fbpx

Sri Lanka, bio-bubble en voorwaarden om te reizen

Reizen en Corona in Sri Lanka

Hier leest u alles over het reisadvies naar Sri Lanka, de situatie met betrekking tot corona, de reisbeperkingen, testen, vaccinatiebeleid en de quarantaineregelen in dit prachtige land.

Augustus 2021
Sinds 21 januari is Sri Lanka geopend voor toeristen. In het voorjaar is er een strenge lockdown geweest, vanwege de Indiase Variant, maar op dit moment geldt het protocol weer zoals deze was in januari 2021. Op dit moment geldt er tot en met 13 september een lockdown, maar toeristen zijn hier van vrijgesteld.

Covid-vrije reistunnels:

Sri Lanka wil op een veilige manier het toerisme doorgang laten vinden en vindt het belangrijk dat er veilig gereisd kan worden.  Met deze protocollen en richtlijnen wil het land terug naar het “oude normaal”. Sri Lanka heeft daarom twee verschillende protocollen opgesteld: Voor gevaccineerde reizigers en voor niet gevaccineerde reizigers.

Op de pagina Hello Again van de Sri Lankaanse overheid staat een uitgebreide toelichting over deze protocollen die u moet volgen tijdens de reis door Sri Lanka.

PROTOCOL NIET GEVACCINEERDE REIZIGERS:

 • Bij aankomst moet u een PCR test laten afnemen.
 • De eerste 14 nachten van uw verblijf moet u in een een ‘Safe and Secure level 1’-hotel verblijven. U vindt hier welke hotels allemaal gecertificeerd zijn.
 • Er geldt geen minimum verblijf voor Sri Lanka en u hoeft ook niet in quarantaine.
 • Tijdens de reis mag u gebruik maken van alle faciliteiten van de hotels.
 • Tijdens de eerste 14 dagen kunt u enkel bezienswaardigheden en toeristische gebieden bezoeken, die de zgn ‘bio bubble” wordt genoemd.
 • Tussen dag 11 en 14 dient u een tweede PCR test te doen. Indien deze negatief is, bent u niet meer gebonden aan deze “bio-bubble” en mag u ook vrij rondreizen in het land.
 • Bij de aanvraag van het visum bent u verplicht om 2 PCR tests a $ 40 per stuk af te nemen en een COVID verzekering af te sluiten voor $ 12.
 • Indien u bij een van de testen positief wordt getest, moet u in quarantaine en deze kosten komen ten laste van de COVID verzekering.

BIO BUBBLE SRI LANKA

De Sri Lankaanse overheid heeft een “bio-bubble” opgesteld. Dit houdt in dat u alleen mag verblijven in Safe and Secure-hotels en dat u alleen bezienswaardigheden en natuurparken mag bezoeken die door de overheid zijn goedgekeurd. Gelukkig staan op deze lijst de belangrijkste attracties en wordt deze lijst ook steeds langer. Er is een goed systeem om de bezoekers te monitoren, en het aantal bezoekers per dag is dan ook beperkt. U kunt enkel rondreizen met uw eigen gezelschap in een privé auto en eigen gids. U mag geen contact maken met andere reizigers of de lokale bevolking. Naast bezienswaardigheden zijn er ook een aantal restaurants waar u gebruik van kunt maken, maar hou er rekening mee dat u vooral moet eten in het restaurant van uw hotel.

PROTOCOL GEVACCINEERDE REIZIGERS:

 • U moet volledig gevaccineerd zijn uiterlijk twee weken voor aankomst in Sri Lanka.
 • Bij aankomst moet u een PCR test laten afnemen en de eerste twee nachten moet u verblijven in een ‘Safe and Secure level 1’-hotel, omdat de uitslag 24-48 uur op zich laat wachten. U vindt hierwelke hotels allemaal gecertificeerd zijn.
 • In dit hotel dient u te wachten op de uitslag van deze on-arrival-test. Tijdens het verblijf mag u gebruik maken van alle faciliteiten van het hotel.
 • Zodra u de uitslag heeft ontvangen, negatief, dan krijgt u van de lokale arts van de testlocatie een document mee waarop staat dat u gevaccineerd bent én een “on-arrival” test heeft gedaan. Hiermee kunt u vrij rondreizen in Sri Lanka, ook buiten de zgn bio-bubble. U hoeft ook niet meer in de gecertificeerde hotels te verblijven. Voor uw gezondheid en veiligheid adviseer ik u om dit wel te doen omdat deze accommodaties voldoen aan alle eisen en tevens ook heel goed zijn.

Update: 6 september 2021, 18.45 uur

REIZEN SRI LANKA

Sri Lanka safari

3 tours

SRI LANKA RONDREIZEN

4 tours

Sri Lanka Nationale Parken

4 tours

Sri Lanka korte tours

2 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.