fbpx

Lhaviyani Atol

LHAVIYANI

Een hagelwit strand, kokosbomen, turquoise blauwe zee, het klinkt als een hemels paradijs, maar als u afreist naar het Lhaviyani Atol zult u ervaren hoe dit is.

Lhaviyani is een van de noordelijke atollen van de Malediven, dat openstaat voor toerisme. Het atol staat ook bekend onder de naam Faadhippolhu-atol (zonder het woord atol).

De legende zegt dat slechts enkele atollen zulke namen hebben. In het begin van de 12e eeuw, tijdens het bewind van koning Koimala Siri Mahaabarana Mahaa Radun – de eerste koning die over de Malediven regeerde – heette dit atol Faadu Bur. Ze zeggen dat enkele van de beste duikers van het land uit Faadhippolhu komen.

Het toerisme is hier echter nog niet zo nadrukkelijk aanwezig als op de meer zuidelijk gelegen atollen. Het atol telt in totaal 54 eilandjes, waarvan slechts vijf worden bewoond door de lokale bevolking: Hinnavaru, Kurendhoo, Maafilaafushi, Naifaru en Olhuveli Fushi. Met een lengte van 35 kilometer en een breedte van 37 kilometer is dit ook een van de kleinere atollen. Toch wonen er ongeveer 10.000 mensen op de eilanden Naifaru en Hinnavaru. Naifaru is het hoofdeiland en hier kunt u terecht voor mooie, handgemaakte souvenirs. De meeste bewoners werken in de visserij, maar het toerisme wordt steeds belangrijker op dit atol. Het toerisme wordt op de eilanden zoveel mogelijk van het normale leven gescheiden. Op onbewoonde eilanden zijn dan ook prachtige vakantiecomplexen en -resorts gebouwd.

Alle resorts op het Lhaviyani-atol kunnen per watervliegtuig worden bereikt vanaf de internationale luchthaven van Malé, die er 20-30 minuten over doet. Speedboottransfers zijn beschikbaar bij een paar resorts, maar die duurt minimaal vijf uur en wordt niet geadviseerd omdat de zee meestal erg ruw is bij het oversteken van het Malé- atol naar het Lhaviyani-atol.

Vooral duikers en snorkelaars komen graag naar het Lhaviyani Atoll vanwege de uitgelezen en gevarieerde duikplekken in dit atol en de wrakken waarnaar men kan duiken.

Bekende duiklocaties zijn dan ook Kuredhoo Express‚ Shipyard en Fushifaru Thila. Ook liefhebbers van watersporten als waterskiën, zeilen, windsurfen zullen zich hier thuis voelen.

Duurzaam toerisme is een belangrijk punt op de Malediven. Door de Maledivische overheid is er besloten om een duurzaam beleid te hanteren, de gebouwen op de eilanden mogen niet hoger zijn dan de hoogste palmboom en een eiland mag maar tot 20% bebouwd worden.

HOTELS LHAVIYANI ATOL

ATMOSPHERE KANIFUSHI MALDIVES *****

2 km paradijs in de Malediven

Lees verder

COCOON MALDIVES *****

Het eerste designhotel van de Malediven

Lees verder

FUSHIFARU MALDIVES *****

Een kleinschalig eiland met 49 kamers

Lees verder

HURAWALHI ISLAND RESORT *****

Luxe resort inclusief het grootste onderwaterrestaurant

lees verder

KANUHURA MALDIVES *****

Een subliem resort dat bestaat uit 3 eilanden

Lees verder

INNAHURA MALDIVES RESORT ****

Een bescheiden juweeltje met moderne faciliteiten

Lees verder

KOMANDOO ISLAND RESORT & SPA ****

Een klein resort met de schoonheid van de Malediven

Lees verder

KUREDU ISLAND RESORT & SPA ****

Deels adults-only, golven en voetballen! Het kan bij Kuredu!

Lees verder

PALM BEACH ISLAND RESORT & SPA ****

Een eindeloos ongerept lang zandstrand

Lees verder

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.