fbpx

Actieve vakantie in Sri Lanka

Sri Lanka is uitermate geschikt om sportief en actief te gaan ontdekken. Stevige wandelingen, spannende activiteiten met een hoog adrenaline gehalte en dan ook nog de prachtige natuur ontdekken. De vele rivieren, watervallen, bergen en heuvels bieden voldoende mogelijkheden om een reis actief in te vullen.

13 MEEST ADRENALINE VERHOGENDE EN ACTIEVE EXCURSIES IN SRI LANKA:

SRI LANKA ZIPLINE, QUAD TOURS & ABSEILEN

In de groene omgeving van Ella kan de adrenaline gaan stromen! Hier vindt u de langste zipline van Sri Lanka. Via een tweedraads zipline, die zich uitstrekt over 500 meter en waar u met een snelheid van 80 kilometer langs “raast”, geniet u van een panoramisch uitzicht op de prachtige heuvels van het eiland. Naast de zipline in Ella kunt u ook nog gaan abseilen en een tocht met een quad gaan maken! Een afwisselende dag vol actie, adrenaline en avontuur.

RAFTEN IN SRI LANKA

Nog niet genoeg actie? Bij Kitulgala kunt u op de Kelani rivier gaan raften. De Kelani rivier telt in totaal maar liefst 34 stroomversnellingen, waar u een heel dagdeel over kunt doen. De meeste tours zijn echter maar 1 -1,5 uur. En aan het eind? Spring in het water en laat u meevoeren met de stroming. Een heerlijke afwisseling, want de temperaturen zijn tropisch in Sri Lanka en de rivier koelt dan heerlijk af. Deze rivier, omringd door oerwoud en bergen, is de beste plek om te raften in Sri Lanka en kan ook prima gecombineerd worden met een trekking in de jungle.

SRI LANKA SURFEN

Houdt u van (kite)surfen, in Arugam Bay, aan de oostkust ligt de beste surfspot van Sri Lanka. In het bijzonder rondom Surf Point zijn veel surfers te vinden. De mooiste golven zijn er dan ook in de periode mei tot en met oktober. Het is mogelijk om surfles te volgen en op veel plaatsen zijn surfplanken en overige attributen te huur. Bij Kalpitiya, aan de westkust van Sri Lanka, kunt u van mei tot en met oktober kitesurfen.

 

WANDELEN IN SRI LANKA

HORTON PLAINS & WORLDS END

Naast veel natuurparken zijn er ook prachtige parels met pure natuur en berglandschappen. Horton Plains National Park is daar een van en is een beschermd gebied in de centrale hooglanden van Sri Lanka. Het wordt bedekt door bergachtig grasland en nevelwoud. Dit plateau op een hoogte van 2.100 – 2.300 meter is rijk aan biodiversiteit en veel soorten die hier voorkomen zijn endemisch voor de regio. U kunt hier schitterende wandelingen maken met een zeer aangename temperatuur. Een letterlijk hoogtepunt is dan ook World’s End. Een steile helling die 880 meter afdaalt, op een hoogte van 2140 meter. Deze plek geeft een waanzinnig panoramisch uitzicht over de laaggelegen vlaktes en bij helder weer is zelfs de kustlijn te zien. De wandeling vanaf de entree naar World’s End is ongeveer 4 kilometer. Via de Baker waterval loopt u dan terug. De totale wandeling is 9,5 kilometer en zeer goed te doen, ook voor de niet geoefende wandelaar. Goede wandelschoenen zijn wel een must. Horton Plains staat sinds 2010 ook op de lijst van Unesco.

SIGIRIYA LEEUWENROTS EN PIDURANGALA ROCK 

Het betoverende rotsfort van Sigiriya is een niet alleen een vesting, maar ook een kloosterretraite en een rotskunstgalerij. De wandeling naar boven over 1250 treden is een pittige wandeling, maar het uitzicht is meer dan fantastisch. Gebouwd in de 5e eeuw na Christus om een ​​gevreesde invasie af te weren. Het fort bevindt zich op een 200 meter hoge rots en op het hoogtepunt van zijn glorie moet het verwant zijn geweest aan een Europees kasteel dat bovenop Uluru (Australië) is gebouwd. Er zijn watertuinen, 5e-eeuwse rotsschilderingen van jonkvrouwen, een 1000 jaar oude graffitimuur die bezoekers indrukken van de pin-ups vastlegt. Bovenop vindt u het koninkrijk van koning Kassapa. Bij de uitgang zijn een paar enorme stenen leeuwenpoten. Sigiriya is een beroemde attractie en daarom een druk bezocht monument. Het naast gelegen Pidurangala Rock is een stuk rustiger maar heeft net als de Sigiriya Rock een fantastisch uitzicht over de omgeving en op de leeuwenrots! Ook deze wandeling is pittig, maar iets korter dan de leeuwenrots, namelijk 1200 treden.

KNUCKLES MOUNTAINS

Deze bergketen nabij Kandy is een van de meest ruige en mooiste wandelgebieden van Sri Lanka. Vanuit een bepaalde hoek lijken de pieken van de bergen op knokkels van een hand, vandaar dat deze bergketen de knokkelbergen (Knuckle Mountains) worden genoemd. Het gebied staat bekend om de vele verschillende soorten flora en fauna welk door een bijzonder microklimaat zijn ontstaan. Hier kunt u een bijzondere trekking maken van zeker vier uur. De trekking gaat langs een ruig terrein, langs riviertjes, dichte jungle en komt ook langs prachtige watervallen.

