fbpx

Reisinformatie Malediven

REISINFORMATIE MALEDIVEN

BEREID UW VAKANTIE NAAR DE MALEDIVEN VOOR:

Hoe zit het met uw reis documenten als u naar de Malediven reist? Heeft u een visum nodig, hoe lang moet uw paspoort geldig zijn? Check hier alles zodat u zeker weet dat u goed voorbereid op reis gaat.

PASPOORT

Uw paspoort moet bij vertrek uit de Malediven nog minimaal zes maanden geldig zijn.

VISUM MALEDIVEN

Bij aankomst op de Malediven krijgt u gratis een visum voor 30 dagen. Verlenging tot 90 dagen kan tegen betaling verkregen worden bij het Departement van Immigratie in Malé.

OFFICIËLE REISADVIES VAN BUITENLANDSE ZAKEN MALEDIVEN

Hier leest u het officiële reisadvies voor de Malediven van het ministerie van Buitenlandse zaken.

GEZONDHEID EN VACCINATIES MALEDIVEN

Dit advies is van algemene aard, omdat elke reiziger te maken heet met een andere (gezondheids)situatie(s). Aan dit advies kunt u daarom geen rechten verlenen. Aanbevolen vaccinaties zijn: DTP en Hepatitis A. Op de Malediven komt geen Malaria voor. Bescherming tegen muggensteken overdag is van belang in verband met ziektes zoals denque (knokkelkoorts), chikungunya of zika. Ik adviseer u hiervoor DEET mee te nemen. Voor een persoonlijk advies op maat verwijs ik u naar uw huisarts of de GGD. Via deze website vindt u een GGD bij u in de buurt: website van de GGD

Het kraanwater op de Malediven is niet voor consumptie geschikt. In de resort zijn diverse mogelijkheden voor drinkwater en ook op uw hotelkamer staat staat vaak een flesje water voor u klaar (soms tegen een toeslag).

GELD MALEDIVEN

Op de Malediven wordt betaald met de Maldivische rufiyaa. De meest gebruikte afkorting is MRV. Een rufiyaa bestaat uit 100 laari. U kunt echter alleen in de hoofdstad Mahé met deze munt betalen. In de resorts staan alle prijzen in Amerikaanse dollars en daarom is dit ook een wettig betaalmiddel op de Malediven. Bij aankomst op de luchthaven van Male kunt u alleen Rufiyaa’s pinnen, géén Dollars!!
Wisselkoers: de waarde van 100 MVR is in juni 2021 ongeveer € 5,40. 1 euro is in juni 2021 ongeveer 18 MVR.

PINNEN OP DE MALEDIVEN

Pinnen kan alleen op de luchthaven en op het hoofdeiland van de Malediven, Mahé. Uit de pinautomaat komen enkel de Maladivische Rufiyaa. Op de resort kunt u GEEN cash geld pinnen, want u kunt niet met de Rifiyaa betalen in de resorts. Neem hiervoor voldoende Amerikaanse dollars mee én uw creditcard!! Pinnen met uw reguliere bankpas lukt bijna NOOIT!

FOOIEN

Op de Malediven is het geven van een fooi geaccepteerd en ook gebruikelijk. Het personeel van de resorts doet er alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. In het restaurant zult u dan ook meestal door dezelfde persoon bediend worden. Uiteraard mag u zoveel geven als u de geleverde dienst waard vindt.

Indicatie fooien:

  • Obers en barkeepers: ca. USD 5 per week.
  • Bellboys resort: ca. 1 USD per koffer.
  • Kamerjongens: : ca. USD 10 per week.
  • Kofferdrager luchthaven: ca. 1 USD per koffer.

TAAL MALEDIVEN

De officiële hoofdtaal op de Malediven is het Divehi, een Indo-Arische taal die tevens de officiële taal van het land is. Deze taal is verwant aan het Singalees, de taal die gesproken wordt op Sri Lanka. Het heeft ook kenmerken van de Arabische, Hindi en Urdu taal. Het schrift is heel bijzonder en een mix uit twee delen: het leent letters van het Arabisch schrift en gebruikt Indiase getallen. Het is ooit ontstaan als codetaal zodat buitenstaanders er niets van begrepen. Dis de verklaring dat het alfabet van Dhivevi volstrekt willekeurig is ingedeeld. Al het personeel en de meeste inwoners spreken echter uitstekend Engels.

