fbpx

Ba Na Hills & de Gouden Brug

BA NA HILLS EN GOUDEN BRUG

De Ba Na Heuvels zijn een van de bekendste bezienswaardigheden in Da Nang en liggen op ongeveer 35 kilometer afstand van Da Nang. Een bergdorp op de top van de berg dat eruit ziet als een middeleeuws kasteel. In het kasteel vindt u moderne accommodaties, restaurants en een pretpark. De nieuwste aanwinst is de iconische gouden brug die wordt vastgehouden door twee gigantische stenen handen. U kunt deze brug alleen bezoeken als u een kaartje koopt voor het pretpark. De kosten bedragen 30 euro per persoon en dit is inclusief de kabelbaan naar boven. Om de Ba Na Hills te bereiken moet u met de kabelbaan omhoog.

HOE KOMT U BIJ BA NA HILLS?

Er zijn drie mogelijkheden om naar Ba Na Hills te gaan:

 1. Met de openbaar vervoer bus. De prijs ligt ongeveer tussen de 120.000 en 150.000 VND (€ 4,50 – € 6,00) voor een retourkaartje.
 2. Met de taxi. Vanuit Da Nang ligt de prijs op ongeveer 350.000 VND tot 500.000 VND (€ 14- €20) per enkele reis.
 3. Met de motor of scooter Deze kunt u op heel veel plaatsen huren in Da Nang of Hoi An. Prijzen voor de huur beginnen bij ongeveer 80.000 VND (€ 3 per dag) voor een scooter. Via de weg Ba Na – Suoi Moi komt u dan bij de Ba Na Hills.

BA NA HILLS

Het station is in 1919 opgericht door Franse kolonisten en geprezen als “Da Lat van Da Nang City. De Fransen hadden dit station laten bouwen als vrijetijdsbestemming voor Franse toeristen. Door de hoge ligging, op 1489 meter, heeft Ba Na Hills een koel en gematigd klimaat. “Ba Na” komt uit de Katu- taal van de lokale etnische minderheidsgroep die in deze regio woont, en het betekent “mijn berg”. Tegenwoordig is Ba Na Hills veranderd in een attractiepark met een Frans dorp, Franse tuinen, wijnkelders, pagodes, een roddelbaan en de wereldberoemde Gouden Brug.

DRIE DELEN VAN DE BA NA HILLS

De Ba Na Hills zijn in te delen in drie gedeeltes:

 1. Het onderste deel met de Linh Ung tempel, Le Jardin d’Amour (een bloementuin van de liefde), een wijnkelder en een restaurant. Op dit gedeelte zit ook de beroemde Gouden brug.
 2. Het middelste gedeelte: de Franse stad, het pretpark, restaurants, bars, cafés en een zwembad.
 3. De bergtop: Tru Vu Tea corner en een spirituele zone

KABELBANEN BA NA HILLS

Deze drie gedeeltes kunt u alleen bezoeken nadat u een van de drie kabelbanen hebt genomen. De drie kabelbanen zijn totaal 25 kilometer en de langste kabelbaanroute duurt ongeveer 20 minuten. Een vierde station, Da Nang station is nog in aanbouw. U begint bij een van de drie stations:

 • Hoi An Station (5)
 • Toc Tien Station/Dream spring Station (8)
 • Suoi Mo Station (9)

HOI AN STATION

Halverwege is het eerste station: Marseille Station. Hier kunt u uitstappen en een bezoek brengen aan de “Golden Bridge”, Le Jardin d’Amour, de Linh Ung Pagode of de wijnkelder. Een must-visit is Le Jardin D’Amour (een bloementuin). Een tuin met 9 verschillende stijlen, waarbij elke tuin een ander interessant verhaal vertegenwoordigt. Vanuit het Marseille Station brengt de kabelbaan u via het Bordeaux Station naar het in Franse stijl nagebouwde middeleeuwse Stadje, waar u uitstapt bij het Louvre Station. U waant zicht hier in de Middeleeuwen met een Frans kasteel, kathedraal, dorpsplein en cafeetjes.

TOC TIEN STATION / DREAM SPRING STATION

Vanuit dit station kun je ook een bezoek brengen aan de “Golden Bridge”, Le Jardin d’Amour, de Linh Ung Pagode of de wijnkelder. Een kabeltreintje brengt u hier naar toe.
Als u verder naar boven wilt reizen, moet u echter naar het Debay Station of het Marseille Station. Dit is de kortste lijn.

