fbpx

Overnachten Nepal

SOORTEN ACCOMMODATIES NEPAL

Nepal heeft een zeer gevarieerd aanbod in accommodaties, van vijfsterrenhotels tot zeer eenvoudige theehuisjes en tenten.

HOTELS NEPAL

Vooral in de populaire bestemmingen van Nepal, Kathmandu en Pokhara zijn meer dan voldoende hotels. Het aantal sterren in Nepal is echter niet te vergelijken met het aantal sterren zoals wij die hier in Europa hanteren. De meeste hotels hebben kamers met een privé badkamer. Vijfsterrenhotels zult u voornamelijk treffen bij de populaire locaties in Nepal, zoals Kathmandu, Dhulikel, Chitwan en Pokhara. Hotels met zwembad zijn er wel, maar weinig. Grote bekende hotelketens zijn ook aanwezig in Nepal, zoals Radisson, Marriott en Hyatt.

In de hotels verblijft u op basis van logies en ontbijt.

En in Nepal vindt u het hoogst gelegen hotel ter wereld. In Syangboche ligt het Everest View Hotel op 3880 meter. Vanuit iedere kamer hebt u zicht op de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Het personeel komt uit de regio en vertelt u graag van alles over het gebied en de hoogste berg.

BED & BREAKFAST / GUESTHOUSE / HOMESTAY NEPAL

In heel Nepal zijn er voldoende bed & breakfast, guesthouses en homestays die door de lokale bevolking worden gerund. U slaapt dan in het huis van de bewoners. Een unieke manier van overnachten, want u maakt op deze manier heel goed contact met de Nepali bevolking. Ze vertellen u graag over hun dagelijkse leven en praten graag honderduit over Nepal. Ze heten u van harte welkom.

CAMPING NEPAL

Kamperen in Nepal doet u voornamelijk tijdens een trekking. U slaapt dan in een stevige tent. Het voordeel dat u op een camping gaat overnachten, is dat u de meer afgelegen paden kunt gaan bewandelen. Check van te voren of slaapzakken aanwezig zijn of dat u deze zelf mee moet nemen. Een trekking waarbij u gaat overnachten op een camping is een logistieke onderneming, want alles moet mee wat u onderweg nodig hebt. Deze trips zijn dan ook alleen in groepsverband te boeken omdat er naast de reizigers ook nog een trekgroep meegaat om de spullen te dragen.

THEEHUIS NEPAL

Naast tenten komt u tijdens trekkings ook vaak in kleine dorpjes waar u kunt overnachten in een theehuis. Theehuizen zijn er in verschillende varianten,  deze variëren van hotels met twee verdiepingen tot kleine familiehuizen en eenvoudige huisjes met slaapkamers met gedeelde badkamer. Met name in de regio Langtang, Annapurna en Everest zult u deze veel tegenkomen. Alle theehuizen worden gemanaged door Nepalezen, een unieke kans om kennis te maken met de lokale bevolking. U maakt op een unieke manier kennis met de hartelijkheid van de Nepalezen. Het enige dat u mee moet brengen voor een theehuis zijn warme klederen voor de avond, een fles water, een camera en soms ook een slaapzak.

HOSTELS NEPAL

Nepal is sinds de jaren 60 van de vorige eeuw erg geliefd bij backpackers en hostels zijn dan ook ruim voldoende aanwezig in Nepal. In deze hostels kunt u kiezen voor een dorm (slaapzaal) of een privé kamer al dan niet met een privé- of gedeelde badkamer. Het is een goedkope manier van overnachten in Nepal.

KLOOSTER NEPAL

En wilt u een bijzondere overnachting? U kunt bij het Namo Buddha klooster in het naast gelegen pension overnachten en zo een hele dag bij en met de monniken van het klooster samen leven. Een unieke ervaring want hier maakt u kennis met het Leven van Boeddhistische monniken en leert u hun rituelen kennen in een Tibetaans klooster. Beleef ook het ‘chanten van de mantra’ en het getrommel van de monniken in de grote tempel tijdens het ochtendgloren. Nergens ter wereld zult u de oosterse spiritualiteit intenser ervaren dan in Nepal. U kunt ook meerdaagse retraites volgen in een klooster.

LODGES

Ook zijn er in Nepal diverse mogelijkheden om in een lodge te overnachten. Traditionele accommodaties op bijzondere locaties als in de jungle of nationaal park, met (moderne) voorzieningen. Een overnachting waar de band tussen natuur en de mens verstrekt wordt.  Ook door de unieke ligging wordt rust en natuur ook mooi met elkaar gecombineerd.

 

Tijdens uw individuele rondreis in Nepal kunt u in alle soorten accommodaties overnachten, kleinschalig en sfeervol.

RONDREIZEN NEPAL

Nepal Rondreizen

4 tours

REIS OP MAAT NAAR NEPAL

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.