fbpx

Ban Gioc-Detian watervallen en de Tiger Cave

BAN GIOC-DETIAN WATERVALLEN

In het noorden van Vietnam, tegen de grens met China, liggen de grootste zo niet de mooiste watervallen van Vietnam. In Vietnam heet de waterval Ban Gioc en in China Detian. Officieel behoort de ene helft van de waterval dan ook toe tot het Chinese grondgebied en de andere helft behoort bij Vietnam. Het is niet duidelijk waarom er twee verschillende namen voor dezelfde waterval is. De watervallen komen voort uit de Quay Son rivier, die start in China en via een geweldig landschap van rijstvelden en kalksteenrotsen uitkomt bij de Ban Gioc – Detian waterval. Het water stort over drie niveaus naar beneden en is 30 meter hoog en 300 meter breed. , Ban Gioc is hiermee de breedste, maar niet de hoogste, waterval van het land. Vooral tijdens het regenseizoen zorgt de waterval voor spektakel.

Het mooie van deze watervallen is, dat ondanks dat ze goed bereikbaar zijn, het massatoerisme ze nog niet heeft ontdekt. Wat de waterval extra bijzonder maakt is de fantastische omgeving.

Vanaf de entree loopt u over een grindpad, die even later overgaat in houten bruggen die over een soort van moerassig gebied gaat. Bij de entree zijn een aantal eet- en drinkkraampjes.

Wilt u het watergeweld van dichtbij bekijken? Tegen betaling van ongeveer 2-3 euro kunt u met een vlot dicht bij de watervallen komen. Zowel China als Vietnam hebben hier opties voor. Het kan dus maar zo voorkomen dat u naast een vlot met Chinese toeristen vaart. Deze boottocht duurt ongeveer 10 minuten.

HOE KOMT U BIJ DE BAN GIOC WATERVALLEN?

De Ban Gioc watervallen liggen op ongeveer 360 kilometer van Hanoi en 90 km ten oosten van Cao Bang. Via de nationale snelweg gaat u van Hanoi naar Cao Bang en vanaf hier gaat de weg over in goed onderhouden provinciale wegen, die gaat door een prachtig en indrukwekkend landschap.

Vanaf Hanoi gaan er ook (slaap)bussen naar Cao Bang. Vanaf Cao Bang gaan er dan kleine lokale bussen naar Ban Gioc. Hier zijn ook (motor) taxi’s beschikbaar die u naar Cao Bang kunnen brengen.

Of u boekt dan Ban Gioc watervallen in een complete tour en dan wordt alles voor u geregeld door uw privéchauffeur.

BESTE PERIODE OM DE BAN GIOC-DETIAN WATERVALLEN TE BEZOEKEN

Van juni tot september is er een regenperiode. Dan zijn de watervallen op zijn mooist omdat ze dan veel water hebben. Het weer tijdens het droge seizoen, van oktober tot juni, is veel koeler en valt er minder. Het water heeft in dit seizoen wel mooie blauwe tinten, maar het probleem is wel dat er een stuk “minder” waterval is. De beste tijd om Ban Gioc waterval te bezoeken is  in de maanden augustus en september, want dan zijn de watervallen in vol ornaat te aanschouwen. In de omgeving er om heen zijn dan ook mooie rijstvelden te bewonderen.

TIGER CAVE

Op twee kilometer afstand ligt de Nguom Ngao-grot, ook wel de Tiger Cave (Tijger rots) genoemd. Deze grot is in 1921 ontdekt, maar pas in 2006 voor het publiek geopend. Britse onderzoekers ontdekten dat deze grot zicht uitstrekt over 2 kilometer en een maximale hoogte heeft van 60 meter. Er zijn drie ingangen bij de rots: Nguom Ngao, Nguom Lom en Ban Thuon. De eerste 900 meter van de grot bevat enkele zeer buitengewone rots sculpturen die u waarschijnlijk niet eerder heeft gezien. Een van deze rots sculpturen lijkt op een lotuskroonluchter. Als u uw fantasie kunt gebruiken, kunt u van de sculpturen in gedachten rijstvelden, cactussen, rotsachtige bossen, mythische dieren en de menselijke vorm zien. Al deze formaties zijn gemaakt van kalksteen dat is gebogen en gevormd gedurende miljoenen jaren aan erosie door wind en regen.

1979:  3DE INDOCHINO OORLOG

In 1979 voerden China en Vietnam een korte maar bloedige oorlog, die het gevolg was van de Vietnamese invasie van Cambodja. China wilde Vietnam straffen, omdat de Vietnamezen een einde hadden gemaakt aan het regime van de Rode Khmer, het vreselijke regime van Pol Pot. Veel dorpelingen van de Tay bevolking die in deze regio woonden, zochten een veilig heen komen in de grotten. De oorlog heeft 3 weken geduurd.

REIZEN VIETNAM

(HIER KUNT U BAN GIOC WATERVALLEN BIJ BOEKEN)

VIETNAM RONDREIZEN

3 tours

Noord Vietnam korte tours

11 tours

Noord Vietnam excursies

1 tour

LIGGING BAN GIOC WATERVALLEN

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.