SUOI MOI STATION

Dit is het laatste vertrekstation. Vanuit dit station gaat u regelrecht naar het nagebouwde Franse stadje met zijn kasteeltorens. Onderweg kunt u niet meer uitstappen op de weg naar boven. Deze lijn heeft een aantal wereldrecords te pakken die in het Guinness book of Records staan: de langste lijn met één draad, de grootste kloof tussen de stations, het grootste hoogteverschil en de zwaarste kabelrol ter wereld.

BEZIENSWAARDIGHEDEN BA NA HILLS

GOUDEN BRUG (20)

De Gouden Brug, die het Marseillestation verbindt met het Le Jardin Station, was al beroemd vóór de opening in 2018. De brug is 150 meter lang en ligt 1400 meter boven de zeespiegel. Vanaf de brug heeft een fantastisch uitzicht en bij helder weer kunt u zelfs Da Nang zien liggen. De architecten van de brug wilden ‘een verbinding maken tussen hemel en aarde’. Het is bedoeld als de handen van god die een gouden draad vastpakken. Op die gouden draad kunt u over heen lopen. De twee handen zien eruit als steen, maar zijn gemaakt van staal en glasvezel. De handen hebben een “oud” uiterlijk, zo lijkt het alsof de handen al heel lang de brug ondersteunen. De bouw van de brug heeft één jaar geduurd. De Golden Bridge is momenteel de meest instagrambare bezienswaardigheid in Vietnam.

FRANSE DORP (21-39)

Het Franse dorp Ba Na Hills is een miniatuur dorp met middeleeuwse Franse architectuur. Het dorp is bijna een compleet stadscomplex: een kerk, een plein met fontein, winkels, eetgelegenheden en hotels zijn hier aanwezig.

Door de sfeer en de koele temperaturen waant u zich in Vietnam terug in Frankrijk. Niet alleen de architectuur en de sfeer zorgen ervoor dat u zich in Frankrijk waant, er treden ook veel straatartiesten op die graag met u op de foto gaan. ‘S Nachts schittert deze kleine stad met de kleurrijke lichten aan.

LE JARDIN D’AMOUR (13)

Deze prachtige tuin bevindt zich in het lagere deel van Ba ​​Na Hills, samen met Linh Ung Pagoda, het gigantische witte Boeddhabeeld en Debay Wijnkelder. Om hier te komen maakt u een korte kabelbaanrit van Ba Na station naar Le Jardin station. In de Jardin d’Amour zijn negen verschillende tuinen die negen verschillende liefdesverhalen vertellen. Negen paradijzen met bloemen en Europese architectuur. De negen tuinen zijn: Love Garden, Mystery Garden, Legendary Garden, Memory Garden, Heaven Garden, Grape Garden, Brain Storming Garden, Dream Spring Garden en Sacred Garden. Love Garden is de mooiste van allemaal.

SUN WORLD BA NA HILLS – FANTASY PARK (25)

Sun World Ba Na Hills heeft een duizelingwekkend levendige en fascinerend indoor game-zone. Fantasy Park is de grootste overdekte speelzone van Vietnam met talloze spellen, recreatie en sporten voor gezinnen.

JURASSIC PARK

Het Jurassic Park is een must voor kinderenfans van de gelijknamige blockbuster “Jurassic Park”.

ALPINE COASTER

Er zijn twee rodelbanen waarbij het lijkt alsof je in de Alpen naar beneden zoeft. De buizen slingeren op en neer en gaan door het groene bos van Chua Mountain. De hoogste snelheid die u kunt halen is 40 kilometer per uur. De banen zijn wel erg weergevoelig. Bij regen sluiten de banen. Het is een druk bezochte attractie en daardoor kan de wachttijd oplopen. Let wel goed op, Vietnamezen zijn erg gewiekst om voor te dringen.

 

DROP TOWER

Als u van actieve, spannende games houdt, dan moet u naar de Drop Tower. Hier maakt u een vrije val van 29 meter hoog en zonder enige waarschuwing vooraf valt u, na het zien van een mooie glazen koepel, in een enorme Karst grot. Deze val is gebaseerd op twee Jules Verne-romans: Journey to the Center of the Earth (1864) en Twenty Thousand Leagues Under the Sea (1870). Een attractie voor echte adrenaline junkies.

OVERIGE ACTIVITEITEN

Ook heeft het park nog een 4D dodenrace en 5D bioscopen. Hier kunt u meer dan 90 spannende spellen spelen.

