fbpx

Nagarkot

NAGARKOT IN NEPAL

Als u Nagarkot zegt, dan zegt u het allermooiste uitzicht op de Himalaya. En het is niet alleen mooi, hetis adembenemend! Op 32 kilometer van Kathmandu ligt Nagarkot op een hoogte van 2.000 meter, een dorp vol met hotel langs een bergkam waar vandaan u de breedst mogelijke uitzichten heeft op de Himalaya met daarbij acht zichtbare bergtoppen:

  • Annapurna (8091 meter)
  • Manaslu (8156 meter)
  • Ganesh Himal (7 toppen tussen 6400 en 7400 meter)
  • Langtang (7245 meter)
  • Jugal (5825 meter)
  • Rolwaling (7181 meter)
  • Mount Everest (8848 meter)
  • Num Ri (6677 meter)

Timing is heel belangrijk, want deze bergen zijn berucht dat ze regelmatig achter een bewolkte hemel verdwijnen. Vanaf één van de vele hoteldaken kunt u vooral in de vroege ochtend de adembenemende zonsopgang bekijken over de Himalaya. Het beste kijkseizoen zijn de maanden maart, april, oktober, november en december. In deze periodes is een heldere lucht zeer waarschijnlijk. Als u in het voorjaar gaat, ziet u ook de prachtig gekleurde bloemenvelden in de omgeving.

Rondom Nagarkot liggen mooie begroeide heuvels en groene valleien, maar afgezien van het uitzicht, heeft de stad met ongeveer 5.000 inwoners weinig te bieden. Het is wel een fijne stad om te relaxen en bij te komen.

HOE KOMT U IN NAGARKOT?

Vanaf de hoofdstad Kathmandu kunt u Nagarkot zowel bereiken per auto als te voet tijdens een trekking. Tijdens een trekking vertrekt u vanaf de prachtige Changu Naraya tempel, op 20 kilometer ten oosten van de hoofdstad Kathmandu. De trekking gaat via bossen en kleine dorpjes met uitzicht over de Kathmandu vallei. Met de auto rijdt u in 1 ½ uur vanaf Kathmandu naar Nagarkot.

NAGARKOT TREKKING 

Vanaf Nagarkot kunt u een aantal hike tochten maken.

De bekendste is naar Nagarkot Buddha Peace Park. Dit is een mooie wandeling waarbij u de terrasvormige landerijen ziet en het Buddha Peace Park. Bij dit park zit een boomplantage. Hier kunt u een boom planten ter nagedachtenis aan uw geliefde of ter gelegenheid van een speciale dag als verjaardag of jubileum. Als de boom gepland is zorgt het management van het Peace Park voor de bomen.

U kunt ook kiezen voor een meerdaagse hike tocht van Nagarkot naar Dhulikhel. Dhulikhel, is ook een kleine plaats maar heeft ook cultureel het een en ander te bieden. Hoewel het oude Durbar Square niet dezelfde omvang heeft als de grote tempelpleinen in Kathmandu en Patan, zijn er in Dhulikhel toch nog een aantal mooie oude huizen en enkele kleinere tempeltjes.

Ook een bezoek aan Namo Buddha behoort dan zeker tot de opties. Door de gunstige ligging van Nagarkot ten opzichte van Kathmandu, is dit gebied is zeer geschikt voor trekkings voor beginners en gevorderden en mensen die kort verblijven in Nepal.

NAGARKOT PARAGLIDING

Vanaf Nagarkot kunt u geweldig avontuur beleven: paragliden. Een onvergetelijke vlucht te midden van het adembenemende berglandschap, een ontzagwekkende ervaring, variërend van adrenaline-pompende wendingen en bochten tot een echt ontspannende ervaring die boven de prachtige wildernis en het landschap van de Himalaya, bossen, groen drijft valleien en Mongoolse dorpen.

RONDREIZEN NEPAL

Nepal Rondreizen

4 tours

LIGGING NAGARKOT

RONDREIS OP MAAT NAAR NEPAL

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.