ELLA

Ook in de omgeving van Ella, in het centrale gedeelte van Sri Lanka, 55 kilometer ten oosten van Nuwara Eliya. Hier zijn prachtige wandelingen te maken. Eentje die niet mag ontbreken is de wandeling en klim naar de Ella Rock. Deze begint bij het treinstation van Ella en leidt u vervolgens door de wilde natuur naar de top. Hier heeft u een spectaculair uitzicht over de omgeving. Ook de wandeling naar de Nine Arches Bridge (negen bogen brug) is absoluut de moeite waard. Ook de vallei tussen Little Adam’s Peak en Ella Rock, Ella Gap, is de moeite waard om door heen te wandelen.

ADAM’S PEAK

De absoluut meest heftige trekking is de trekking naar de Adam’s Peak. Deze trekking begint midden in de nacht, rond 2 uur en de weg omhoog duurt zeker 4 uur. De top van de Adam’s Peak ligt op 2250 meter. Het is een hele zware, maar absoluut mooie trekking. Onderweg kunt u stoppen om bij een van de vele theehuisjes, om even bij te komen. Als u rond half 6 boven bent, kunt u genieten van een van de mooiste zonsopgangen die u ooit heeft gezien. Deze beklimming is alleen mogelijk van december tot en met mei. Duizenden pelgrims maken deze tocht naar boven in de ze periode. In de overige maanden zijn de theehuisjes gesloten en de paden niet verlicht. De kans dat u boven een mooi uitzicht heeft is laag, want de top ligt dan zeer vaak in de wolken.

LITTLE ADAM’S PEAK

Wilt u het iets minder heftig doen, dan vindt u, zes kilometer ten oosten van Ella, de Little Adam’s Peak. Deze berg is vernoemd naar Adam’s Peak omdat deze berg bijna dezelfde vorm heeft als de Adam’s Peak bij Nuwara Eliya. De wandeling gaat langs theeplantages, bossen en kleine watervallen. Op het eindpunt wordt u beloond met een van de mooiste uitzichten van Sri Lanka. Bij helder weer kunt u zelfs de kust zien liggen. Voor deze wandeling hoeft u geen geoefende wandelaar te zijn. De trekking duurt ongeveer een uur(tje).

SINHARAJA REGENWOUD

Het Sinharaja National Park is een regenwoud en gelegen in de natte zone van het eiland. Het park werd opgericht in 1978 en in 1988 werd het vanwege zijn grote biodiversiteit toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van Unesco. Sinharaja betekent: “Leeuwenkoning” en deze naam komt van het verhaal dat het Sinharaja Rainforest National Park het laatste verblijf zou zijn geweest van de Sri Lankaanse leeuw, welke is uitgestorven rond 3700 voor Christus. Het park ligt tussen twee rivieren in: De Koskulana Ganga in het noorden en de Ging Ganga in het zuiden. Het hoogste punt van het park is Hinipitigala (1171m). Het park beslaat 89 km². En omdat het gelegen is in de natte zone van het land, is het reservaat de op de meeste dagen gehuld in de wolken. De enige manier om het park te bezoeken is te voet en het is verplicht om een gids mee te nemen. Zij leiden u met plezier over glibberige paadjes, terwijl ze van alles vertellen over de weelderige planten, vogels en dieren. U kunt hier een fantastische trekking maken.

FIETSEN IN SRI LANKA 

U kunt ook gaan fietsen in Sri Lanka. Polonnaruwa is hier uitermate geschikt voor. Lange tijd was Anuradhapura de hoofdstad van de Singhalese koningen. De stad ging echter al eeuwen gebukt onder invallen van Tamils en Cholas uit het zuiden van India. Polonnaruwa, de stad die een stuk zuidelijker lag bood uitkomst en is daarmee een van de oudste van de koninkrijken van Sri Lanka. Ruim 1000 jaar geleden werd koning Vijayabahu I, die de indringers van Chola versloeg, hier uitgeroepen tot koning. Polonnaruwa werd een commercieel en religieus centrum in de culturele driehoek. Tegenwoordig vindt u er een grote hoeveelheid aan archeologische schatten, zoals tempels, lotusbaden en de Val Gihara, de liggende Boeddha als hoogtepunt van deze oude stad.

GOLFEN IN SRI LANKA

Sri Lanka en golfen. Deze combinatie zal niet direct bekend zijn, maar er zijn een paar prachtige golfbanen in Sri Lanka. Sri Lanka heeft diverse golfbanen. Hieronder zet ik de meest bekende:

  • Bij het Victoria Golf & Spa Resort In Kandy is een baan met 18 holes. De baaninformatie is Par heren: geel 73 en de Par dames: rood: 72.
  • In Nuwara Eliya ligt de baan Nuwara Eliya Golf course. Deze baan heeft ook 18 holes en de baaninformatie is par heren geel: 73.
  • In Hambantota vindt u Shangri-La’s Hambantota Golf Resort & Spa. Golfen tussen de palmbomen aan de kust. Ook deze baan heeft 18 holes met par 70.
  • Bij de hoofdstad Colombo vindt u Royal Colombo Golf Club. Een baan met 18 holes. De baaninformatie is Par heren geel: 72 en de lengte is 6560 yard en dames Par rood: 72 met een lengte van 5186 yard.

Interesse in een andere baan? Ik regel het graag voor u.

Sri Lanka is een land voor actie, sportiviteit en adrenaline! Wilt u een of meerdere excursies doen? Ik voeg ze graag toe aan uw reisvoorstel.

INDIVIDUELE RONDREIZEN SRI LANKA

(alle bovenstaande sportieve activiteiten kunnen toegevoegd worden)

SRI LANKA RONDREIZEN

4 tours

Sri Lanka korte tours

2 tours

STEL UW EIGEN REIS NAAR SRI LANKA SAMEN

(inclusief de gewenste sportactiviteiten)

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.