fbpx

Nepal actief

ACTIEVE VAKANTIE NEPAL

De Nepalese overheid heeft 2020 uitgeroepen tot het jaar van het toerisme en hoewel ieder jaar perfect is om Nepal te bezoeken, is Nepal de bestemming van Azië om een sportieve en actieve vakantie te houden.

NEPAL TREKKING

Nepal is het land van de indrukwekkende natuur en bergen waar u prachtige trekkings kunt maken. Er zijn heel veel mogelijkheden hierin. Hier leest u alles over deze verschillende mogelijkheden, want u kunt kiezen uit lichte, middelzware en zware trekkings. Via eeuwenoude handelspaden met uitzicht op de mooiste en hoogste bergen van de wereld. De natuur is in één woord magnifiek te noemen. De tochten gaan over eeuwenoude handelspaden en door kleine gehuchten. De vriendelijke bevolking heet u van harte welkom. Trekkings in Nepal zijn een unieke belevenis! Ook is het zeer belangrijk dat u op de hoogte bent van het begrip “hoogteziekte”.

RAFTEN IN NEPAL

Naast trekkings zijn er ook talloze mogelijkheden om te raften in Nepal. Rivieren in Nepal worden behandeld als godinnen. Ze zijn de altijd vloeiende en inspirerende bron van schoonheid, overvloed en oneindig avontuur. De ruige natuur, extreme variaties en overmatig smelten van sneeuw in Nepal zorgen ervoor dat er talloze boeiende rivieren door het hele land stromen. Dit maakt Nepal een voor de hand liggende keuze voor rivieravontuur.

White River Rafting is een extreem populair en spannend avontuur in Nepal. Er zijn maar weinig plaatsen ter wereld die de donderende loop van de rivieren van Nepal kunnen evenaren die zijn ontstaan ​​door de sneeuwsmelting van de Himalayabergen. De rivieren stromen door gedraaide canyons, crashen in rotsen, spleten en breken in brede stroomversnellingen, schuimend, wervelend en stromend in een daverend kabaal. Delta Holidays biedt op alle niveaus een raft avontuur aan, variërend van graad III tot graad IV op de meest belangrijke rivieren van Nepal. De tours worden begeleid door ervaren raftinggidsen die zeer goed opgeleid zijn voor eerste hulp in de wildernis. Ze hebben uitgebreide veiligheidstrainingen gehad.

KAJAK NEPAL

Kajakken is een individuele watersport. Kajaks zijn gemaakt van een speciaal soort plastic en hebben speciale drijfinrichtingen om het drijfvermogen te ondersteunen. Kajakkers bewegen zich door het water met dubbele peddels (dubbel mes). Geniet en wordt een met de natuur en de rivier. Met zijn brede scala aan rivieren en de vele uitdagende stroomversnellingen is Nepal de perfecte bestemming voor kajakken. Of u nu een beginner bent of een ervaren wildwaterkajakker, voor iedereen zijn er mogelijkheden.

Steile hellingen, groenblijvende eiken en blauwe dennen, borrelende stroomversnellingen en rotsachtige oevers komen samen om u te vermaken. U kunt onderweg ook diverse lokale dorpen en zijdalen verkennen. Er wordt gezegd dat kajakken over de rivieren in Nepal een van de beste manieren is om van het land te genieten. Grote stroomversnellingen en prachtige landschappen maken de kajaktochten klassiek.

FIETSEN EN MOUNTAINBIKEN NEPAL

Liefhebbers van fietsen en mountainbiken kunnen hun hart ophalen in Nepal. Van februari tot mei en van september tot november is het geweldig fietsen in Nepal. Ook in de maanden december en januari is het mogelijk, al kan sneeuw en koud weer roet in het eten gooien. Van juni tot augustus is de moesson in Nepal en daarom is fietsen dan niet mogelijk. U kunt fietsen in verschillende gebieden. Van rustig fietsen in de lagere regios rond Kathmandu en Pokhara tot fietsen op grote hoogte in Lhasa in Tibet tijdens een volledig ondersteunde mountainbike-expeditie, waarbij u fietst van Lhasa naar Kathmandu. Alle fietsvakanties zijn gaan over zowel on- en off-road tracks en voertuigondersteuning is aanwezig tijdens de tocht. U hoeft alleen maar te zorgen voor een goede conditie. Met een fietsvakantie bent u nog meer betrokken bij de omgeving en maakt u kennis met het platteland en de kleine dorpjes in diverse uithoeken van het land. En fietsen is goed voor het milieu.

ZIPLINE NEPAL

Tot februari 2018 had Nepal de langste zipline ter wereld, maar die nominatie zijn ze kwijt geraakt aan de Jebel Jais zipline in Ras al Khaimah in de Verenigde Arabische Emiraten. Bij Pokhara ligt de twee na langste waanzinnig spannende zipline ter wereld, 1800 meter lang en een hoogteverschil van 600 meter vliegt u met snelheden van 100 kilometer per uur naar beneden. Het is een van de beste en populairste attracties in het avontuurlijke sportparadijs Pokhara. Ook bij Kathmandu en Dhulikel kunt u vliegen met een zipline.

PARAGLIDING NEPAL

Deltavliegen is een nieuw geïntroduceerde activiteit in Nepal, in het gebied rondom Pokhara. Deltavliegpiloten worden gelanceerd vanaf heuvels met uitzicht op de bergen vanaf een vlakke ondergrond of worden omhoog gesleept vanaf een vliegveld achter een ultralicht vliegtuig. Cirkel naar de wolken en zet koers voor een crosscountryvlucht over rijstvelden, kleine dorpjes en prachtige natuur en bergen, omringt door een lichte bries van Himalaya lucht. Samen met een piloot-instructeur zult u vrij en stil glijden door de lucht. Het gevoel dat u tijdens deze vlucht zal ervaren is onbeschrijfelijk en geeft een onovertroffen gevoel van voldoening. De meest populaire maanden zijn november, december en januari, vanwege het consistente weer gedurende deze maanden.

PAARDRIJDEN NEPAL

Nepal heeft verschillende opties voor paardrijdliefhebbers. Van korte tochten voor beginners van 3-4 uur in de laaglanden van de Tangvallei tot langere excursies van 8-10 uur in de hooggebergten en door de sneeuw. Een unieke ervaring die u niet snel zult vergeten.

RONDREIZEN NEPAL

Nepal Rondreizen

4 tours

RONDREIS OP MAAT NAAR NEPAL

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.