraal een belangrijke leefomgeving vormt.

ZONNEKRACHT

De Malediven liggen rondom de evenaar, hierdoor is de zonnekracht erg hoog (hoogste UV-index). Regelmatig insmeren met een hoge factuur is daarom dan ook absoluut noodzakelijk, ook als het bewolkt is. Trek bij het zwemmen een oud t-shirt aan om u tegen de felle zon te beschermen, want ook zonnebrand heeft nadelige gevolgen voor het zeeleven.

MALEDIVEN, REIS EN COMBINEER!

MALEDIVEN

Parelwitte strandenwuivende palmbomen, koraalriffen

Lees verder

SRI LANKA

Sri Lanka, “gezegend en prachtig”, een parel in de Indische Oceaan, met een rijke historie en gevarieerde landschappen.

Lees verder

INDIA

India, het land van uitersten en een grote diversiteit aan klimaten, religies, monumenten en bevolkingsgroepen. 

Lees verder

REIS OP MAAT NAAR DE MALEDIVEN

ATOLL
Transfer vanaf de luchthaven
Faciliteiten resort
Sportfaciliteiten
Type kamer
Verzorging
Naam
DD dash MM dash JJJJ
Aantal volwassenen (>12 jaar) Aantal kinderen (2-11 jaar) Aantal Baby's (<2 jaar)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.