fbpx

Hai van Pass

HAI VAN PASS, DE MOOISTE KUSTWEG IN VIETNAM

Een van de mooiste, zo niet de allermooiste kustweg in Vietnam is de Hai Van Pass of de Deo Hai Van. De pas heeft de bijnaam de wolkenpas. Het hoogste punt ligt op 496 meter en de pas loopt van Hue naar Danang en is 21 kilometer lang.

De Hai Van Pass dankt zijn populariteit aan een aflevering van het programma Topgear waarin de presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May met een motor over de pass racen. Sindsdien is een reis over deze beroemde bergpas immens populair bij toeristen die met de motor van Hue naar Hoi An reizen. Het uitzicht onderweg is grandioos mooi.

 

 

STOPS ONDERWEG HAI VAN PASS

ELEPHANT SPRINGS / SUOI VOI

De Elephant Springs liggen in het Bach Ma National park en is een perfecte tussenstop op de Hai van pass. Deze watervallen met natuurlijke zwembaden liggen op 60 kilometer van Hue en 50 kilometer van Danang. Langs de stroom liggen diverse rotsen en een van die rotsen ziet eruit als een olifant, vandaar de naam Elephant Spring. U kunt hier heerlijk afkoelen door een verfrissende duik te nemen in het water of te ontspannen op de platte rotsen en genieten van de zon terwijl u luistert naar het geluid van het water dat naar beneden stroomt. De Elephant Springs zijn 500 meter groot inclusief een aantal kleinere zwembaden. Het diepste punt is drie meter. Het grootste bad heet de Elephant Pool en ligt tussen twee watervallen. De zwembaden die hoger liggen zijn minder diep. Toegang is gratis. U moet wel een vergoeding betalen om de auto, brommer of scooter te stallen.

STRAND VAN LANG CO

Het strand van Lang Co is 10 kilometer lang en prachtig mooi door het witte fijne zand. Helemaal idyllisch is het om hier een nacht te overnachten in het Lang Co Beach Resort. Bij dit resort is het strand ook het mooist en het best onderhouden. Een heerlijke wandeling langs het strand brengt u bij een van de vele visrestaurants die hier zitten. Dit strand is erg groot en mooi. Als je de tijd hebt, kun je ook een dag in deze stad verblijven om te ontspannen op het prachtige strand. Een nacht in het strandresort Lang Co en eten in een van de vele visrestaurants maakt jouw bezoek aan deze slaperige stad compleet.

 

UITKIJKPUNT HOOGSTE PUNT

Het hoogste punt van de Hai Van Pass ligt op 496 meter. Op dit punt staat een bakstenen poort die in de 19de eeuw door keizer Minh Mang werd gebouwd. Naast deze poort staan ook nog kanonnen die werden gebruikt in diverse oorlogen.

 

TOURS EN EXCURSIES CENTRAAL VIETNAM

Centraal Vietnam korte tours

Centraal Vietnam Excursies

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.