fbpx

Malediven Cultuur

CULTUUR MALEDIVEN

Hoewel de Maldivische cultuur, het ambacht en de tradities sterk beïnvloed zijn door verschillende culturen rond de rand van de Indische Oceaan, een mix van Indiase, Sri Lankaanse, Maleisische, Arabische, Perzische en Afrikaanse invloeden, hebben de Malediven toch hun eigen cultuur en tradities gecreëerd.

Er is een rijke traditie van Maldivische ambachten: gelakte houten ornamenten, fijn geweven rietmatten en koraalgravures zijn ambachten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Maldiviërs zijn meester botenbouwers. De traditionele Maldivische boot, dhoni, is door de eeuwen heen gevormd, wat resulteert in een vaartuig dat perfect past bij de verschillende omstandigheden van de zeeën. Tegenwoordig worden ze gebruikt voor de visvangst maar ook voor het vervoer van toeristen, inwoners en goederen.

De gehele bevolking van de Malediven is moslim. Het is de officiële staatsreligie en het openlijk aanhangen van een ander geloof is zelfs verboden. Alleen moslims kunnen ook staatsburger worden van de Malediven. Hier is de laatste tijd wel discussie over, al wil het overgrote deel van de lokale bevolking moslim blijven. De bewoners van de Malediven zijn daarom vrij traditioneel. Houd daar rekening mee. Als u naar Male gaat dient u zich conform deze regels te kleden: geen blote schouders en knieën. Luchtige zomerkleding wordt hier niet gewaardeerd.

De feestdagen in de Malediven zijn gebaseerd op de Islam en de verjaardag van de Profeet Mohammed. Er zijn feestdagen die op de traditionele kalender zijn gebaseerd en die jaarlijks derhalve van datum veranderen, zoals de Ramadan en Kuda Id (einde van de Ramadan.) Tijdens de Ramadan kan er gereisd worden in islamitische landen, maar u dient dan wel rekening te houden met de bevolking en hun gebruiken en geloof.

Dhivehi is de taal van het Maldivische volk. Het huidige schrift, Thaana, is uniek en werd rond de 16e eeuw ontwikkeld op basis van Arabische cijfers.

De traditionele keuken is sterk gebaseerd op vis en kokos, met verschillende gerechten die nergens in de regio te vergelijken zijn. De Malediven hebben dan ook nauwelijks agrarische activiteiten, omdat slechts 5% van het land geschikt is voor landbouw. Fruitteelt is er wel veel en bestaat uit bananen, ananassen, limoenen, mango’s, en watermeloenen en worden verbouwd op het enige echte vruchtbare eiland, Fua Mulaku.

De kokospalm neemt een belangrijke plaats in, ook voor de economie, en is daarom ook de nationale boom van de Maldiven. De kokosnoten worden uiteraard gebruikt als voedsel en verder haalt men uit de bast van de noot kokosolie. De vezels van de kokosnoot worden bewerkt tot sisal voor touw en matten. Het sap uit de stam wordt gebruikt voor siroop en de stammen worden gebruikt in de scheeps- en huizenbouw. Groenten die verbouwd worden zijn o.a. chilipepers, uien, cassave, broodwortels, gierst, pompoenen en tomaten.

Muziek en dans vertonen sterke invloeden van Oost-Afrika, Arabië en het Indiase subcontinent.

Wanneer u een man respectvol wilt aanspreken, gebruikt u de aanhef “Maniku”, voor vrouwen gebruikt u “Didi”.

MALEDIVEN, REIS EN COMBINEER!

MALEDIVEN

Parelwitte strandenwuivende palmbomen, koraalriffen

Lees verder

SRI LANKA

Sri Lanka, “gezegend en prachtig”, een parel in de Indische Oceaan, met een rijke historie en gevarieerde landschappen.

Lees verder

INDIA

India, het land van uitersten en een grote diversiteit aan klimaten, religies, monumenten en bevolkingsgroepen. 

Lees verder

REIS OP MAAT NAAR DE MALEDIVEN

ATOLL
Transfer vanaf de luchthaven
Faciliteiten resort
Sportfaciliteiten
Type kamer
Verzorging
Naam
DD dash MM dash JJJJ
Aantal volwassenen (>12 jaar) Aantal kinderen (2-11 jaar) Aantal Baby's (<2 jaar)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.