fbpx

Handige tips voor Vietnam

 TIPS VIETNAM

TIP 1: TAXI VIETNAM

In Vietnam rijden er miljoenen auto’s en taxi’s. Heel veel taxi’s hebben een onbetrouwbare meter. Neem in Vietnam dan ook alleen de officieel erkende taxi’s van de overheid: Vinasun en Mai Linh taxi. U herkent ze aan de witte en groene kleur.

TIP 2: INVITATION LETTER

Regel via Delta Holidays de invitation letter voor Vietnam. Met deze uitnodigingsbrief hoeft u niet naar de ambassade van Vietnam in Den Haag om uw visum te regelen. Met deze brief kunt u ter plaatse een “visum on arrival” ophalen. U bespaart twee ritjes naar Den Haag (halen en brengen van de paspoorten) en heel veel geld. De invitation letter kost in Nederland 25 euro per persoon, en dan ter plaatse nog $ 25  en twee pasfoto’s, hier in Nederland bent u minimaal € 60 kwijt.

TIP 3: SIMKAART VIETNAM

Wilt u “online” en “beschikbaar” zijn tijdens uw rondreis in Vietnam, bent u van plan om veel van de “gebaande” paden af te gaan in Vietnam, denk er aan om een Vietnamese simkaart aan te schaffen. Wifi is bij Vietnamese accommodaties over het algemeen uitstekend maar onderweg wilt u zich niet blauw betalen voor data en bellen. Direct bij aankomst op het vliegveld of in de stad, zijn er diverse mogelijkheden om een simkaart aan te schaffen. Binnen een paar minuten bent u online en klaar om die jaloersmakende vakantiefoto’s naar huis te appen en te laten weten dat u goed bent aangekomen. De grote providers, Mobifone, Viettel, Vinaphone en Vietnamobile hebben speciale simkaarten met een speciaal “toeristendataplan”. U krijgt 3GB aan data, 30 smsjes en 70 minuten bellen voor een vaste prijs van rond de 200.000 Vietnamese Dong. Dat is omgerekend nog geen 10 Euro. Vergeet niet dat uw telefoon wel simlock vrij moet zijn. Check dit goed voor vertrek!

4. REISROUTE VIETNAM

Waar moet u beginnen in Vietnam, in het noorden of in het zuiden? Er is niet één perfecte route. U kunt noord-zuid reizen of zuid-noord. Voor beide routes is wat te zeggen.

  1. Zuid Vietnam is erg “westelijk”, dit is perfect om rustig te wennen aan Vietnam. Noord Vietnam is het mooiste gedeelte van Vietnam, die moet u eigenlijk voor het laatste bewaren.
  2. U kunt ook in Noord Vietnam beginnen, meteen een waanzinnige indruk krijgen van dit geweldige land en dan kiezen om halverwege bij Hoi An voor een paar heerlijke stranddagen te kiezen en bij te komen van alle indrukken, om vervolgens af te reizen naar het zuiden en het prachtige Mekong gebied en rustig weer te wennen aan de thuissituatie.

5. HOE LANG MOET U GAAN?

Ik zou bijna zeggen, zo lang mogelijk, maar dat is helaas niet mogelijk omdat u maar een beperkt aantal vakantiedagen heeft of gebonden bent aan een bepaalde periode. In drie weken kunt u veel hoogtepunten zien, maar als meer van de gebaande paden af wilt, hebt u meer tijd nodig. Maak daarom een goede planning wat u wilt zien. Ik adviseer u hier heel graag bij. Hebt u minder tijd, beperk u dan tot één gedeelte van het land, of alleen het noorden of een combinatie van Centraal en Zuid. De indrukwekkendste natuur en beste cultuur vind je in Noord Vietnam. Er is zoveel te zien in Vietnam, u hoeft het niet te combineren met andere landen, eigenlijk is dat zonde omdat u dan nog minder ziet en het allemaal snel “afwerkt”! Zonde!

6. REISINSPIRATIE VIETNAM

Als u niet weet hoe lang u wilt gaan of wat u moet zien? Op de website van Delta Holidays heb ik een aantal leuke tips opgenomen en met heel veel plezier deel ik u mijn eigen ervaringen in dit geweldige land:

  1. De mooiste natuurparken
  2. De mooiste stranden van Vietnam
  3. Wat te zien in Noord Vietnam
  4. Wat kunt u doen in Centraal Vietnam
  5. Zuid Vietnam en de Mekong Delta

7. REISPERIODE VIETNAM

Vietnam kent maar twee seizoenen. Het droge seizoen en het regenseizoen. De naam zegt het al, tijden het droge seizoen is het droog en tijdens het regenseizoen kan er heel veel regen vallen. Deze seizoenen zijn niet gelijk voor het hele land, met name in centraal Vietnam begint het regenseizoen later. Ondanks dat Vietnam een tropisch klimaat heeft, kan het in de winter in het noorden flink koud zijn. Lees hier alles over de beste reisperiodes in Vietnam.

REIZEN VIETNAM

Zuid Vietnam

7 tours

Noord Vietnam

13 tours

Centraal Vietnam

3 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.