fbpx

Eten en drinken Malediven

ETEN EN DRINKEN MALEDIVEN

Met zoveel zee in de Malediven zal het u niet verbazen dat er in de Malediven heel veel vis wordt gegeten en dit wordt vaak gecombineerd met rijst. De meest geserveerde vis is tonijn. Ook populair zijn de viscurry’s, gedroogde vis en de vissoep.

De gerechten zijn erg beïnvloed door de Zuid-Indiase en Sri Lankaanse keuken. Het eten is vaak erg pittig en spicy.

De Malediven zijn islamitisch en daarom wordt er door de lokale bevolking geen varkensvlees gegeten en geen alcohol gedronken, zij drinken voornamelijk thee. Alcoholische dranken zijn wel te verkrijgen in de grotere resorts.

Kokos wordt veelvuldig gebruikt in gerechten, evenals kokosmelk en kokosolie. Bij een typisch Maledivische maaltijd eet men roshi, een plat brood.

ETEN MALEDIVEN

MAS HUNI

Dit gerecht is een typisch Maldivisch ontbijt dat bestaat uit een mix van tonijn, ui, kokosnoot, pepertjes, chili en (gezoete) thee. Alle ingrediënten worden fijngehakt en vermengd met het geraspte vlees van de kokosnoot. Bij dit gerecht wordt roshi gegeten, het platte brood.

BANBUKEYLU HARISA

Broodvrucht groeit in een tropisch klimaat en is een rijk en gearomatiseerd voedsel dat kan worden genoten als curry of als dessert. Dit is een Maldivische broodcurry die erg populair is bij de lokale bevolking gecombineerd met gerookte tonijn, kokosmelk en een verscheidenheid aan kruiden om een romige en hartige curry te creëren. Het gerecht kan even warm worden gegeten met rijst of sneetjes vers brood, of als roti.

BIS KEEMIYAA

Het lijkt op kleine loempia’s, gevuld met een curry van gehakte kook, tonijn, eieren, kaas en pittige kruiden. Ook een vegetarische vulling is een optie. Een heerlijk bijgerecht en het wordt in de meeste resorts geserveerd.

KULHIBOAKIBAA

Al generaties lang, is Kulhiboakibaa (kuliboakibaa) beter bekend als de traditionele viskoek een belangrijk onderdeel van de Maldivische maaltijden. Dit gerecht is vooral populair tijdens vakantievieringen op de lokale eilanden, en tegenwoordig wordt het steeds populairder als onderdeel tijdens het drinken van thee ’s avonds. De taart is gemaakt van dikke rijstpasta, tonijn, kruiden en kokos.

GARUDHIYA (VISSOEP)

Een overheerlijke traditionele Maldivische vissoep, gekookt met kruiden en citrusvruchten. Verse tonijn is het hoofdingrediënt en geeft een belangrijke smaak aan de soep. De visblokjes worden gekookt in een bouillon met kerrieblaadjes, uien, knoflook en chili, daarna wordt het hele gerecht op smaak gebracht met krokant gebakken uitjes en vers geperst limoensap.

MAS RIHA

Mas Riha is een van de meest voorkomende curries op de Malediven. De lokale bevolking geniet bijna elke dag van dit gerecht voor lunch en diner. Romig en decadent wordt dit heerlijke gerecht gemaakt met kokosmelk, verse pepers, kaneel, een mix van kruiden en stukjes tonijn in blokjes. U eet deze curry met Roshi, het bekende platte brood op de Malediven.

RIHAAKURU

Rihaakuru is een dikke vispasta. De kleur van dit voer kan variëren van lichtbruin tot donkerbruin. Sinds de oudheid wordt het gerecht bijna dagelijks geconsumeerd door de lokale bevolking, waardoor het een van de traditionele gerechten van de archipel is. De pasta kan worden gegeten met rijst, taro, roti of brood. Het wordt ook toegevoegd aan vele andere kruiden en specerijen. Aangezien de concentratie van de pasta vrij zuur is, moet u hier niet teveel van eten.

DRINKEN MALEDIVEN

In de Malediven worden er veel verse fruitshakes en (gezoete) thee gedronken. In Male, de hoofdstad vindt u dan ook veel theehuizen waar de bevolking bij elkaar komt om te socialisen. De lokale bevolking drinkt geen alcohol, maar u kunt dit wel verkrijgen in de resorts.

Het kraanwater is niet drinkbaar. Het advies is daarom om water te drinken uit flessen. Let u wel goed op dat de dop verzegeld is.

RAA

Dit is de traditionele drank die getapt wordt uit palmbomen. Soms laten ze het ook nog een periode gisten, maar het heeft een zoetige smaak.

MALEDIVEN, REIS EN COMBINEER!

MALEDIVEN

Parelwitte strandenwuivende palmbomen, koraalriffen

Lees verder

SRI LANKA

Sri Lanka, “gezegend en prachtig”, een parel in de Indische Oceaan, met een rijke historie en gevarieerde landschappen.

Lees verder

INDIA

India, het land van uitersten en een grote diversiteit aan klimaten, religies, monumenten en bevolkingsgroepen. 

Lees verder

REIS OP MAAT NAAR DE MALEDIVEN

ATOLL
Transfer vanaf de luchthaven
Faciliteiten resort
Sportfaciliteiten
Type kamer
Verzorging
Naam
DD dash MM dash JJJJ
Aantal volwassenen (>12 jaar) Aantal kinderen (2-11 jaar) Aantal Baby's (<2 jaar)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.