fbpx

Trekking Nepal

TREKTOCHT NEPAL

De mooiste trekking maakt u in Nepal! Via eeuwenoude handelspaden met uitzicht op de mooiste en hoogste bergen van de wereld. De natuur is in één woord magnifiek te noemen. De tochten gaan over eeuwenoude handelspaden en door kleine gehuchten. De vriendelijke bevolking heet u van harte welkom. Trekkings in Nepal zijn een unieke belevenis!

De gebieden voor trekkings zijn verdeeld in een aantal zones en in zwaarte. Nepal heeft trekkings voor iedereen, van lichte wandeltochten tot aan uitdagende expedities.

WELKE TREKKING?

Welke trekking past bij u? Er is een trekking voor iedereen. Het hangt wel af van een aantal factoren welke geschikt is voor u. De belangrijkste factoren zijn tijd en zwaarte.

Indien u beschikt over een normale basisconditie kunt een trekking maken in de laaglanden rondom Kathmandu Vallei, Dhulikel, Pokhara of Poon Hill. Hoe hoger u de Himalaya ingaat, hoe zwaarder de trekking wordt. Dit heeft vooral te maken met de duur van de trekking, want het duurt langer voordat u het eindpunt bereikt. Ook de hoogte speelt hier een rol en hiervoor is enige training voor vertrek vereist.

LICHTE TREKKING

Een lichte trekking is geschikt voor iedereen die beschikt over een goede normale basisconditie. De trekkings zijn niet op grote hoogte. De uitzichten zijn prachtig en ook met trekkings in de laaglanden ziet u de Himalaya en heeft u ook mooie vergezichten. U wandelt door boerendorpjes, langs rijstterrassen, tempels en het kleurrijke Nepalese platteland. Een lichte trekking is ook niet saai, want ook hier zitten af en toe best pittige beklimmingen tussen en steile afdalingen. Deze trekking zijn over het algemeen van korte duur en duren ongeveer 2-5 uur per dag.

MIDDELZWARE TREKKING

Voor een middelzware trekking heeft een goede conditie nodig. Deze trekkings zijn langer en u wandelt per dag gemiddeld 6 uur. U hoeft geen ervaring te hebben met bergsport of wandelen. De hoogteverschillen nemen hier wel meer toe.

ZWARE TREKKING

Houdt u van een uitdaging en beschikt u over een uitstekende conditie? Hebt u daarbij ook ervaring met trekkings en bergen? Dan kunt u een zwarte trekking aan. De hoogteverschillen zijn hier flink en ook de paden waarover u gaat wandelen zijn over het algemeen zeer pittig en zelfs niet aanwezig. Bij een zware trekking loopt u langs gletsjers en/of over bevroren riviertjes. Deze trekkings duren ook langer, u moet langer lopen want de theehuizen waar u kunt overnachten zijn ook steeds beperkter. De lucht is ook veel ijler en de temperatuur wordt steeds lager. Bij deze trekkings is een drager noodzakelijk.

HOOGTEZIEKTE NEPAL

Hoogteziekte heeft niets met fitheid en ervaring te maken, het kan iedereen overkomen. Hoogte ziekte komt door gebrek aan zuurstof. Symptomen die u kunt ervaren zijn hoofdpijn, misselijkheid, braken, duizeligheid, verlies van eetlust en kortademigheid. Heel is heel belangrijk om deze symptomen serieus te nemen en veel water te drinken. Geef uw lichaam dus de tijd om te wennen aan de hoogte en het zuurstofgebrek. De klachten verdwijnen meestal u niet verder stijgt. De kans op hoogteziekte kunt u verkleinen door vooral langzaam te klimmen en lager te overnachten dan het hoogste punt waar u die dag bent geweest.

Milde hoogteziekte geeft klachten van hoofdpijn, misselijkheid, braken duizeligheid en kortademigheid. De klachten verdwijnen meestal als men niet verder stijgt. Milde hoogteziekte kan echter overgaan in ernstige hoogteziekte. Hoofdpijn en kortademigheid verergeren en treden ook in rust op, vooral ‘s nachts. U voelt zich steeds slomer en kunt uiteindelijk buiten bewustzijn raken. Onmiddellijke afdaling en medische hulp is dan zeer dringend noodzakelijk. Indien u zich niet laat behandelen kan dit leiden tot coma of zelfs tot overlijden!

Tijdens een trekking vraagt de gids regelmatig naar uw gezondheid. Geef daarom op tijd aan als u klachten ervaart. De gids kan u dan adviseren wat u moet doen, het hoeft niet meteen te betekenen dat u moet stoppen. Alleen als de klachten erger worden kan de gids besluiten om de trekking af te breken voor uw eigen veiligheid.

TREKKING GEBIEDEN NEPAL

EVEREST REGIO

Met de beroemde Mount Everest, de hoogste berg ter wereld

Lees verder

ANNAPURNA REGIO

Het trekkinggebied van Dhampus, Tikhedhunga, Ghorepani, Landruk, Ghandruk, Poon Hill en Tadapani

lees verder

LANGTANG REGIO

Het gebied ten noorden van Kathmandu

Lees verder

MANASLU

Manaslu Circuit, een trekking van 177 kilometer

Lees verder

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.