WASSENBEELDEN MUSEUM

In Sun World zit ook het eerste wassenbeeldenmuseum van Vietnam. Hier zijn levensechte beelden gemaakt van prominente figuren wereldwijd van sportlegendes, politiek belangrijk en invloedrijke figueren, musical- en filmsterren: voormalig president van de USA Barack Obama, de Britse Koningin van Engeland Queen Elisabeth, Lady Gaga, Marilyn Monroe, de voetballers Messi en Michael Jordan. De beelden zijn gemaakt door Italiaanse kunstenaars.

 

RESTAURANTS

In Sun World zijn op verschillende plaatsen ruim 30 restaurants te vinden. De restaurants bieden Aziatische en Europese à-la-cartegerechten aan of u kunt kiezen uit een breed scala gerechten bij diverse buffetten. Hier kunt u eten:

 • Frans dorp
 • Du Dôme-plein
 • Bloementuin Le Jardin

LINH UNG PAGODA & DE GIANT WHITE BOEDDHA STATUE (17)

Gelegen op een hoogte van 1500 m boven de zeespiegel, direct naast de bloementuin Le Jardin d’Amour, staat de Linh Ung-pagode. Vanaf deze Pagoda heft u een panoramisch uitzicht over de stad Da Nang. Het belangrijkste kenmerk van Linh Ung Pagoda is het gigantische witte Boeddhabeeld dat vanuit de bloementuinen te zien is. Op de voortuin van de pagode staat een speciale dennenboom, een Pinus kesiya, die in het Rode Boek van Vietnam wordt vermeld vanwege zijn kostbaarheid.

WIJNKELDER DEBAY CELLAR (14)

Als je in Le Jardin d’Amour bent, moet u ook zeker een bezoek brengen aan de 100 jaar oude wijnkelder, Debay Cellar, gebouwd door de Fransen in 1923. De kelder werd 100 meter lang gegraven in de Ba Na-berg om een ​​constante temperatuur te behouden van 16-20 graden Celsius. Er is speciaal materiaal gebruikt bij het maken van de kelder waar u misschien nooit van hebt gehoord: Appar litsea cubeba-hars, in het Vietnamees, ‘Mang Tang’ genoemd. Dit is een hars van een kleine tropische boom met naar Citroen geurende bladeren en bloemen en is alleen in dit gebied te vinden. In de wijnkelder liggen wijnen die ouder zijn dan 100 jaar.

TRU VU TRA QUAN TEA HOUSE (40)

Eén ding is zeker, er gaat niets boven het genieten van een warme, geurige kop thee op een kille plek. Liggend op het hoogste deel van het hele complex, is Tru Vu Tea Corner een ontmoetingsplaats voor theeliefhebbers. Het huis is gebouwd op de traditionele architectuur van Noord-Vietnam, gecombineerd met weinig elementen uit de Japanse cultuur zoals een vierkante houten tafel en een Japans zitkussen. Het uitzicht is ook uitzonderlijk. Stelt u zich eens voor dat u thee drinkt terwijl u uitkijkt op het vintage Franse dorp vol wolken met een prachtig berglandschap.

TOEGANSPRIJS BA NA HILLS

Volwassenen betalen 700.000 VND (€ 30) en kinderen (tussen 1 en 1.30 meter) 550.000 VND (€ 22). Kinderen kleiner dan 1.30 meter zijn gratis. Prijs is inclusief 10 % BTW. Na 16.00 uur krijgt u korting. Volwassenen betalen dan 550.000 VND (€22), en dit is dan inclusief een buffetdiner.

Met dit kaartje kunt u bijna overal terecht, de kabelbaan, de gouden brug, Fantasy Park, le Jardin d’Amour. Met het kaartje kunt u niet naar het wassenbeeldenmuseum en meedoen aan de binnensporten van het Fantasy Park.

FESTIVALS BA NA HILLS

Ieder jaar zijn er speciale festivals die hier georganiseerd worden:

 • Het bloemenfestival van 10 februari tot 3 september
 • Het carnavalsfestival van april tot september
 • Het wijnfestival van 5 mei tot 20 mei
 • Het bierfestival van 1 juni tot 5 september
 • Het Halloween-festival in oktober
 • Het winterfestival met Kerstmis

OPENINGSTIJDEN

Het park is dagelijks geopend van 07.30 uur tot 22.00 uur.

(prijzen en data onder voorbehoud van wijzigingen)

CENTRAAL VIETNAM

INDIVIDUELE TOURS EN EXCURSIES

VIETNAM RONDREIZEN

3 tours

Centraal Vietnam korte tours

4 tours

Centraal Vietnam Excursies

3 tours

VIDEO BA NA HILLS & GOUDEN BRUG

©aerial photografer / welcome to Vietnam

LIGGING BANA HILLS & DE GOUDEN BRUG

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.