fbpx

Bach Ma National Park

BACH MA

BOSSEN, MEREN, WATERVALLEN EN EEN KLOOSTER

Bach Ma is een nationaal park gelegen in Centraal Vietnam. Het park heeft een oppervlakte van 22.000 km2 en ligt op 1200 meter boven zeeniveau. De hoogste berg in het Bach Ma park is 1448 meter en heet heel toepasselijk Mount Bach Ma. Het park biedt veel interessante dingen, deze moet u zien om het te voelen omdat het anders niet beschreven kan worden.

Bach Ma Nationaal park is natuurgebied op de grens van Noord- en Zuid Vietnam, waardoor u hier een geweldige mix vind van beide landschappen. Dit maakt Bach Ma gevarieerder dan andere nationale parken in Vietnam.

De naam Bach Ma betekent ”wit paard”. Deze naam komt van de witte wolken die rondom de bergtop van Mount Bach Ma hangen. Het park bestaat vooral uit bos, en hoe hoger u komt, hoe dichter de bossen zijn. Het park biedt verder nog mooie graslanden, talloze rivieren en meren.

In de Vietnamoorlog hadden de Amerikanen dit gebied ingenomen en gebruikten het als verblijfplaats waarvandaan de helikopter vlogen. Vanaf dit park konden ze de kustlijn tussen Hue en Da Nang goed volgen. In de lagere delen is heel heftig gevochten, ondanks dat het park in 1962 tot veilig gebied is uitgeroepen. In het park hebben de Viet Minh lange tunnels gegraven, welke nu de Bach Ma tunnels worden genoemd. Deze werden gebruikt van december 1973 tot en met april 1975. De tunnels zijn wel open, maar ik adviseer u om er niet in te gaan, omdat vele giftige dieren als slangen hier beschutting zoeken.

Begin jaren 20 van de vorige eeuw konden de Fransen die zich toen gevestigd hadden in dit gebied, de prachtige natuur en uitzichten enorm waarderen. Deze Franse invloeden ziet u nog terug in het park aan de grote koloniale villa’s in het midden van de dichte bossen.

HOE VERKENT U BACH MA?

U kunt niet zelf in het park rijden of uw privéchauffeur. Bij de ingang stapt u over in een 4WD auto en met deze auto en gids gaat u het park in. Motoren en fietsers mogen ook niet de hele route in het park berijden. Er zijn wel een aantal routes om in het park te wandelen.

WAT KUNT U ZIEN IN HET BACH MA PARK:

HAO VONG DAI:

Het hoogste punt in Bach Ma National park is Hao Vong Dai. Vanaf hier, 1448 meter hoog, heeft u een prachtig uitzicht over het park. Vanaf het observatiepunt heeft u bij helder weer prachtig uitzicht op de bergen, de vallei, de stad Hue en het strand van Lang Co.

Er zijn twee mogelijkheden om naar de top te komen:

 1. Lopend via een speciaal wandelpad. Let op, deze wandeling is pittig en daarom alleen geschikt voor een ervaren wandelaar of een wandelaar met goede conditie.
 2. Met de 4WD via een zgn. summit weg. Dit is een punt op een weg waar een voertuig de top van een heuvel nadert, maar geen voertuigen kan zien die de andere kant van de heuvel naderen. Deze weg gaat bijna tot aan de top. Het laatste stukje moet u gaan lopen.

NGU HO

Dit zijn vijf meren op verschillende niveaus. Alle meren zijn prachtig, maar vooral meer drie is de mooiste. Bij deze meren stromen koele beekjes en zijn er watervallen. Tijdens een wandeling langs deze meren, kunt u een verfrissende duik nemen.

DO QUYEN WATERVAL

Om bij de Do Quyen waterval te komen, moet u minimaal een uur lopen en een trap van meer dan 600 treden nemen. Deze wandeling is pittig en daarom ook alleen geschikt voor ervaren wandelaars of wandelaars met een zeer goede conditie. Maar als u gaat, komt u bij de mooiste waterval uit van het Bach Ma National park. De naam “Do Quyen” komt van een prachtige bloem die hier bloeit in maart. In deze periode moet u dus zeker deze waterval gaan bezoeken.

TRUC LAM ZEN KLOOSTER

Aan de voet van de Linh Son Mountain ligt het Truc Lam Klooster, een spirituele attractie in het Bach Ma National park. Het klooster wordt omgeven door het Truoi meer, waardoor het lijkt op een bloem die leunt op de berg. Het klooster is een boeddhistisch klooster, opgericht door de Eerwaarde Meester Thuong Thanh Ha Tu. Het ontdekken van het Truc Lam Zen-klooster is absoluut een van de meest onvergetelijke dingen om te doen in het Bach Ma park. Om er te komen, moet u eerst 15 minuten met de boot het meer over en vervolgens met een trap naar boven. Het klooster bestaat uit verschillende gebouwen en een Boeddhabeeld. Dit beeld is 24 meter hoog en weegt 1500 ton. De bouw van het klooster begon in 2006 en heeft 2 jaar geduurd.

DIEREN IN BACH MA NATIONAL PARK

Vroeger huisvestte het Bach Ma park tijgers en beren, maar die leven hier niet meer. Er zijn wel heel veel andere dieren te vinden, als herten, reptielen en 90 andere zoogdieren. Ook leven er 20 verschillende soorten kikkers en zijn er 358 verschillende vogelsoorten geteld. Dat is 1/3 van het totaal aan vogelsoorten in Vietnam!

 

 

 

BESTE TIJD OM BACH MA TE BEZOEKEN

In de periode van januari tot en met mei is het droge seizoen en valt er de minste regen. Dit is ook de beste periode om dit park te bezoeken.

BELANGRIJKE TIPS

 • Als u naar het Bach Ma National park gaat moet u zich (lichamelijk) goed voorbereiden.
 • Neem kleding met lange mouwen en lange broek mee. Deze zijn om u te beschermen tegen insecten en bloedzuigers.
 • Neem ook warme kleding mee, omdat het in de bossen soms best kan afkoelen en regenkleding in het regenseizoen.
 • Goede wandelschoenen zijn ook een must. Bij de riviertjes en watervallen kunnen paden en stenen glad zijn.
 • Spullen als anti-insectenspray, pijnstillers, zonnebrandcrème en een verbandtrommeltje zijn ook handig om mee te nemen.
 • Neem voldoende water mee om te drinken, aangevuld met kleine snackjes.
 • Neem zwemkleding mee omdat er diverse plaatsen zijn waar u kunt zwemmen.
 • Neem uw fototoestel én mobiele telefoon mee.
 • Als u het park wandelend ingaat, informeer dan van te voren goed naar de verschillende routes en neem een goede kaart mee.

VERBLIJF IN BACH MA NATIONAL PARK

Het is ook mogelijk om te blijven overnachten in het Bach Ma National park. Hiervoor zijn verschillende opties:

 • Kamperen
 • Verblijf in een home stay
 • Verblijf in een eenvoudig pension
 • Verblijf in een hotel van standaard tot zeer luxe.

TOURS EN EXCURSIES NAAR CENTRAAL VIETNAM

VIETNAM RONDREIZEN

3 tours

Centraal Vietnam korte tours

4 tours

Centraal Vietnam Excursies

3 tours

LIGGING BACH MA NATIONAL PARK

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.