fbpx

Ha Giang – Vietnam

HA GIANG

Ha Giang provincie is een provincie in Noord Vietnam, vlakbij de grens van China. Deze provincie heeft een van de mooiste berglandschappen van Vietnam.

De gelijknamige Ha Giang (spreek uit als Ha-Zeng) is een prima locatie om dit gebied verder te ontdekken, met name de Ha Giang Loop is een bijzondere route in een gebied wat nog niet ontdekt is door het massatoerisme. 90 % van de bevolking in deze regio behoort tot een etnische minderhedengroep als de H’mong en Tay, die nog echt volgens eigen cultuur, normen en waarden leven. In de Ha Giang stad worden bijzondere markten georganiseerd waar mensen samen komen in hun eigen klederdracht. Dit geeft mooie plaatjes voor een fotoboek.

 

HA GIANG LOOP

Dit is een route die u meeneemt langs spectaculaire plekken als Meo Vac, het Dong Van Karstplateau en de Mi Pi Leng Pass. Het is een van de bekendste trails ter wereld. En de stad Ha Giang dient dan ook voornamelijk als start- en eindpunt. De totale Ha Giang Loop is zo’n 325 kilometer rijden, door de bergen en langs vele kleine dorpjes, rijstterrassen, watervallen en zwaaiende lokals, maar het meest interessante stuk van Ha Giang naar Meo Vac is 175 kilometer via de Ma Pi Leng Pass (rondje met de klok mee). Uniek is om deze tocht per motor of brommer te doen. Het kan ook met de auto.

De eerste stop is in het plaatsje Dong Van, een plaats die zich steeds verder ontwikkelt voor het toerisme. Als u hier op zondag bent, is de zondagsmarkt absoluut een leuke stop, want alle etnische minderheden komen naar markt om hun gewassen, producten en/of dieren te verkopen.

De tweede stop is Lung Cu. Hier ligt de Dragon Tower, dit is het meest noordelijke punt van Vietnam die u kunt beklimmen en een blik kunt werpen op China. De klim is geen must, want de uitzichten die u onderweg heeft zijn veel indrukwekkender.

De derde stop is in Meo Vac en gaat over de beroemde Ma Pi Leng Pass op 1500 meter hoogte die 22 kilometer na Dong Van begint. Dit is het meest mooie en indrukwekkende stuk van de Ha Giang Loop.  Meo Vac is de  kleine maar charmante hoofdstad van het Ha Giang district, omgeven door steile karstbergen en bewoond door etnische minderheden. Meo Vac ligt op de route van de Ha Giang Loop. In Meo Vac is een unieke zondagsmarkt. Deze opent om 6 uur en rond 10 uur is de markt afgelopen. U dient vroeg op te staan om hier de echte marktmentaliteit mee te krijgen, want het lawaai van gesprekken, het onderhandelen en de geur van het eten geeft de overdekte markt is uniek.  Het is geen markt voor toeristen, want er worden gen souvenirs aangeboden, enkel alleen producten voor het dagelijks onderhoud van de lokale bevolking.

Extra stops kunt u maken in Pac Miau, Yenh Minh of Bao Lac, puur als overnachtingsplaats.

BESTE REISPERIODE HA GIANG?

Tussen april en augustus is de rijst in bloei en is het landschap gifgroen van kleur. Dit komt omdat het dan regenseizoen is. In de maanden september en oktober wordt de reis geoogst en kleurt het landschap goudgeel. Dit is eigenlijk de beste periode om Ha Giang te bezoeken. In november en december koelt het af en kan er zelfs sneeuw vallen. Het landschap is dan enigszins mysterieus en bruin gekleurd. Het is dan wel koud, dus warme kleding is absoluut noodzakelijk.

ROUTE HA GIANG LOOP

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.