fbpx

Vervoer Sri Lanka

VERVOER OP SRI LANKA

NAAR SRI LANKA VLIEGEN

Bandaranaike International Airport is de internationale luchthaven van Sri Lanka. De luchthaven ligt 32 kilometer ten noorden van de hoofdstad Colombo en 10 kilometer ten zuiden van Negombo. Negombo is dan ook vaak de eerste stop in Sri Lanka in verband met een korte transfer (15 minuten). Op dit moment kunt u niet meer rechtstreeks naar Sri Lanka vliegen, tot 2019 had KLM een rechtstreekse vlucht op Colombo, maar deze route is voorlopig geannuleerd. U kunt wel met 1 overstap in Doha, Dubai of Abu Dhabi gemakkelijk en snel naar de parel in de Indische Oceaan vliegen.

BINNENLANDSE VLUCHTEN SRI LANKA

Sri Lanka heeft, naast Colombo Bandaranaike International Airport, nog acht andere vliegvelden:

  1. Batticaloa
  2. Trincomalee China Bay
  3. Kandy Polgolla
  4. Sigiriya
  5. Mattala
  6. Sri Jayawardenapura Kotte (ten zuidoosten van Colombo)
  7. Kandy Victoria
  8. Jaffna

Deze vliegvelden worden aangevlogen door Sri Lankan Airlines, maar worden niet veel gebruikt door toeristen.

SRI LANKA AUTO HUREN?

Ik raad het zeer dringend af om zelf een auto te huren op Sri Lanka. Ten eerste gelden er totaal andere verkeersregels, ten tweede is het verkeersgedrag dusdanig onoverzichtelijk dat dit vaak tot hachelijke situaties kan leiden. Ook zijn de verkeersborden (als ze er al zijn) voornamelijk voorzien van de Singalese taal/tekens, een taal die wij niet kunnen lezen, daarbij rijden ze ook links in Sri Lanka.

SRI LANKA PRIVÉ CHAUFFEUR

U ontdekt Sri Lanka het beste met een auto met privéchauffeur. U kunt relaxed zitten en genieten van de prachtige omgeving, u kunt aangeven wanneer u wilt stoppen en hoe lang. Zodra u bent uitgekeken, kunt u weer door. Ook kent de chauffeur veel leuke plekjes onderweg die de moeite waar zijn om te bezoeken.

OPENBAAR VERVOER SRI LANKA

Het wegennetwerk van Sri Lanka is voornamelijk gecentreerd rondom de hoofdstad Colombo. De wegen zijn erg goed en de regering is bezig om dit verder te verbeteren.

TREIN SRI LANKA

In Sri Lanka is ook een ruim spoorwegnetwerk, echter u moet vaak terug reizen naar een centraal punt om daarna weer door te reizen naar het volgende punt. Toch is er een traject wat een absolute must is om per trein te ontdekken, namelijk een gedeelte van de scenic Railway van Kandy via Hatton naar Nanu Oya en Ella (groene lijnen). Een prachtige treinreis langs kleine bergdorpjes, theeplantages en watervallen. Deze rit mag zich met recht tot een van de mooiste treinreizen ter wereld noemen!

Het is aan te raden om deze rit met de trein te maken. De treinverbindingen op Sri Lanka zijn goed, zeer goedkoop en zeker de moeite waard. Daarnaast zijn bijna alle toeristenplaatsen goed met de trein bereikbaar. De gewone treinen hebben allemaal een tweede en derde klas, de exprestreinen ook een eerste klas.

BUS SRI LANKA

Bus: De bussen op Sri Lanka zijn niet aan te bevelen omdat deze vaak zo vol zitten dat alleen de echte avonturiers hiervoor kiezen die geen vast plan hebben en vooral veel tijd. Bussen vertrekken pas zodra ze vol zijn en vooral niet op tijd.

TUK TUK SRI LANKA

Taxi: U kunt bij de meeste hotels een taxi of een busje met chauffeur huren. Ook staan er vaak tuk-tuks klaar waar u snel en goedkoop korte stukken mee kunt afleggen. Let op, spreek van te voren een prijs af, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Het is ook mogelijk om een tuk tuk te huren en er zelf mee te gaan rijden.

INDIVIDUELE RONDREIZEN SRI LANKA

SRI LANKA RONDREIZEN

4 tours

Sri Lanka korte tours

2 tours

STEL UW REIS SAMEN NAAR SRI LANKA

met elke gewenste vervoerkeuze

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.