fbpx
030-6055599 info@delta-holidays.nl

Overnachten Nepal

SOORTEN ACCOMMODATIES NEPAL

Nepal heeft een zeer gevarieerd aanbod in accommodaties, van vijfsterrenhotels tot zeer eenvoudige theehuisjes en tenten.

HOTELS NEPAL

Vooral in de populaire bestemmingen van Nepal, Kathmandu en Pokhara zijn meer dan voldoende hotels. Het aantal sterren in Nepal is echter niet te vergelijken met het aantal sterren zoals wij die hier in Europa hanteren. De meeste hotels hebben kamers met een privé badkamer. Vijfsterrenhotels zult u voornamelijk treffen bij de populaire locaties in Nepal, zoals Kathmandu, Dhulikel, Chitwan en Pokhara. Hotels met zwembad zijn er wel, maar weinig. Grote bekende hotelketens zijn ook aanwezig in Nepal, zoals Radisson, Marriott en Hyatt.

In de hotels verblijft u op basis van logies en ontbijt.

En in Nepal vindt u het hoogst gelegen hotel ter wereld. In Syangboche ligt het Everest View Hotel op 3880 meter. Vanuit iedere kamer hebt u zicht op de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Het personeel komt uit de regio en vertelt u graag van alles over het gebied en de hoogste berg.

BED & BREAKFAST / GUESTHOUSE / HOMESTAY NEPAL

In heel Nepal zijn er voldoende bed & breakfast, guesthouses en homestays die door de lokale bevolking worden gerund. U slaapt dan in het huis van de bewoners. Een unieke manier van overnachten, want u maakt op deze manier heel goed contact met de Nepali bevolking. Ze vertellen u graag over hun dagelijkse leven en praten graag honderduit over Nepal. Ze heten u van harte welkom.

CAMPING NEPAL

Kamperen in Nepal doet u voornamelijk tijdens een trekking. U slaapt dan in een stevige tent. Check van te voren of slaapzakken aanwezig zijn of dat u deze zelf mee moet nemen.

 

THEEHUISJES NEPAL

Naast tenten komt u tijdens trekkings ook vaak in kleine dorpjes waar u kunt overnachten in een theehuisje. Eenvoudige huisjes met slaapkamers, vaak met een gedeelde badkamer.

HOSTELS NEPAL

Nepal is sinds de jaren 60 van de vorige eeuw erg geliefd bij backpackers en hostels zijn dan ook ruim voldoende aanwezig in Nepal. In deze hostels kunt u kiezen voor een dorm (slaapzaal) of een privé kamer.

 

KLOOSTER

En wilt u een bijzondere overnachting? U kunt bij het Namo Buddha klooster in het naast gelegen pension overnachten en zo een hele dag bij en met de monniken van het klooster samen leven. Een unieke ervaring.

LODGES

Ook zijn er in Nepal diverse mogelijkheden om in een lodge te overnachten. Traditionele accommodaties op bijzondere locaties als in de jungle of nationaal park, met (moderne) voorzieningen.

Tijdens uw individuele rondreis in Nepal kunt u in alle soorten accommodaties overnachten, kleinschalig en sfeervol.

RONDREIZEN NEPAL

Nepal Rondreizen