fbpx

Vervoer Nepal

REIZEN NAAR NEPAL

De internationale luchthaven van Nepal is Tribhuvan International Airport Kathmandu. Vanuit Nederland zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Nepal. Met Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways (inclusief KLM) kunt u met één overstap naar Kathmandu vliegen. De luchthaven van Kathmandu ligt tegen de stad “aangeplakt”, met 30-45 minuten bent u in de toeristische wijk Thamel.

REIZEN IN NEPAL

Het vervoer in Nepal is weer heel anders dan in andere Aziatische landen, want Nepal heeft geen uitgebreid netwerk qua wegen. Het vervoer Nepal is dan ook redelijk beperkt. De meest gebruikte vervoersmiddelen zijn de bus, auto, taxi en de brommer, maar dit verschilt ook weer per regio.

VERVOER IN DE STEDEN VAN NEPAL

In de grote steden Kathmandu en Pokhara kunt u heel gemakkelijk een taxi of een tuk-tuk nemen. Spreek van te voren een prijs af, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. U vindt ze overal, en vaak zullen ze u al aanspreken of u een taxi nodig hebt.

In Kathmandu kunt u ook kiezen voor een fiets-riksja. Het gaat misschien iets minder snel, maar ze komen wel beter en sneller door het drukke verkeer van Kathmandu.

Ook in Nepal kunt u een brommer or motor huren, al adviseer ik u dat niet! Het is vooral door de locals een veelgebruikt vervoersmiddel. De wegen zijn slecht, niet alleen in de stad maar ook in de bergen en zeker het drukke verkeer in Kathmandu kan overweldigend zijn wat gevaarlijke situaties kan opleveren. Mocht u dit toch willen, dan heeft u voor het huren van een brommer een internationaal rijbewijs nodig en een mondkapje, want de luchtvervuiling kan enorm zijn.

TOETEREN

Toeters worden volop gebruikt in Nepal, echter zonder enig resultaat. Niemand reageert of gaat aan de kant voor het toeterende (of knipperende) voertuig, met uitzondering in de bergen, hier wordt het gebruikt als waarschuwing voor een bocht, voor eventueel tegemoetkomend verkeer.

BUS NEPAL

Bussen rijden er heel veel in Nepal. Deze zijn goedkoop, maar ook zeer oncomfortabel. De stoelen zijn smaller, het dak lager en de meeste bussen zijn niet voorzien van schokdempers, wat op de slechte wegen goed voelbaar is. Niet alle bussen zijn voorzien van airconditioning. Vaak gaan er ook meer mensen in de bus, dan dat er plaats voor is, dus het kan extra krap zijn. De meeste bussen rijden in de nacht en door de slechte wegen gebeuren dan ook de meeste ongelukken. Het is bewezen dat u in Nepal 30 keer meer kans hebt om te verongelukken met de bus dan in Nederland.

TREIN NEPAL

Op dit moment is er maar één passagierstraject in Nepal in gebruik. Dit traject verbindt de pelgrimsstad Janakpur (op 250 kilometer ten zuidoosten van Kathmandu) met de grens van India (Janaigar). Vooral pelgrims uit India maken gebruik van deze treindienst. De Nepalese overheid heeft concrete plannen het spoornetwerk in Nepal de komende jaren flink uit te gaan breiden, maar vooralsnog zijn dat alleen nog maar plannen. Het belangrijkste plan is voor een spoorlijn van China naar Nepal.

AUTOHUUR NEPAL

Het is niet mogelijk om een auto te huren in Nepal. Er zijn wel bekende autoverhuurders in Nepal, maar u mag zelf de auto niet besturen. U kunt alleen een auto huren met chauffeur.

AUTO MET CHAUFFEUR

De meest comfortabele manier om in Nepal te reizen is met een auto met chauffeur. Via de lokale agent in Nepal werk ik samen met betrouwbare chauffeurs die allemaal basic Engels spreken. De gids die meegaat spreekt uitstekend Engels. U gaat relaxed op reis, hoeft alleen maar te genieten terwijl u overal heen wordt gereden zonder zorgen dat u verkeerd rijdt of de weg kwijt raakt.

BINNENLANDSE VLUCHTEN NEPAL

Een binnenlandse vlucht is een goede optie om u snel te verplaatsen in Nepal. Het is wel duurder, maar ook veel sneller. Voor binnenlandse vluchten is Kathmandu de uitvalsbasis. Hier ligt ook het grootste vliegveld. Let op: er zijn seizoenen dat vluchten wel kunnen uitvallen bij slecht weer. Bij de meeste luchtvaart-maatschappijen is de hoeveelheid ruimbagage die u mee mag nemen 15 kilo, zonder een optie om extra bij te boeken. Nepal heeft 16 luchthavens, waarvan Kathmandu de meest bekende is en Lukla de meest spectaculaire. De meeste vluchten worden uitgevoerd met Buddha Air en Yeti Airlines.

RONDREIZEN NEPAL

Nepal Rondreizen

4 tours

RONDREIS OP MAAT NAAR NEPAL

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.