fbpx

Manaslu

MANASLU CIRCUIT

HOE LANG IS HET MANASLU CIRCUIT?

Het Manaslu Circuit biedt een langere tocht aan dan sommige andere trektochten in Nepal. Het Manaslu circuit kan worden gelopen in 13 tot 17 dagen. De beste duur is 14-15 dagen omdat u zo het beste kunt acclimatiseren en toch van voldoende comfort geniet. De totale afstand van het Manaslu Circuit is 177 kilometer. De afstand kan echter verschillen, dit is afhankelijk waar u wilt starten: Arughat Bazar of Soti Khola.

WAT MAAKT HET MANASLU CIRCUIT SPECIAAL?

Het Manaslu Circuit is ronduit speciaal. De tocht volgt een eeuwenoude zouthandelsroute langs de steile Budhi Gandaki rivier. Tien toppen van meer dan 6.500 meter zijn zichtbaar tijdens de trekking door de Manaslu regio, inclusief toppen van meer dan 7.000 meter hoog. Daarbij zijn er ook veel minder mensen op het Manaslu Circuit en dit onderscheidt de tocht van zijn drukkere broer het Annapurna Circuit, wat op 60 kilometer naar het oosten ligt.

ETNISCHE GROEPEN

Dit gebied wordt voornamelijk bevolkt door twee etnische groepen: Nubri en Tsum. Chhikur’s vertakking van de rivier scheidt deze twee rassengebieden. Hoewel Nubri na de opening van het Nepalese toerisme in 1950 vaak werd bezocht, heeft het Tsum nog steeds veel van zijn traditionele cultuur, kunst en traditie in stand gehouden. Gurungs is de grootste etnische groep in de centrale heuvels van de regio.

MINIMAAL AANTAL PERSONEN

Het Manaslu circuit moet u met minimaal twee personen lopen, anders krijgt u geen startvergunning en ook geen startdatum.

BESTE SEIZOEN MANASLU

In Manaslu en de hele Annapurna Regio heeft u te maken met vier duidelijk verschillende seizoenen: lente, zomer, winter en herfst. De maanden van maart tot mei en van oktober of november zijn het meest populair voor trekking in het Annapurnamassief. Toch is elk seizoen geschikt en heeft elk seizoen zijn eigen sfeer en uitdagingen.

MANASLU CIRCUIT VERSUS ANNAPURNA CIRCUIT?

Het Annapurna Circuit is fantastisch. Het geeft u alles wat u zoekt tijdens een trekking in het Annapurna Sanctuary of Nepal. Echter, omdat veel mensen weten dat de Annapurna Circuit Trek een fantastische plek is, wordt dit gebied ook zeer druk bezocht. Na de Everest Base Camp Trek is de Annapurna Circuit Trek de drukste trekking in Nepal. Het Manaslu Circuit is alles wat het Annapurna Circuit is, maar het zorgt voor een meer authentieke trekervaring.

De dorpen op het circuit van Annapurna waren altijd slecht bereikbaar en de moderne tijd vraagt om een moderne infrastructuur. Als gevolg daarvan is een deel van het Annapurna Circuit geasfalteerd en dit is zeer confronterend voor de lokale gemeenschappen. Trekkers zijn namelijk altijd op zoek naar de meest afgelegen paden en hoewel er nog steeds een aantal op het Annapurna Circuit zijn, vindt u ze zeker op het Manaslu Circuit.

Het Manaslu Circuit wordt ook steeds drukker en onderweg vindt u over het parcours diverse theehuizen.

IS EEN MANASLU TREKKING MOEILIJK?

Wandelen of trekken in de Annapurna regio kan een uitdaging zijn. Maar dat betekent niet dat u het niet kunt. Als u van wandelen houdt en ervoor zorgt dat u ruim voor het begin van de trek gaat trainen, dan kunt u het zeker doen! De gemiddelde trek in de Annapurna regio is niet moeilijk, maar wandelaars en trekkers moeten wel matig fit zijn, u trekt immers nog steeds door de Himalaya van Nepal.

BESTE ROUTE MANASLU CIRCUIT?

Er zijn heel veel opties om een passende trekking in het Manaslu Circuit te maken. Als u Manaslu goed wilt doen, moet u proberen om er zoveel mogelijk tijd voor uit te trekken. U zult eerst naar Pokhara moeten reizen en als u dan toch in Nepal bent, adviseer ik u ook om hier ook een paar dagen door te brengen, de stad is te mooi om over te slaan. In overleg stel ik dan de beste route met u samen!

RONDREIZEN NEPAL

Nepal Rondreizen

4 tours

LIGGING MANASLU

REIS OP MAAT NAAR NEPAL

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.