fbpx

Dhaalu Atoll

Dhaalu atol is pas sinds 1998 geopend voor toeristen, hierdoor is het nog een relatief nieuwe bestemming in de Malediven. De Dhaalu Atoll ligt ten zuiden van Malé. Het atoll bestaat totaal uit 56 eilanden, waarvan er zeven bewoond zijn: 

Bandidhoo, Hulhudheli, Kudahuvadhoo, Maaenboodhoo, Meedhoo, Rinbudhoo en Vaanee.

Op deze eilanden liggen een aantal kleine guesthouses en hotels. Ook zijn er een aantal winkels en andere voorzieningen voor de lokale bevolking. Deze eilanden zijn zeker een bezoekje waard voor de kunst en handgemaakte juwelen. Ook krijgt u hier een uniek inkijkje in het lokale leven op de Malediven en kunt u tevens mooie souvenirs kopen om mee naar huis te nemen. Uiteraard kunt u in deze atoll ook genieten van een bijzondere onderwaterwereld. Zo zijn er verschillende kleurrijke vissen en komt u met een beetje geluk schildpadden en langsnuitdolfijnen tegen.

Naast deze bewoonde eilanden zijn er ook een drietal eilanden waar alleen mooie resorts op staan, evenals een aantal privé eilanden: Kandiland met het Kandima Maldives resort en Kedhigandu en Maafushi, hier vindt u de twee beroemde hotels van de RIU keten.

Deze eilanden zijn alleen met een (spectaculaire) binnenlandse vlucht naar Kudahuvadhoo (45 minuten) en hierna per lokale dhoni boot te bereiken. Vanaf de internationale luchthaven van Malé kunnen alleen kleine propellorvliegtuigen landen op de 1800 meter lange landingsbaan. In het stationsgebouw vindt u een klein winkeltje en een lounge.

HOTELS DHAALU ATOL

RIU PALACE MALDIVAS *****

Adult only deluxe genieten in de Malediven

Lees verder

RIU ATOLL ****

Ultra all-inclusive, ideaal voor het hele gezin

lees verder

KANDIMA MALDIVES ****

Cool, hip en stijlvol genieten in de Malediven

Lees verder

ST. REGIS MALDIVES VOMMULI RESORT *****

luxe inclusief persoonlijke butlerservice

Lees verder

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.