VOLTAGE MALEDIVEN

De netspanning op de Malediven is 220 volt en u kunt meestal de Nederlandse stekkers “gewoon” gebruiken. Neem voor de zekerheid echter een adapter met driepootstekker mee.

TIJDSVERSCHIL MALEDIVEN

Het tijdverschil tussen Malediven en Nederland bedraagt in de winter 4 uur en in de zomer 3 uur.

FOTOGRAFEREN EN GEBRUIK DRONE IN DE MALEDIVEN

U kunt op de Malediven bijna alles fotograferen, de prachtige stranden, de indrukwekkende onderwaterwereld en de mooie resorts. De lokale bevolking gaat graag op de foto, maar het is wel gepast om hiervoor van te voren toestemming aan te vragen. Het fotograferen van vliegvelden en militaire objecten is NOOIT toegestaan, zoals het hoofdkwartier van de nationale veiligheidsdienst in Male.

U kunt uw drone op de Malediven gebruiken. U dient echter uw drone wel van de voren te registreren: Als eerste vult u het formulier in van de Maldives National Defense Force (MNDF). Dan als tweede het formulier van de MNDF, Vervolgens stuurt u beide formulieren per email naar: ans@caa.gov.mv.
U mag de drone alleen overdag gebruiken en hij moet in uw zicht blijven. Bij de resort kan het voorkomen dat u niet over alle gedeeltes van het resort mag vliegen met uw drone. Dit is per resort verschillend.

KLEDING MALEDIVEN

Op de resort kunt u de gehele dag in uw zwemkleding rondlopen. Voor de lunch en diner zullen er wel regels gelden als u in het restaurant wilt gaan eten: geen (natte) zwemkleding. Nette kleding wordt op prijs gesteld. Als u een dagtrip gaat maken naar de hoofdstad of een bewoon  eiland, moet u er rekening mee houden dat de meerderheid van de inwoners moslim is. Draag dus bedekkende kleding, korte broeken, minirokjes en topjes worden niet gewaardeerd. Op religieuze plaatsen is het voor dames verplicht om hun haren te bedekken. Naturisme of topless zonnen is op de gehele Malediven verboden.

BELASTING MALEDIVEN

Ter plaatse moet u toeristenbelasting (TGST) betalen. Deze belasting bedraagt 12% en wordt geheven op alle goederen en diensten bij de accommodaties. Ook moet u een Green Tax van US$ 6,00 per persoon per dag betalen. Bij pensions is dit bedrag US$ 3,00 per persoon per dag. 

MEDISCHE DIENSTEN

Het belangrijkste openbare ziekenhuis Indira Gandhi Memorial Hospital (IGMH) en de particuliere ziekenhuizen ADK en Treetop bevinden zich in Male. Elk atol heeft tenminste één ziekenhuis en de meeste resorts hebben hun eigen kliniek en/of een interne arts.

NUTTIGE ADRESSEN

Ambassade van de Malediven in België

Robert Schumanplein 11,
1040 Brussel, België
T: 0032(0)2 2567567

Nederlands honorair consulaat in Malé

Consul: Sanjay Bansal
STO Aifaanu Building (3e verdieping)
Boduthakurufaanu Magu
Henveiru, Male’ 20026
Republic of Maldives
Telefoon: +9603323069
Fax: +9603322380
E-mail: sanjay.bansal@sharpholding.com
Openingstijden: Zondag tot en met donderdag: 9.00 – 18.00 uur

VERKEERSBUREAU MALEDIVEN

De Malediven hebben geen verkeersbureau in Nederland. Voor algemene informatie over reizen en vakantie kunt u terecht bij de nationale toeristenorganisatie in het land zelf:

Maldives Tourism Board
2nd Floor, H. Zonaria
Boduthakurufaanu Magu
Male’
Maldives
Tel. 00-960-332 3228
Fax: 00-960-332 3229
E-mail: info@visitmaldives.com
Website: www.visitmaldives.com

AANVRAAG MAATWERKREIS NAAR DE MALEDIVEN

ATOLL
Transfer vanaf de luchthaven
Faciliteiten resort
Sportfaciliteiten
Type kamer
Verzorging
Naam
DD dash MM dash JJJJ
Aantal volwassenen (>12 jaar) Aantal kinderen (2-11 jaar) Aantal Baby's (<2 jaar)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.