fbpx

Annapurna

ANNAPURNA NEPAL

Een van de bekendste, mooiste en meest toegankelijke gebieden in Nepal voor het maken van een trekking is het Annapurna gebied. Op een kleine 20 kilometer van Pokhara komen de eerste Himalaya pieken tevoorschijn, sommige zelfs hoger dan 7000 meter.

Dit gebied is geschikt voor alle type trekkings. U hoeft hier niet heel hoog te wandelen om van de mooiste uitzichten te genieten, maar als u wel op zoek bent naar uitdaging, dan zit u in het Annapurna gebied ook op de juiste plaats. Zelfs met een korte trekking staat u al oog in oog met toppen als Annapurna South, Dhaulagiri, Fishtail en Annapurna II.

Reis mee door een prachtig landschap bestaande uit valleien, rododendronbossen, traditionele bergdorpjes en de woeste rivier Modi Khola die zich een weg baant door een smalle, 300 meter diepe kloof. Het trekkingsgebied is voorzien van goed onderhouden paden en naast de klassieke routes zijn hier ook paden die vooral door de lokale bevolking worden gebruikt. Hier kunt u eindeloos variëren met diverse trekkings, vanaf 2 dagen tot en met meerdere weken.

ANNAPURNA LODGE

In het Annapurna gebied zijn voldoende uitstekende lodges, van zeer eenvoudig tot luxe. Bij de eenvoudige lodges verblijft u standaard in een tweepersoonskamer met gedeeld sanitair. De luxere variant zijn kleine berghotelletjes met kamers met privé sanitair.

ANNAPURNA TREKKING

POON HILL TREKKING

De Poon Hill Trek staat ook wel bekend als de Annapurna Sunrise Trek. Deze trekking is beroemd omdat u vanaf Poon Hill (3210 meter) de zonsopgang over de prachtig besneeuwde Annapurna toppen, een van de mooiste bergketens, kunt zien. Een bijkomend voordeel is dat u zich hier geen zorgen hoeft te maken over hoogteziekte. De trekking is relatief makkelijk en geschikt voor beginners en wandelaars met een gemiddelde basisconditie. Het landschap tijdens de trek varieert van bossen en rijstvelden, tot een dichtbeboste jungle met rivieren en kleine watervallen. U kunt deze trekking in vier of vijf dagen maken.

GHOREPANI – POON HILL TREKKING

Vanuit Pokhara gaat u via Nayapul naar Birethati waar het startpunt ligt van deze trekking. Hier is een checkpoint waar de vergunningen worden gecontroleerd. Na deze controle kunt u met de trekking beginnen. Via Thikhedunga wandelt u naar het dorpje Ulleri (1500 meter). De volgende dag gaat u van Ulleri naar Ghorepani (2874 meter). De dag hierna stijgt de route nog een klein stukje naar 2610 meter via Banthanti en Tadapani. En de laatste dag daalt u weer naar beneden, naar het plaatsje Ghandruk Village op 1960 meter. De uitzichten tijdens de trektocht zijn adembenemend. Tijdens de trektocht naar Poon Hill zult u de warme gastvrijheid van de Gurung bevolking tegenkomen. Ook kunt u hun culturen en tradities tegenkomen terwijl u de grootste Gurung nederzettingen van Annapurna Regio, Ghorepani en Ghandruk bezoekt.

ANNAPURNA BASE CAMP TREKKING

Annapurna Base Camp is na Everest Base Camp de meest populaire trekkingsbestemming van Nepal. Deze trekking is relatief eenvoudiger en korter dan de Everest Basement Camp. Tijdens een zeven daagse trekking krijgt u een ongelooflijke trekking-ervaring tot aan het Base Camp van de tiende hoogste berg ter wereld, Mount Annapurna (8091 meter). Dit kamp ligt op 4130 meter, dus u moet deze trekking niet onderschatten, want hier bestaat een kans dat u last krijgt van hoogteziekte. Er zijn veel attracties tijdens deze trektocht, zoals het panoramische uitzicht op de Himalaya, interessante flora en fauna, gecombineerd met een verbazingwekkende cultuur en levensstijl van de lokale bevolking in de kleine dorpjes die u onderweg tegen komt. Ook krijgt u de kans om de Himalaya geit, muskusherten, luipaarden en verschillende soorten vogels te zien. Een goede conditie en een flinke dosis doorzettingsvermogen zijn een must voor deze trekking.

GIDS MEE?

Op zich heeft u voor dit gebied geen gids nodig. Het voordeel van een gids is dat zij uw bagage dragen en u meer kan vertellen over de natuur en cultuur in het Annapurna gebied. Let er wel op dat u met minimaal twee personen loopt en nooit alleen!

TIPS VOOR EEN TREKKING IN HET ANNAPURNA GEBIED:

  • Begin zo vroeg mogelijk met de trekking. In de ochtend is het uitzicht het mooist en heeft u de minste kans op regen.
  • Geef de avond ervoor uw wensen door voor het ontbijt, dan staat dit voor u klaar en kunt u snel verder met de trekking.
  • Drink voldoende water om hoogteziekte te voorkomen. Het advies is minimaal twee liter per dag.
  • Er zijn geen pinautomaten in dit gebied, neem dus voldoende geld mee.
  • In Kathmandu en Pokhara zijn winkels waar u attributen kunt kopen/huren voor de trekking, zoals wandelstokken en slaapzakken.

ANNAPURNA REGIO

RONDREIZEN NEPAL

Nepal Rondreizen

4 tours

REIS OP MAAT NAAR NEPAL AANVRAGEN

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.